Šta je novo?

GeForce 7950

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800

mmm, tasty!! 😛

Kartica je manja od GTX-a! Jos samo da joj cena bude ispod 600 USD i divota! Mislim da je ovo Audijeva sledeca kartica 😉

Poslednja izmena:
Koji je ovo raspored chipova?! Neka nova fora da se bolje hladi ili shta? 😀

kojih chipova?

А да ово можда није паљевина као за 1950ХТ 😛

Konektori sa leve strane su malo cudni... i koliko mi se cini postoje 2 PCB-a jedan iza drugog...

Poslednja izmena:
jel' se znaju secifikacije ove zveri? ova karta ima pola metra u duzinu.
kad ce R580+?

Poslednja izmena:
Ova zwer je kraca i od 7900GTX-a!
Da postoje dva PCB-a, za svaki GPU i memoriju po jedan.

Ponavljam, ako cena ovog monstruma bude ispod 600evra, ond aje ovo fenomenalna HighEnd karta! Meni se koncept veoma dopada i ovo je prvi racionalno resen DualGPU sistem. Za SLI se sada moze slobodno reci da je sazreo potpuno i ako bi se u buducnosti nastavio ovakav trend kreiranja HighEnd akceleratora kroz Dual GPU resenja, to bi bilo sjajno. Jasno imperativ je cenovna granica od 600 USD.

R580+ bi trebalo da se pojavi u "back to school" sezoni, a za specifikacije treba pogledati onaj navodni "prvoaprilski" slajd, koji zapravo u opste nije shala.

u stvari, to je bila sala da je sala 😛

Nedjo verovatno misli da ce da kosta 600 evra samo jedna od njih. Mada, u ovakvom obliku tesko da ce biti ponudjena za retail, vec samo za SI i OEM...

Ovaj 7950GX2 kao sto vidis nema SLI konektor. U principu moguce ga je staviti u QuadSLI sa jos jednom takvom karticom, ali ce komunikacija izmedju dve ovakve kartice ici preko PCI Express magistrale. To je puno saobracaja za PCI Express...

Dilerska aktuelnog 7900GTX2, ovoga sto je samo za OEM-ove je oko 650 evra. Sa ovako optimizovanim PCB-om i sa masovnom proizvodnjom, 600 evra je dostizno i za end uzera... Dodushe, "sto je babi milo.." 😀

Nevidim zasto ovo ne bi mogli ubaciti u retail! Ovo ide u svaku SLI plocu, a 140-ak wati nije preterano srkanje.

Da li 7950gx2 moze da radi sama (dual) ili mora da budu dve (quad)?

Из Неђиног поста изнад се види да је направљена да ради сама, а да можда постоји могућност да раде две.

Прочитај поново његов пост 🙂

Kao što je TG Daily objavio, karta josh nece ici u retail, mada kapiram da ce se brzo oglasiti ASUS i možda GA sa svojim Merged SLI varijantama...

Meni ovo lichi na dual GPU kartu..a SLI konektor se na slici ne vidi jer je "mozda" na PCB-u pozadi. Znachi 2 ovakve i Quad SLI.

Mislim, ne vidim razlog zashto bi neko odvajao memoriju od GPU-a na posebnu shtampu. tj. GPU-ovi na jednom PCB-u a memorija na drugom..Zar ti vodovi ne treba da budu shto kraci..?

Ovde je ja mislim sendvich fazon gledano ovako spreda..
1.PCB:GPU pa pozadi memorija
2.PCB:GPU pa pozadi memorija

http://forums.guru3d.com/showthread.php?threadid=180318

E sad SLi konekrtori se ne vide..tako da postoji shansa da je ova karta nema..ali takodje postoji i da ima jedan "poveci SLi konektor" pozadi..pa sve sa jednim "doubledecker mosticem" a ne sa 2 mostica.

Filozofije li..😀

Poslednja izmena:
Ma da li ste vi ljudi pri sebi 😀
Pa taj malecki cooler da hladi isti cip koji hladi dvoslotasko heatpipe resenje sa 8cm fanom?!? Nema teorije... Nedeljko vas lozi do 00 :d
To mora da je neki 7600 vanila.

@audiofreak:
Mozda NVida koristi mobile verzije G71, tj G71M. To trosi manje struje, radi na manjem taktu, manje se greje, ali opet 2x G71M je brze od G71.

@yooyo:
Ma znam, samo se zezam. Meni je ipak zanimljivija full varijanta. 650MHz je 30% veci takt (pa jos x4).

audio, G71 i u osnovnoj varijanti na GeForce 7900GT-u ima minimalan hladnjak, manji od ovog. Na 7950, taj GPU radi na samo 500MHz... Ne loži se ti sad 🙂

byMaX je napisao(la):
audio, G71 i u osnovnoj varijanti na GeForce 7900GT-u ima minimalan hladnjak, manji od ovog. Na 7950, taj GPU radi na samo 500MHz... Ne loži se ti sad 🙂

Ovde se prica o GTX, a ne o GT. Ortak i ja imamo 7900 GTX 512 Superclocked u masini, idle 44°C, load nismo gledali ali sigurno je isti kao u ovom reviewu.

Evo ti slika pa se ti malo lozi 😀
evga.jpg

Nije mi stvarno jasno kako ce taj malecki qlercic sa Nedjine slike da hladi cip pa makar i mobilni.

EDIT:
Evo jednog zlog reviewa svih modela nV kartica (sto rece lik, lep spil karata).
http://www.guru3d.com/article/Videocards/326/

Poslednja izmena:
Brate, koji si ti lož... Je si li video kuler na 7900GT-u? Nije veci od onog na 7950 QSLI karti, a frekvencije kod te karte su slicne taktu 7900GT-a, a ne GTX-a. Jedino ako treba da terash G71 na 650 MHz, uz vishi napon, treba ti kuler kao na slici koju si stavio. Ako su umerene frekvencije, tj. 500 MHz (kao kod 7950), onda je dovoljan kao i sa "Nedjine slike". Uglavnom, to sto imate ti i ortak nije valjda bolje od 2 x 7900GTX-a u SLI, ili jeste? 😉 🙂 😉 Mislim, ne moram valjda stalno da menjam signature... 😉

Pera Lozac :d

byMaX je napisao(la):
Jedino ako treba da terash G71 na 650 MHz, uz vishi napon, treba ti kuler kao na slici koju si stavio.

Pa o tome ti pricam, ja smatram da bi trebalo da bude na 650 a ne na 500. Kad to uspeju da naprave sa onakvim dimenzijama kartica i coolera kao na Nedjinoj slici, javite mi :smoke:

byMax je napisao(la):
Uglavnom, to sto imate ti i ortak nije valjda bolje od 2 x 7900GTX-a u SLI, ili jeste? 😉 🙂 😉 Mislim, ne moram valjda stalno da menjam signature... 😉

Pa nije bolje, ali 2x to sto imamo bi bilo bolje od 2x obicnog 7900GTX sigurno, tako da... menjaj sig 😀

Menjash teze sad, al nema veze. Nema rasprave. Za QuadSLI i ne treba da GPU bude nategnut do maksimuma. Nema potrebe, jer je najuže grlo CPU. Bolje da cela stvar bude po što pristupačnijoj ceni, sa jeftinijim komponentama (naponska jedinica, PCB, kuler), nego da bude nešto ogromno, pa da moraš i kućište da menjaš... Ni ASUS onomad nije napravio Dual 7800GTX, nego Dual 7800GT - kartica se ne greje, radi do jaja i ne pravi buku...

byMaX je napisao(la):
Za QuadSLI i ne treba da GPU bude nategnut do maksimuma. Nema potrebe, jer je najuže grlo CPU.

Nemoj da generalizujes stvari, CPU je usko grlo za igre, to je sigurno, medjutim pitanje je kakva je situacija za druge vrste primene (citaj GPGPU) gde CPU sluzi samo da posalje podatke na obradu i da procita rezultate dok shaderi melju teksture od po 400 i kusur MB.

Poslednja izmena:
ja moram nesto da pitam al nemojte da me bijete 🙂
posto se vec stiglo i do 7950, kad izlazi GF 8xyz?

Toliko priče, a ispade sporiji i od običnog SLI i Crossfire sistema :d

Da da... ispade, na Inquireru 😀 A tamo sve ATI-jevi ljudi 🙂

taj inquirer je žuta štampa i ne znam zasto se vesti uzimaju od njih....

Nije samo Inquirer, i drugi su došli do istog zaključka. Konkretno, Techpowerup. Inquirer kači pomalo tupave vesti katkad, koji više predstavljaju monolog novinara na neku temu, ali ne bi objavili baš tako nešto bez neke potvrde. Mislim, nisu oni Anand pa da kažu da je Crossfire brži a da je u stvarnosti QSLI duplo brži.

Sve u svemu - začin C. Da li je procesor usko grlo, da li je problem u neoptimizovanosti drajvera/igara tek - ćorak.

Nazad
Vrh Dno