Šta je novo?

GeForce RTX 4000 Thread [za adapter, konektor i kabl postoji posebna tema]

^ meni i posle 1.5 godine 4090 tuf nije imala problem sa hotspot. Ako nemam na samom početku neće ti imati ni kasnije

Pa da, i ja imam ovu Palit 4080 skoro godinu i po...tako su pricali i za RTX 3070TI TUF, pa ni sa njom nisam imao problem !

^ samo da 5000 serija ne dobije neki novi dlss i 4000 serija a posebno 4090 će trajati lagano još 2-3 godine

Nisam do sada obracao paznju na hotspot temperaturu. Probao sam CP2077 i dobio sam max 78.1 °C. Graficka kupljena pre skoro 6 meseci.

Pogledajte prilog 451074
Mene ste zaintrigirali pa sam skinuo GPU-Z i pošto ga prvi put koristim trebalo mi je par minuta da uklavirim kako se dobijaju te max temperature. Pokrenuo sam GPU-Z i krenuo sa CP2077 testom (koji vi merite) na MAKSIMALNIM podešavanjima (pathtracing) i u mojoj poprilično toploj sobi sa oko 30-32 stepena, hotspot je išao do 82 stepena. I onda sam shvatio da je taj test obično zezanje.
Pokrenite Red Dead Redemption 2, nasvirajte sve na max što postoji, porenite je od početka u snežnom Kolteru i onda pogledajte temperatiure. Meni tu hotspot ide i do 93 stepena, ali to nije strašno, jer mi i sam Zotac Firestorm program ne pokušava da obori klok grafičkog čipa ako dođe do nepoželjne temperature. Štaviše, program je po defaultu podešen da spušta klok grafičke kad temperatura dođe do 84 stepena, a ja je nijednom nisam video preko 78 i kad je najtoplije u sobi, a najhladnije u snežnom Kolteru, po noći, bez upotrebe DLSS-a i sa nepotrebnim FXAA na maksu. Ili Ghost of Tsushima odvrnut na maksimalno.
Jedno je pokrenuti Mass Effect Legendary Edition gde mi se ventilatori retko pokrenu jer hotspot retko prelazi 60 i poterati Rockstarov RAGE na maks pa da se vidi kako to maltretira grafiku toliko da je CP2077 samo lakši trening.

Grafička je OK, ništa specijalno, ali me više zanima na šta će kućište da liči.

e jbga...

da li je neko ovde radio undervolt na 4080/super?
ja sam namestio 2600 mhz na 0.935 mv i +1000mhz na memory, stabilno u svakoj igri i testovima, nekih 60-70w nize u odnosu na stock

^ radio sam ja na 4090 ako ti nešto znači. Mogu postaviti grafikon iz AB.

da li je neko ovde radio undervolt na 4080/super?
ja sam namestio 2600 mhz na 0.935 mv i +1000mhz na memory, stabilno u svakoj igri i testovima, nekih 60-70w nize u odnosu na stock
Ja sam to uradio po ovom savetu i ono što mi je najbitnije je da su temperature niže za 10 i više stepeni u odnosu na default vrednosti.

nadjoh ovo
ne treba ici ispod 0.925 zbo toga sto moze da pravi probleme, tako da mi je izgleda 0.935 neki sweetspot

@Lemaja
hvala ali mi ne znaci nista za 4090 :D

^ dogovoreno, danas ću u toku dana kad dođem sa posla.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    186.2 KB · Pregleda: 33
  • 2.jpg
    2.jpg
    187.9 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno