Šta je novo?

GeForce 6600GT problem sa TV

Učlanjen(a)
17.11.2002
Poena
604
Od pre neki dan imam GeForce 6600GT i imam problem da dobijem boju na TV-u. Dali neko ima slicno iskustvo i kako da to resim. Unapred Hvala!!!

- NTSC -> Pal B
- proveri kabl (pretpostavljam s-video), prvenstveno sam spoj sa grafickom
- ili probaj drugi kabl ili s-video -> composite video konvertor
- ako je sve prethodno u redu - instaliraj druge drajvere

Probaj sve prethodno mada ni meni sa dve karte nije pomoglo nista od toga. Kabl je S-Scart. Preradicu ga u cinc. Moze da pomogne flash sa biosom na kome je izlaz Pal a ne NTSC...

Ja sam imao taj problem... Ustvari jos ga imam... Kod mene je sigurno bilo nesto do drajvera, jer sam pri boot-u imao boju, ali od log on-a pa nadalje nisam.
Videcu danas da namestim, pa ako uspem, javljam...

Meni se slicno desilo na gf4... Menjao sam drivere ali nisam skidao prethodne, pa je ostalo neko smece u registry bazi.

Pokusaj da mrdas slidere u Color correction panelu i to za TV. Desava se da slider stoji na korektnoj poziciji, ali u stvari ima neku levu vrednost. Znaci.. samo ih malo ispomeraj i vrati na staru poziciju, i to bi trebalo da resi problem.

yooyo je napisao(la):
Meni se slicno desilo na gf4... Menjao sam drivere ali nisam skidao prethodne, pa je ostalo neko smece u registry bazi.

Pokusaj da mrdas slidere u Color correction panelu i to za TV. Desava se da slider stoji na korektnoj poziciji, ali u stvari ima neku levu vrednost. Znaci.. samo ih malo ispomeraj i vrati na staru poziciju, i to bi trebalo da resi problem.

Moguce je da je bilo to. Ja sam sad povezao i radi bez problema. U medjuvremenu sam menjao drajvere...

Kada nema boje na TV-u treba da se podesi koja je vrsta izlaza sa kartice.
S-VHS ili RCA. Pokreni TV Wizard i pojavice se i opcija koja je vrsta konektora koji koristis, imaz 2 alternative tako da nije problem da pogodis koji je iako ti nije jasno koji je koji

Ma ja sam imao isti problem.
Cak sam kontaktirao proizvodjaca jer me je problem izludjivao, na kraju sam samo promenio drajvere (prethodne ocistio sa Driver Cleaner Pro) i vise nemam problema. Veza je S-Video<->Chinch i dovoljno je da prikopcam chinch u TV da bi se TV automatski prepoznao, kao da sam prikacio USB uredjaj, nikakav vizard nisam pokretao (mada sam u bezuspesnoj seriji prethodnih pokusaja i to sam radio)
81.98 je verzija drajvera koju trenutno koristim

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno