Šta je novo?

Gde u BG kupiti DVD filmove?

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Dakle, ima li neko mesto, osim ono Tuck-a u Domu Sindikata... Kakve su cene? Koje su kombinacije sa onim kineskim DVDovima? Da li je to uopste bolje od DivXa?

Imas npr u S-Prou[3341247] i u Xtremeu[3344988], to su neka od mesta gde mozes pribaviti DVDove, za cene stvarno ne znam.

JOBAH je napisao(la):
Da li je to uopste bolje od DivXa?
Razlika je kao dupe i oko. Nevidim poentu DivX-a. Bolje je presnimiti DVD na VHS nego prebacivati u DivX.

Nisi me razumeo... pitao sam da li su priatski/kineski DVD bolji od dobro uradjenog DivX-a sa originalnog DVDa...

Ono sto sam ja od Kineza video je stvarno ocajno. Bilo je cak nekih koji su snimani kamerom u bioskopu!!! Mislim da je bio onaj crtani Dinosaurus ili kako vec....

JOBAH je napisao(la):
Nisi me razumeo... pitao sam da li su priatski/kineski DVD bolji od dobro uradjenog DivX-a sa originalnog DVDa...

S obzirom da je domacim izdavacima/distributerima DVD-a najzad stiglo iz hulahopkica u glavu da ne mogu prodavati i ultra nove & hit naslove i one starije & manje atraktivne po istoj ceni, kao i na sve vecu mogucnost kupovine preko neta, cena kineskih DVD postaje nekonkurentna. U smislu onoga sto pruzaju za te pare... Ja sam video mozda 3 korektno odradjena kineza, i u sva tri slucaja to su bili naslovi koji i u originalu idu na jednostrani-jednoslojni DVD. A cak i kod njih je bilo tradicionalnih problema sa ocitavanjem DVD-a po obodu (pred kraj).

Zorro je napisao(la):
S obzirom da je domacim izdavacima/distributerima DVD-a najzad stiglo iz hulahopkica u glavu da ne mogu prodavati i ultra nove & hit naslove i one starije & manje atraktivne po istoj ceni, kao i na sve vecu mogucnost kupovine preko neta, cena kineskih DVD postaje nekonkurentna. U smislu onoga sto pruzaju za te pare... Ja sam video mozda 3 korektno odradjena kineza, i u sva tri slucaja to su bili naslovi koji i u originalu idu na jednostrani-jednoslojni DVD. A cak i kod njih je bilo tradicionalnih problema sa ocitavanjem DVD-a po obodu (pred kraj).

Pa i ne bi bas rekao... kada sam za vreme one rasprodaje DVD-ova u Tucku pitao za cenu Matrixa recena mi je cena priblizna ili ista sa najnovijim naslovima u to vreme.

Amon_Ra je napisao(la):
Pa i ne bi bas rekao... kada sam za vreme one rasprodaje DVD-ova u Tucku pitao za cenu Matrixa recena mi je cena priblizna ili ista sa najnovijim naslovima u to vreme.

Koliko se secam, na toj rasprodaji je Matrix bio ili 999 dinara, ili u kategoriji "3 za 2". normalna cena izdanja je 1391 dinar. Zar to nije osetno niza cifra?

Ove nase dobre distributerske kuće tako su se lepo obogatile ovih zadnjih nekoliko godina, tako da sada rade eto ono radi reda. Bilo je tu puno mućki, a još će da ih bude.
E sada, gde da se kupi povoljno DVD-ovi u BG.

U sustini, NIGDE. Cene su prejake. Filmovi koji su sada hitovi i cene koje dostize i do 2000 din, tu je uracunata zarada naseg distributera, izdavaca, fabrike, stamparije....

Anyway, izdavaci filmovi su se malo izbrojali, i izracunali, tako da on zaradu imaju otrpilike oko 100% :D Što jeste istina, precenili su DVD standard i više nego što bi trebalo. KAda se situacija bolje sagleda, DVD nije doneop ništa revolucionarno....
SONY-jev tim za DVD, pokušava već neke 2 godine da proba da kompresiju poboljša, što im je uspelo i već se radi kroz tako zvanu SUPERBIT tehnologiju...
Slika je sada mnogo boljeg kvaliteta, ali problem je u tome, što nisu uspeli da sabiju taj kvalitet na malu površinu!!!

Da ne dužim priču!!! Ja već duže vreme pravim moju kolekciju DVD-ova. I kada sada sve izračunam, ja sam na nju potrošio nekoliko hiljada eura!!!! Ali, na DVD-u kupujem samo što vredi pažnje, jer na našem tržištu kao što i sami znate postoje nekih 45% naslova koji su rađeni od strane malih distributerskih kuća, i od toga se dolazi da je slika veoma lošeg kvaliteta kao i zvuk. A da su dodaci veoma siromašni, bolje reći da ih nema!!!!!

Warner Brothers i New Line izdanja - TUCK Video
Columbia-TriStar Pictures - MetroFilm
Dimesnion & Miramax Films - PRO Vision i FIRST Production
Universal & DreamWorks Pictures - Millennium Film

Većina ovoga se može kupiti u Domu Sindikata, TUCKWOOD-u, TEHNOMARKET EUROPA!!!!1

Ispadne sada još kao reklama :D

Ajd...

Zorro je napisao(la):
Koliko se secam, na toj rasprodaji je Matrix bio ili 999 dinara, ili u kategoriji "3 za 2". normalna cena izdanja je 1391 dinar. Zar to nije osetno niza cifra?

Aha, a probaj sada da ga nadjes za taj kesh.

Cineman je napisao(la):
SONY-jev tim za DVD, pokušava već neke 2 godine da proba da kompresiju poboljša, što im je uspelo i već se radi kroz tako zvanu SUPERBIT tehnologiju...
Slika je sada mnogo boljeg kvaliteta, ali problem je u tome, što nisu uspeli da sabiju taj kvalitet na malu površinu!!!
Ajd...

Taj tzv. SUPERBIT nije nishta specijalno. Samo se koristi veca bitrata od uobichajene, a to je moguce poshto na DVD-u imash samo film bez ikakvih dodataka.

Zhalio mi se lokalni videotekar da su pocheli da prodaju DVD-e i VHS-e u paketima. Mora da kupi 3-4 komada min. od svakog naslova. Pojedinacno ide tek posle 90 dana. Ovo vazhi za klubove za izdavanje.

To im je fazon da sto vise DVD-ova prodaju, da bi se kao nesto u fazonu prikazalo kako kod nas ide odlicno prodaja!!!!

Fazon im je ono do jaja!!! :D

Amon_Ra je napisao(la):
Aha, a probaj sada da ga nadjes za taj kesh.

???
Ja tebe uopste ne kapiram... Pa nisam ja predstavnik TUCK-a, aman!
Taj naslov je bio na snizenju, kao i vecina naslova. Cak su davali i dupli LOTR1 za 999 dinara. Ako je TUCK u medjuvremenu zavrsio rasprodaju i vratio cene na stari nivo, ili se sav kontigent Matrixa prodao, kakve to veze ima sa mnom ??? Sam si kriv ako si propustio priliku. Uostalom, ti taj Matrix DVD kupujes vec jedno godinu dana, ovo je vec treci ili cetvrti put da diskutujemo u vezi njega...

Kako god, vise i ne znam po koliko se prodaju kineski DVD-i (bilo je 500-550 dinara...). Ali ja stvarno za to djubre ne bih nikada davao tolike pare. Ili DivX, ili "pravi" DVD.

Kineze je 2001-e josh moglo kupovati za 10 DEM, vece kolichine i jeftinije. Izgleda da je sada smanjen priliv pa su cene vece. Ne bih ja rekao da je to sve djubre. Kupovina je zapravo lutrija. Mozes da dobijesh besprekoran, dobro chitljiv disk sa odlicnim snimkom (verovatno direktna kopija R1 izdanja) a mozes i da dobijes screener koji je katastrofa. Naleteo sam tako na Dr. Strangelove koji je besprekoran, a film je chista klasika. Druga krajnost je bio Enemy at the Gates - screener prepun makroblokova. Zardoz je bio solidan snimak, ali je disk imao par greshaka, i to sam probao 2 primerka, oba su imala greshke na istom mestu, sto znachi da je presovanje loshe odradjeno.

Poceli su da prodaju i po news grupama za 6 evra.
Domaca radinost, ali su dobre kopije.
Tu bi veci problem mogla da predstavlja kompatibilnost sa kucnim plejerima.

Zorro je napisao(la):
???
Ja tebe uopste ne kapiram... Pa nisam ja predstavnik TUCK-a, aman!
Taj naslov je bio na snizenju, kao i vecina naslova. Cak su davali i dupli LOTR1 za 999 dinara. Ako je TUCK u medjuvremenu zavrsio rasprodaju i vratio cene na stari nivo, ili se sav kontigent Matrixa prodao, kakve to veze ima sa mnom ??? Sam si kriv ako si propustio priliku. Uostalom, ti taj Matrix DVD kupujes vec jedno godinu dana, ovo je vec treci ili cetvrti put da diskutujemo u vezi njega...

Kako god, vise i ne znam po koliko se prodaju kineski DVD-i (bilo je 500-550 dinara...). Ali ja stvarno za to djubre ne bih nikada davao tolike pare. Ili DivX, ili "pravi" DVD.

Ma o kom ti predstavniku zboris... kakve to sad veze ima... samo sam rekao da i nece biti bas tako da im je doslo iz bulje u glavu i da su snizili starije naslove. Ako izuzmemo tu gistro rasprodaju videces da se i stariji naslovi drze itekako do cene. Istina je da ga uzimam vec dinu dana :) al se uvek nesto ispreci tj. ispazarim nesto veceg prioriteta. Ionako sam film gledao brda puta i imam ga na DivX-u, tako da nije stani-pani za DVD.

btw ti bi Zorro mogao malo da chillnujesh out...

Amon_Ra je napisao(la):
Ma o kom ti predstavniku zboris... kakve to sad veze ima... samo sam rekao da i nece biti bas tako da im je doslo iz bulje u glavu i da su snizili starije naslove. Ako izuzmemo tu gistro rasprodaju videces da se i stariji naslovi drze itekako do cene. Istina je da ga uzimam vec dinu dana :) al se uvek nesto ispreci tj. ispazarim nesto veceg prioriteta. Ionako sam film gledao brda puta i imam ga na DivX-u, tako da nije stani-pani za DVD.

btw ti bi Zorro mogao malo da chillnujesh out...

Ne vidim ama bas ni jedan razlog zbog koga bi se ti sad nesto durio na mene i porucivao mi da "chillnujem"? Pa ti si mene napao da branim TUCK bez razloga, i to dokazivao naslovom koji je BIO na popustu???

Da su skinuli cenu za dobar broj naslova - jesu. Da su skinuli za sve - nisu. No, taj proces ni na zapadu nije jednoznacan, u smislu da se uvek svi naslovi koji su stariji (recimo) od godinu dana prodaju kao "nice price". TUCK je ostavio po full ceni neke matore naslove koji im i dalje ocigledno dobro idu (Gone With The Wind, Ben Hur, Tomb Raider, Enemy At The Gates...), i to je njihova stvar & pravo. I snosice sve dobre i lose posledice takve taktike.
U svakom slucaju, i kod nas se najzad mogu nabaviti i neki kvalitetni DVD naslovi za trocifrenu kolicinu dinara. Sad, sto je to i dalje za ovdasnje prilike skupo, to je vec neka druga prica....

Ma nisam ja tebe napadao za branjenje Tucka niti sam to uopste i pomislio, ti si tu pobrkao loncice :)

Amon_Ra je napisao(la):
Ma nisam ja tebe napadao za branjenje Tucka niti sam to uopste i pomislio, ti si tu pobrkao loncice :)

OK, neka ostane tako. Peace.

Nazad
Vrh Dno