Šta je novo?

GeForce 2 MX/MX400 Pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme RaveN_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RaveN_

Čuven
Učlanjen(a)
01.09.2004
Poena
620
Da li smem da povecam na gore pomenutoj kartici Core Clock Frequency i Memory Clock Frequency , ako smem na koliko ?
E da ocu li dobiti koji fps vishe 😛

RaveN_ je napisao(la):
Da li smem da povecam na gore pomenutoj kartici Core Clock Frequency i Memory Clock Frequency , ako smem na koliko ?
E da ocu li dobiti koji fps vishe 😛
Slobodno povecaj, koliko god kartica moze da istrpi i da radi stabilno. Sto se tice fps-a, tesko da ces dobiti neko poboljsanje u novijim igricama.
Pozdrav!

dobices nesto vise FPS-a u toj igrici iz koje ti je avatar 😀

Usput pokreni neki test(3DMark,Aquamark) kako bi proverio da li graficka radi bez artefakta,tj.da li moze da podnese overklokovane frekvencije koje si joj podesio.Ako ovi testovi + igrice prodju bez problema onda je sve ok...

Ako je GPU MX onda za memoriju mozes da doguras do 200 Mhz,a ako je MX400 onda do 250.Core Clock Frequency moze u oba slucaja do 250 Mhz!

Valjda je mislo na obican MX, a ovaj drugi je MX400

Ja sam jos pre 2god imao od asusa gf2mx400 7100pro/se koji je gurao cip na 230-240 i memorija na 207-210!Tako je radio vise od godinu dana!Najbolji skor mi je bio oko 3400 poena u 3dmark2001 (1024x768 32bit--dok je u 16bit imao 4800poena!)

Pa obican, onaj prvi samo "mx" pre nego sto su pustili u prodaju mx200 i mx400! Ja imam Hercules-Guliemont Gf2MX 32mb taj obican...pasivno hladjenje, plave boje... 200/200 radi stabilno...ma masincina! 😀 😀 😀

Uz malu pomoc lemilice mozes napraviti neki Quadro RX ako se dobro secam... Ja sam bar svom pokojnom Gainward-u MX400 to uradio i kartica je stvarno letela dok je bila ziva (na kraju sam preterao sam sa clockovima i spalio je)...Vise ces time dobiti nego overclocking-om... Postupak je krajnje jednostavan ako imas mirnu ruku i dobru lemilicu. Potrazi neki tutorial na ovu temu ako te interesuje modifikacija...
Good luck...

hvala na odgovorima 🙂
e sad ja nemam ni 3DMark, jel ima neki program do 20ak mb koji ima slichnu svrhu ? 😛

shone190 je napisao(la):
A koji je to model "obican MX", bas me zanima?
Pa kao sto rece Ripper, ranije je bio GF2MX pa su teko onda dolazili MX200,MX400... ali me cudi da ne znas te stvari :trust:

Ripper je napisao(la):
Pa obican, onaj prvi samo "mx" pre nego sto su pustili u prodaju mx200 i mx400! Ja imam Hercules-Guliemont Gf2MX 32mb taj obican...pasivno hladjenje, plave boje... 200/200 radi stabilno...ma masincina! 😀 😀 😀
Tacno tako!Prvi MX je radio na 166/166 pa zatim MX200 na 200/166 i MX400 na 200/200 (mada ima i MX 400 koji su radili kao MX200, obicno SE modeli 😡 )

Prvi MX je radio na 175/166 (GPU/mem) i imao je pasivno hladjenje, a MX400 200/200 sa aktivnim hladjenjem GPU-a. Medjutim, bilo je dosta "kobajagi MX400" koji su radili na 200/166, a koliko vidim taj trend se i do danas odrzao... neki proizvodjaci i dalje zakidaju na brzini memorije (pa nek se sad osecaju prozvanim 😀 )

Trebalo bi bez frke da ti ta karta radi kao 200/200, eventualno 230/220 sa "osmicom" koja duva u nju

@Ripper
Taj Hercules... jel to bese onaj "Prophet MX" model??? Cini mi se da je on bio fabricki overklokovan na 175/183, al nisam siguran

U pravu si, to je najbrzi obican GF2MX, (mada cini mi se da je i ASUS imao neki brzi model) s tim sto sa pasivnim hladnjenjem radi bez problema na 200/200! Al ja sam za svaki slucaj dodao ventilator sa Pentium I (iliti keca 🙂 i posto je veliki zavrnuo ga samo sa 2 srafa dijagonalno ali o'ladi celu graficku s pola snage!

:HGT: je napisao(la):
Tacno tako!Prvi MX je radio na 166/166 pa zatim MX200 na 200/166 i MX400 na 200/200 (mada ima i MX 400 koji su radili kao MX200, obicno SE modeli 😡 )
Kljucna razlika izmedju MX200 i starije brace MX i MX400 je u tome sto je MX200 imao prepolovljenu magistralu... to je bila bas jadna kartica, sporija od GF1 DDR...

Koji programi trebaju za to,gdje se to overklokuje,jer nikad nisam nista slicno radio sa grafickom.
btw
ne zelim za cackam lemilicom,a treba mi koji fps vise

Nazad
Vrh Dno