Šta je novo?

GeForce 6600GT PCX & AGP!

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Upravo citam jedan review iz jednog stranog casopisa i vidim da ce nova graficka, tacnije GeForce FX6600/GT (Codename NV43) imati podrsku za AGP slot, pored toga sto je nVidija izjavila da ce biti samo za PCI-E :banana: Inace kartica radi na 500/1000 MHz-a sa 128Mb i 128 Bita GDDR3 memorije. Imace 8 pajplajna, bice u 0.11 mikronskoj proizvodnji i prvi proizvodjac ce biti firma XFX. Cena ce biti nekih 180 ~ 230 ojra.

Evo i nekih od prvih testova:

http://www.tomshardware.com/graphic/20040907/index.html

Izgleda da nVidija brise pod sa Atijem X600 :-devil-:

Notax, ako nemas nista pametno da kazes, nemoj vise da spamujes ovaj thread. Ako imas nesto protiv mene, javi se na PM! :-devil-:

LiquidPlasma je napisao(la):
Notax, ako nemas nista pametno da kazes, nemoj vise da spamujes ovaj thread. Ako imas nesto protiv mene, javi se na PM! :-devil-:

napisao je to sa jer smo pre jedno dve nedelje a mozda i vise vec imali ovakvu temu :eyebrows:

a da si malo bolje citao provalio bi da se vise ne koristi "FX" oznaka 😉

ajd sad nazad za radni sto pa pokusaj opet...

@ PlasmaKeks

Ne vidi zašto bih imao nešto protiv tebe. Po potpisu se vidi da si mi i jedan od omiljenih likova.
Poenta u vezi grafičkih je da su sa NV modelima stavili X800 Pro, koji je bolji od 6800 GT u većini testova, a ti uporedjuješ naj-shiti model X600 sa 6600 GT. Valjda ti liče po oznakama.
Sa 6600 bi prebao da se uporedjuje X700, s tim što će kod Ati-ja za sve: X600, X700, X800 biti bar još po dve varijante. I treba videti kolika će cena za koje varijante biti, i to za AGP, pa onda na uporednom testu sve te NV i ATI poredati i uporediti cene i performanse.
Puh! Mislio sam da je nešto ovako jasno, ali ipak nisam uspeo da izbegnem ovoliko kucanja.

E, Plazma, Plazma... Pa čitaš li ti uopšte vesti na Benchmark sajtu? Već mesec dana pišem o GeForce 6600 kartici, svaki detalj vezan za nju sam deset puta ponovio, a ti onda uletiš sa ovako nečim. Druga stvar, Tom laže kako zine i njemu već dugo niko ništa ne veruje. Evo ti jedan test koji će ti biti lak za razumevanje
http://www.pcekspert.com/articles/239-1.html
Stvarno si spamer neviđeni. Uzdrži se malo od komentara kad se u nešto ne razumeš.

***-a nisam video 😀 Pa aj bar se drzimo thread-a, mislim, sta mislite o njoj?

chek.. trenutno najsalbija karta za mid-range deo trzishta kod atija je x600 kod nv 6600... zahto se ne bi poredile ove dve?

Pa malo je trulo jer je X600 ustvari rv350/360 jezgro prepakovano po hiljaditi put,a 6600 je stvarno za klasu iznad toga,ajd' da si rekao X700...

G!!! je napisao(la):
chek.. trenutno najsalbija karta za mid-range deo trzishta kod atija je x600 kod nv 6600... zahto se ne bi poredile ove dve?
X700 je dosao kao odgovor na GF6600 tako da X600 je suvisan u celoj toj prici jer je on klasa ispod...

poznavaoci dolaze li te kartice na nase trziste skoro posto ja moj krs zvani MX 440 moram pod hitno da menjam.
Zna li neko neku okvirnu cenu,posto je meni 6800 gt preskup za sada

Stefan1 je napisao(la):
poznavaoci dolaze li te kartice na nase trziste skoro posto ja moj krs zvani MX 440 moram pod hitno da menjam.
Zna li neko neku okvirnu cenu,posto je meni 6800 gt preskup za sada
Prema nekim nezvanicnim informacijama AGP varijanta bi trebalo da se pojavi do kraja godine na nasem trzistu.

Pa sta tu ima kasnice max 2 meseca od datuma pojavljivanja u svetu... znaci bice to ovde uskoro...

pa ne znam shta je trulo ali kad jedna kompanija kaze ovo je karta za to i to a druga kaze za svoju kartu to isto ne znam shta je tu trulo u uporedjivaju (niti kako su ta reshenja odradjena-da li je to stari preradjeni chip ili novi)... x700je jachi od x600 shto ce reci nije najslabija karta kod atija dok je kod nv-a za sada to 6600... prosto i jednostavno...

Pa, ne baš tako skoro. Navodno bi trebalo da svi izbace AGP verzije u novembru, znači taman da se častiš za Novu Godinu.

G!!! je napisao(la):
pa ne znam shta je trulo ali kad jedna kompanija kaze ovo je karta za to i to a druga kaze za svoju kartu to isto ne znam shta je tu trulo u uporedjivaju (niti kako su ta reshenja odradjena-da li je to stari preradjeni chip ili novi)... x700je jachi od x600 shto ce reci nije najslabija karta kod atija dok je kod nv-a za sada to 6600... prosto i jednostavno...

Valjda bi trebalo da se porede po cenovnim klasama. Nije ovo prvi razred osnovne škole. 😀

G!!! je napisao(la):

eto cuo si i od notax-a da cena odredjuje klasu, nV nema trenutno pandan u vidu 6x00 kartice X600-tci.
mislim jel znas kolko ona kosta?

Nazad
Vrh Dno