Šta je novo?

Gears of War 4

Obrisao sam pa cu sada opet da instaliram, prvi put kad sam instalirao bila je u startu i samo sam je prevukao na desktop ali tad sam imao problem da kako je pokrenem tako izadje iz igrice odjednom. Obrisao instalirao ponovo i nisam mogao vise da je nadjem. Sad cu ponovo.

Izloguj se u MS store-u i blokiraj u firewall.

Obrisao sam pa cu sada opet da instaliram, prvi put kad sam instalirao bila je u startu i samo sam je prevukao na desktop ali tad sam imao problem da kako je pokrenem tako izadje iz igrice odjednom. Obrisao instalirao ponovo i nisam mogao vise da je nadjem. Sad cu ponovo.

Ista stvar se meni desila. Igra mi je pucala (blokirana u firewall-u / isključen net) pa sam probao sve i svašta. Probao sam i da restartujem aplikaciju iz MS store-a. Nakon toga posle instalacije igra više nije mogla da se pronađe u start meniju.

Bah..jedna od retkih konzolaja koja mi se igra :)

Ništa, uzeću XboX One X pa ću da je igram na 4K tv-u uz HDR :)

Ja se ubi trazeci u start meniju a nasao sam neko upustvo na YT kako da se podesi i navodno nece vise izbacivati iz igre, nesto sa dodavanjem jos jednog profila na kompu i dosta njih mu ze zahvalilo na uputstvu i radi im sada, al sad nikako da nadjem u start meniju.

Ista stvar se meni desila. Igra mi je pucala (blokirana u firewall-u / isključen net) pa sam probao sve i svašta. Probao sam i da restartujem aplikaciju iz MS store-a. Nakon toga posle instalacije igra više nije mogla da se pronađe u start meniju.

Bah..jedna od retkih konzolaja koja mi se igra :)

Ništa, uzeću XboX One X pa ću da je igram na 4K tv-u uz HDR :)

Uzmes mesec dana game pass za 2-3 dolara i odigras igru.

Presao danas prva dva act-a i povlacim sta sam rekao (sr^o) za grafu:d Igra izgleda sve lepse i lepse, kako prelazim.
Kao i svaka igra koja koristi heavy TAA (AC Origins, isto, npr.) neuporedivo lepse izgleda nocu, gde blur koji dodaju ovakav TAA postaje pozitivna stvar :d Drugi act izgleda zaista fantasticno, jedna od lepsih grafika sto sam video u ovoj generaciji (gledajuci konzole, ipak je ovo port sa XBOX-a), lightining i (posebno) volumetric efekti za mene nestvarno dobri, klasa iznad AC Originsa, mada, naravno zbog samog okruzenja nije bas zahvalno porediti igre. Volumetric efekti (koje sam u poslednje vreme posebno poceo da volim) bez premca, ja nigde nisam video nesto ovako.
Kod blura danju, dosta pomaze gasenje Depth of Field, jos jedna igra koja pokazuje kakva je to tek glupost, Ambient Oclusion (koji takodje ne volim), ovde ne jede mnogo performanse i fino izgleda, za promenu.
Optimizacija super, na GTX 1060 i lockanom Ivy i5, 60fps lock 1080p, sve na maks, osim glupavog Depth of Field koji je na low, nazalost ne moze OFF.

Kao sto je vec receno, dosta pomaze SSD, odnosno on je po meni must, osim cut scena, koje ajde nisu ni bitne toliko, dosta pomaze pri loadovanju aseta i samog levela u toku igranja. Samo, treba naci 135GB slobodnog prostora na SSD-u.:d To mi i dalje nije jasno, ali dobro.

Gameplay, pa klasicni Gears, kao sto neko vec rece, za sada prijatno iznenadjenje, jos jedno posle AC Origins u kratkom intervalu. Eto pristojne MS ekskluzive, pardon polu:d Videcemo dalje.

Poslednja izmena:
Meni su se cutscenes raspadale na običnom HDD-u i to 5400rpm. :D

Ali dobro, nije mi to pokvarilo super utisak o igri.

Meni isto stucaju na 7200rpm, ali kako sam isao dalje kroz igru, sve je to bilo bolje. Tokom igre nikakav problem.

Jel zna neko kako se resiti crashovanja tj. freezinga slike u cutscenama? Nijednom mi u gameplayu nije crashovala ali svaku cutscenu blokira?? Gasio sam net, blokirao firewall ali dzaba

Uspeo sam preci igru preskakuci cutscene. Moj utisak je da je ovo najgori GoW, i da ne kazem jos da mi je super dosadna igra bila. Likovi neubedljivi, prica bezveze..ama bas nista specijalno sem eto grafike i optimizacije jer matora 7970 izvlaci ultra detalje i bas bas sam se odusevio :)

kad izbace fix za win7 , eto mene. do tad elegantno propuštam.

Vrh Dno