Šta je novo?

Gde su drajveri!!!

zmaj011

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2003
Poena
619
Na kraju sam ipak kupio MSI x48 combo. :happy:
Ali uz uredjaj nisam dobio nikakav cd sa driver-ima tako da ga windows (XP) prepoznaje kao ATAPI combo48max. Na msi-jevom sajtu mogu da se skinu samo firmware dok je polje sa drajverima zatamljeno.
Postoji li neko drugo mesto gde mogu skinuti dravere za ovaj uredjaj.
I da li neko zan kako funkcionishe njihov Live Update 3 :cuss:

Ja koristim (ponekad) live update (imam msi plocu), preporucljivo je da skines sa msi sajta najnoviju verziju live update. Radi korektno, prepoznaje sta imas na masini sto je msi-jevo i nudi novije verzije. Mada, sustinski i nije potreban jer su informacije na msi sasvim lako dostupne.

Nikad nisam imao iskustvo sa kombo uredjajima, ali mi se cini da (bar za win) ti drajveri ne trebaju, kao sto ne trebaju ni cd citacima ili rezacima (ne racunajuci slucajeve u proslosti).
Da li imas neki problem?
Ako budes koristio Nero za przenje, mozda bi bilo zgodno da iskljucis Recording podrsku pod win.

Elem, stavi noviji fw jer on donosi bolju kompatibilnost sa novijim medijama, korektno prikazuje buffer pod nero i daje brzi video playback
Ako se ne varam ti imas ovaj uredjaj http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=499&kind=5

jeste to je taj uredjaj ali na sajtu za update firmware-a trazi da restartujem u "real dos" da bih mogao da uradim update.
Kako to da izvedem.

Ubaci praznu disketu u floppy, idi na floppy, desni klik, format, pa izaberi Create an ms-dos startup disk.
Sa te diskete podignes sistem, udjes u folder gde su raspakovani fajlovi (raspakuj ih na hd-u) i pokreni uz adekvatnu komandu kako pise u readme (obrati paznju na <Port>)

Ako nesto krene naopako (tipa nestane struje za vreme flashovanja), ja nemam pojma&rizik je samo tvoj!

I srecno

A jel moze to sa cd-om posto nemam flopy drajv, nisam ga ni kupovao posto sam odavno prestao da koristim diskete. :mrgreen:

zmaj011 je napisao(la):
A jel moze to sa cd-om posto nemam flopy drajv, nisam ga ni kupovao posto sam odavno prestao da koristim diskete. :mrgreen:

:eek:

zmaj011 je napisao(la):

Moze.. narezes bootabilan CD ali neko mora da ti posalje image bootabilne diskete, ili kod nekog narezes ko ima flopi ili... ma sto nisi kupio flopi ctp;

A ako imas 98-icu mozes i F8 na pocetku da pritisnes pa "Safe mode command prompt" a onda udjes u folder gdje ti je flash i..... flashujes :happy:

zmaj011 je napisao(la):
Na kraju sam ipak kupio MSI x48 combo.
Ali uz uredjaj nisam dobio nikakav cd sa driver-ima tako da ga windows (XP) prepoznaje kao ATAPI combo48max. Na msi-jevom sajtu mogu da se skinu samo firmware dok je polje sa drajverima zatamljeno.
Postoji li neko drugo mesto gde mogu skinuti dravere za ovaj uredjaj.
Drajveri za CD uredjaje za bilo koji Win ne postoje.

Vrh Dno