Šta je novo?

Gears of War 1 and 2 Screenshot Comparison

Sem prve slike, sve ostalo mi izgleda lepše u prvom delu ;)

Da samo jos kad bi dvojka izasla za PC,nesto nisam bas optimista,ili se pojavila neka nova vest koju ne znam :trust:

dvojka izgleda kao da je stajala u javnom pisoaru dva meseca...

Poslednja izmena:
na nekima bolje izgleda prvi a na nekima drugi deo...

To poređenje skrinova je potpuno beskorisno. Em ne znamo kako sve to izgleda u pokretu (što je najbitnije), em ko zna kakvi su to skrinovi. Gledao sam bezbroj "comparison shots" svojevremeno kada sam imao Xbox 360 i igrao Gears of War, na gomili njih jednostavno nije bila slika kakvu je davao XB360, već nešto užasno, sa smanjenim detaljima. Tim comparisonima ne treba verovati. Čak i jedan Gametrailers napravi uporedni video (doduše, PS3 vs XB360, ali svodi se na isto) gde kritikuje kvalitet grafike na PS3 a upravo na tom videu koji bi trebao da bude iz PS3 verzije i za koji oni pokazuju da je gori se pojave tasteri sa Xboxa (Press Y for...).

Sve u svemu, iskreno savetujem da batalite. Ono što sam video od Gears 2 filmića me impresionira ne toliko nekakvim kvalitetnijim teksturama, modelima, i čime već, već level dizajnom i okruženjem, tj. složenošću okruženja. Nivoi gde se ispod vidi čitav razoren grad, ogromna prostranstva sa sukobljavanjem sa velikim brojem neprijatelja, otvorenost i sl. I dopalo mi se.

Poslednja izmena:
Ja sam gledao HD video Gearsa 2 i delimično se slažem sa filipenkom. Fora je u tome da su na stillovima uradili freeze snimljenog demoa i pustili da sve radi u 1920 x 1200 sa maksimalnim AA i AF, što bi na Xboxu radilo sa 2 fps. Ali teksture su iste rezolucije, nego ceo utisak kvari krzavost, niža rezolucija i slabiji filter tekstura. E sad, na onakvu rezoluciju tj. kvalitet kao na tim "shotovima" mogu da računaju PC igrači ako GeoW2 izađe na Win platformu. Uostalom, čak su i neki oficijelni super high res Crysis shotovi bili dorađivani na sličan način. Crysis izgleda bolesno dobro, ali pre nego što je igra izašla, bilo je i previše nerealno dobrih skrinova...

on the other note: Geow2 izgleda znatno bolje od Geow1, ali najpre je tu poboljšanje endžina - soft body dynamics, physics water ripples, desktruktabilne zgrade (verujem da neće biti do nivoa kao u Bad Company, ali će ipak biti dosta) i konkretan instancing - horde locusta. Plus, nivoi su znatno znatno veći, a i rezolucija tekstura je malo bolja... Toliko o drajverovoj priči kako GeoW1 koristi 90% snage Xboxa :). A onda izađe nešto što izgleda skoro kao KZ2 ili jedan FarCry 2 :)

Jel 2. deo prequel? Sve gradjevine su u boljem stanju u drugom delu. :)

Ja mislim da jeste... Tj. biće kao prolog, i ono što se dešava paralelno sa kecom i malo priče o kraju rata... tako nekako sam pročitao ranije u nekom intervjuu, ali nemoj 100% da me držiš za reč.

Samo da ne zavrsi kao jos jedan cuveni prequel. Stalker CS anyone? :-devil-:

Ako je verovati recima CliffyB-ja, drugi deo Gearsa se odvija 6 meseci nakon sto je Marcus poslao lightmass bombu u jazbinu Locusta.

Poslednja izmena:
Gear of War nije prequel vec pravi nastavak. Deshavanje je 6 meseci nakon zadnjeg okrshaja sa RAAM. A sto se tiche gradjevina koje izgledaju bolje ili su u boljem stanju od keca, to je zato sto su to najpopularnije multiplayer mape. Zadrzhali su najbolje a u isto vreme su ih graficki modifikovali da pokazu ljudima razliku izmedju 2 igre. One nemaju veze sa singleplayer-om.

A mislim da ovaj deo i nece da se pojavi za PC iz prostog razloga sto je Cliffy to vec najavio, kao zbog piraterije. Ali to sigurno nije glavni razlog. 360 vlasnici su poludeli za igrom a za PC je izashao shugav PC port i nije ni toliko bila piratizovana igra. Zato mislim da i oce da ostane iskljucivo na 360.

ni prvi deo nije najavljen za pc, a i pametni ljudi sto bi ga najavljivali pa da svi cekaju da ga piratizuju

meni se chini da je port bio sasvim dobar, meni je bio kul u svakom slucaju igrao bih opet takav port

Pa za prvi deo nisu ni mogli nista da najave jer nisu imali pojma dal ce igra da uspe a i bili su pod ugovor M$ da igra izadje iskljucivo za njihovu konzolu. Tek god dana kasnije se pojavio i za PC. A GeOW ce da se piratizuje izasho on za 360 ili PC, to je neminovno tako da cliff-ieva izjava da nece da izadje za PC zbog piraterije ne pije vodu.

Pre ce biti da nisu zadovoljni uspehom kao sto se desilo na 360. Isto vazhi i za UT3.

Poslednja izmena:
LOL shugav PC port u 16*10 rezoluciji sa tastatura/mis kontrolama koje su sjajno implementirane, ne znam kakva je xbox verzija ali PC je daleko od shugave...

Ma PC verzija je tolko "shugava" da zasluzila mesto na Acronis TI backupu od mog kompa, pored office-a, matlaba, altiuma...

Šugav port? PC verzija bila nikad bolja, radila glatko na svakoj mid-range kartici, još kad se ugasi streaming tekstura, išla je skroz glatko. Ne razumem kako je PC port mogao biti bolje izveden od onoga. Pucanje igre ne računam, kad se patchuje na 1.2 i stavi novi X Live, radila je bez problema.

Secam se, kad sam je nabavio tamo negde pocetkom novembra prosle godine, na starom procu (E6300) i ovom 8800GTS-u, imao sam izuzetno lep frame rate sa 4X AA i 8X AF na 1280X1024. Igrao sam je i na 360-tki, i mogu slobodno da tvrdim da PC verzija izgleda mnogo izglacanije i lepse. Teksture su ostrije i jasnije, likovi izgledaju bolje, a secam se da je bila i podrska za DX10. Toliko o tome da je kutijina verzija bolja...

Pa niko ni ne kaže da je verzija na kutiji bila bolja. Sa druge strane, tamo se pojavila godinu dana ranije...

Poslednja izmena:
Pa niko ni ne kaže da je verzija na kutiji bila bolja. Sa druge strane, tamo se pojavila godinu dana ranije...

Expressionism je napisao(la):
a za PC je izashao shugav PC port i nije ni toliko bila piratizovana igra.

Nebitno kad se pojavila, nebitno i da li je bolja ili losija od konzolaske verzije ali port ni slucajno nije shugav vec je perfektno odradjen.

GOW 1 sam igrao i zaista smatram da je ok i da nudi finu zabavu...Inace ono sto me muci je to sto se Dvojka nece pojaviti za PC verziju uprkos tome da su je na samom pocetku najavili...Nadam se da ce se prodomisliti pa cemo imati te srece da je vidimo i na PC platformi!

Nebitno kad se pojavila, nebitno i da li je bolja ili losija od konzolaske verzije ali port ni slucajno nije shugav vec je perfektno odradjen.

Da ali to nisu moje rechi. Sam Cliffy je to izjavio. U prevodu smorio se zato sto se igra nije prodali ni upola kolko na 360 i onda je izjavio da je losh port i da ima previshe piraterije na PC-u da bi izasla za to trzhishte ( sto je naravno najveca glupost ikada rechena).

Na koji segment izjave misliš kada kažeš da je glupost? Naravno da ima previše piraterije, a oni to mere brojem onih koji kupe original. Ako Assassin's Creed proda svega 40k primeraka za PC, a takođe se radi o fantastičnom portu i, ako ništa drugo, drugačijoj igri, šta onda reći?

Da potkrepim gore izrečenu tvrdnju, pošto mi se sada ne spava toliko :)

The title, which sold just 40,000 copies to PC gamers, was reportedly downloaded more than 700,000 times after an employee of the duplication house, Optical Experts, allegedly liberated a copy of the game's code and posted it on the internet.
Tih 700k skidanja je ono što su oni uspeli da uhvate i procene, neposredno nakon incidenta. Ko zna koliko je u stvari.

Segment na koji ja mislim u njegovoj izjavi je onaj kada je rekao da nece da izbacuje GeOW 2 za PC zbog piraterije. Mislim pogledaj nas vlasnike xbox 360-a. Sta kao ne postoji piraterija na xbox-u, ne izlaze igre cak 3 nedelje ranije pre zvanichnog datuma. Izjava mu je retardirana, ispade da ne postoji piraterija na konzolama sto je smeshno.

----------------------

Do you see the Xbox 360 as the main platform as opposed to the PC? During the whole Unreal time it was very much PC focused.

---The PC right now is a fair amount different to what it was back in the day, with all the badly integrated video chips. Here's the problem right now; the person who is savvy enough to want to have a good PC to upgrade their video card, is a person who is savvy enough to know bit torrent to know all the elements so they can pirate software. Therefore, high-end videogames are suffering very much on the PC.

So piracy was a main point for you...

---Right now, it makes sense for us to focus on Xbox 360 for a number of reasons. Not least PCs with multiple configurations and piracy.

But when the dust has settled, is there any possibility of Gears 2 on PC?

---No.

Definitely not?

---No.

Segment na koji ja mislim u njegovoj izjavi je onaj kada je rekao da nece da izbacuje GeOW 2 za PC zbog piraterije. Mislim pogledaj nas vlasnike xbox 360-a. Sta kao ne postoji piraterija na xbox-u, ne izlaze igre cak 3 nedelje ranije pre zvanichnog datuma. Izjava mu je retardirana, ispade da ne postoji piraterija na konzolama sto je smeshno.

----------------------

Do you see the Xbox 360 as the main platform as opposed to the PC? During the whole Unreal time it was very much PC focused.

---The PC right now is a fair amount different to what it was back in the day, with all the badly integrated video chips. Here's the problem right now; the person who is savvy enough to want to have a good PC to upgrade their video card, is a person who is savvy enough to know bit torrent to know all the elements so they can pirate software. Therefore, high-end videogames are suffering very much on the PC.

So piracy was a main point for you...

---Right now, it makes sense for us to focus on Xbox 360 for a number of reasons. Not least PCs with multiple configurations and piracy.

But when the dust has settled, is there any possibility of Gears 2 on PC?

---No.

Definitely not?

---No.

Vidis da kaze na kraju da nije definitivno NE ;) :D

Vrh Dno