ivica
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.09.2002
- Poena
- 680
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
- Matična ploča
- Gigabyte Z890 Eagle
- RAM
- 2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
- GPU
- Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
- Storage
- Kingston NV3 2TB + HDDs
- Zvuk
- onboard
- PSU
- BeQuiet! Pure Power 12 1000W
- Kućište
- Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
- Monitor
- Dell U2312HM
- Miš & tastatura
- Logitech K330, M705
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Problem je sledeci. Imam neki Maxtor (seagate) od 250GB koji ima pri pocetku nesto BB pa sam mislio da taj deo ne koristim a da ostatak formatiram i koristim kao jednu particijiu.
Nego kako najefikasnije da ga odsecem? Tj. jel ima alatka koja ce da kaze na kom MB od pocetka je poslednji BB pa da dodam josh malo i da odsecem tj da kreiram particiju odatle pa do kraja. Posto su BB u prvih 50GB koliko sam mogao do sada da zakljucim, ali ne znam tacno gde. Ne bih da bacim bas 10-20GB. Tu moze da stane neki ISO jos.
HDD se nalazi u USB 3.0 fioci koja bi sluzila za prenos pa mi sigurnost i nije mnogo bitna ali mi je bitno da ne koristim deo hdd koji je los.
U principu hocu da ga sto efikasnije iskoristim ako moze, tj da izvucem sto sigurniji kapacitet.
Inace, HDD je nastradao zbog loseg napajanja i nije mogao da zavrti kako treba i tako je zaorao.
Maxtor S TM3250310AS je u pitanju (Seagate).
Probao sam sa nekim Seatolom da izvuchem BB ali ne vredi. Izgleda da je zaorao debelo na jednom sektoru i nije uspeo da ga izvice. Izbaci FAIL.
Nego kako najefikasnije da ga odsecem? Tj. jel ima alatka koja ce da kaze na kom MB od pocetka je poslednji BB pa da dodam josh malo i da odsecem tj da kreiram particiju odatle pa do kraja. Posto su BB u prvih 50GB koliko sam mogao do sada da zakljucim, ali ne znam tacno gde. Ne bih da bacim bas 10-20GB. Tu moze da stane neki ISO jos.
HDD se nalazi u USB 3.0 fioci koja bi sluzila za prenos pa mi sigurnost i nije mnogo bitna ali mi je bitno da ne koristim deo hdd koji je los.
U principu hocu da ga sto efikasnije iskoristim ako moze, tj da izvucem sto sigurniji kapacitet.
Inace, HDD je nastradao zbog loseg napajanja i nije mogao da zavrti kako treba i tako je zaorao.
Maxtor S TM3250310AS je u pitanju (Seagate).
Probao sam sa nekim Seatolom da izvuchem BB ali ne vredi. Izgleda da je zaorao debelo na jednom sektoru i nije uspeo da ga izvice. Izbaci FAIL.
Poslednja izmena: