Šta je novo?

GeForce GTX 460SE test

Pa nije, ako bude oko 140 evra i OC se na 800+ :) Onda bih uzeo u razmatranje eventualnu kupovinu. Naravno treba sačekati normalan test...

Meni sam onije jasno (znači bez ikakvog fanboyizma) kako sad po ovima ispade da je GTX 460 brži u svim testovima od 6850? Inače cena kartice je super, verujem da će naterati AMD da dodatno obori cene 6800 seriji. Nikako da mi neko odgovori, ova kartica će biti brža ili sporija od gtx460 sa 768MB? Da li je sad 460ica sa 768 eol?

EDIT: Ne vidim zašto se ne bi ocovala na 850? Ima isto dvopinski konektor ;)

Price wars Yeeeah! :D

Poslednja izmena:
Ovo je kartica koja će deliti značaj i sudbinu modela GTX465. Doduše u povoljnijem je položaju jer je u nižem cenovnom rangu i proći će malo više vremena do izlaska modela koji će smeniti ovu generaciju (GTX560).

NVIDIA GeForce GTX 460 SE 1GB Review
GTX-460-SE-78.jpg
GTX-460-SE-72.jpg

ne bi bilo lose za 150$...
MSI je spremio poznate modele
five_pictures1_20101115154831.jpg

..postoji i cyclone verzija sa normalnim HDMI , i vidim mogu 3-way SLI...

Poslednja izmena:
Rezultatli testova su super, ali meni je to jako sumnjivo.
Kao ukinuli smo jos CUDA jezgara i to se prakticno nista ne oseti.
Sledeca nV karta - 0 CUDA jezgara samo 10% sporija od punokrvnog GF104, navali narode :d

Sto sumnjivo? Pa taman za toliko je sporija koliko joj fali jezgara.

Kako ? Vidis da su je stavili iznad 768 verzije (u AVP, a i jos ponegde, citao sam vise testova).
Negde je iznad, negde ispod, ali kazem ti generalno je zakljucak tu je negde.
Znaci iskljucili smo jos jezgara i nista. Mozemo da iskljucimo jos i opet nece biti nista :d
I tako do nule :)

Kako ? Vidis da su je stavili iznad 768 verzije (u AVP, a i jos ponegde, citao sam vise testova).
Znaci iskljucili smo jos jezgara i nista. Mozemo da iskljucimo jos i opet nece biti nista :d

Pa jesu isključili nešto jezgara (460 ima 336, 460SE ima 288), ali su povećali širinu magistrale. 460 sa 768MB je 192bitna kartica, a 460SE je 256bitna kartica.

Generalno, u nižim rezolucijama, manjim AA, AF bi 460 768MB trebalo da bude malo brža, ali ako povećaš rezoluciju ili detalje, širina magistrale bi trebalo da donese malu prednost 460SE.

Pretpostavljam da će vrlo brzo da 460SE zameni 460 768MB model. Zašto?
nVidia može da se ratosilja delimično bangavih čipova, proizvođači kartica mogu da koriste isti dizajn/board i za 460 i za 460SE, a marketing lakše proda kartice kupcima ako reklamiraju 1GB memorije na kartici.

Pošto su im performanse dosta slične, verovatno će jedna od njih nestati, moj pik je će to biti 768MB verzija.

Poslednja izmena:
Znam ja sve to sto ti pricas, al bas da je magistrala vaznija od jezgara...
I to kad je postavis iznad 768 verzije znaci da je jos bliza "punoj" (zapravo samo jednom secenoj)karti sa 336 jezgara. 336 jezgara daje 39 frejmova, a kad jos dva puta (ukupno tri) osakatis cip na 288 on da 35 frejmova. Samo 4 frejma razlike za dva kasapljenja. Pa jel rade ta jezgra uopste nesto ?
Zato i kazem, vise u sali zapravo, ne shvatajte preozbiljno, da mogu da izbace kartu sa 0 jezgara i eto 512 bita i 4 GB rama i radice isto tako :p

Poslednja izmena:
Znam ja sve to sto ti pricas, al bas da je magistrala vaznija od jezgara...
I to kad je postavis iznad 768 verzije znaci da je jos bliza "punoj" (zapravo samo jednom secenoj)karti sa 336 jezgara. 336 jezgara daje 39 frejmova, a kad jos dva puta (ukupno tri) osakatis cip na 288 on da 35 frejmova. Samo 4 frejma razlike za dva kasapljenja. Pa jel rade ta jezgra uopste nesto ?
Zato i kazem, vise u sali zapravo, ne shvatajte preozbiljno, da mogu da izbace kartu sa 0 jezgara i eto 512 bita i 4 GB rama i radice isto tako :p

Ma znam, ali se istorija očigledno ponavlja. Bila je slična situacija i ranije kod nVidie, ako se sećaš 8800GS vs 9600GT. 8800GS je imao više jezgara, 9600GT je imala širu magistralu. Rezultati šareni, negde je bila bolja jedna, negde druga. Jedna je ubrzo zaboravljena, druge i današ imaš.

Ovde opet isto. Ostaće ona kartica gde bude jeftinija proizvodnja i gde nV bude imala veću marginu - zato i pikam da će to biti 460SE.

Poslednja izmena:
Bice sigurno, zato sto je slicniji za proizvodnju sa najjacom 460-icom.
Ali ovo je sve malo sitna zabava za raju, da gledaju skrn karte itd dok ne izadje GTX560.
E to ce tek biti zaista zanimljivo :)

Pa eto mislio sam kao sto je gore vec receno, brza je od 768 verzije u 1920 (koja danas postaje standard) rezoluciji zbog sirine magistrale i kolicine memorije.

Ono sto sam ja video po testovima je da je ova kartica cak ispod 275 gtx, tako da se pitam ko bi pored 6850 razmisljao jos o ovom cudu, osim ako joj cena ne bude 140evra. U tom slucaju mislim da bi nasla po neko kuciste da se uglavi :bottle:

I sada kada razmislim ove nove kartice uopste ne treba kupovati, i ti rezultati koje oni dobijaju na testovima boga pitaj kako su formirani...jer sada kada poredim 6850 koju sada imam i 280 gtx koju sam imao, pa 280 je jaca kartica od ove, a svi testovi pokazuju da je daleko ispod. :bottle:

Po ovim cenama karticu ce kupiti samo neupuceni... Izgleda da su odlucili malo da shishaju ljude pred bozic...
Mada se jako lepo klokuje i skalira , a ostaje hladna...OC test
The actual 3D performance gained from overclocking is 23.4%.
i to W1zzardov test, a on uvek ostavi jos lufta za OC... 4770 je "naklkovao" do 825MHz u svom OC testu.

Prava steta sto su odvalili cenu... ja sam ocekivao cenu od GTS 450, a ovoj ~100e... opet naivcina.:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno