Šta je novo?

Gde su Bad Sektori?

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Problem je sledeci. Imam neki Maxtor (seagate) od 250GB koji ima pri pocetku nesto BB pa sam mislio da taj deo ne koristim a da ostatak formatiram i koristim kao jednu particijiu.

Nego kako najefikasnije da ga odsecem? Tj. jel ima alatka koja ce da kaze na kom MB od pocetka je poslednji BB pa da dodam josh malo i da odsecem tj da kreiram particiju odatle pa do kraja. Posto su BB u prvih 50GB koliko sam mogao do sada da zakljucim, ali ne znam tacno gde. Ne bih da bacim bas 10-20GB. Tu moze da stane neki ISO jos. ;)

HDD se nalazi u USB 3.0 fioci koja bi sluzila za prenos pa mi sigurnost i nije mnogo bitna ali mi je bitno da ne koristim deo hdd koji je los.

U principu hocu da ga sto efikasnije iskoristim ako moze, tj da izvucem sto sigurniji kapacitet.

Inace, HDD je nastradao zbog loseg napajanja i nije mogao da zavrti kako treba i tako je zaorao.

Maxtor S TM3250310AS je u pitanju (Seagate).

Probao sam sa nekim Seatolom da izvuchem BB ali ne vredi. Izgleda da je zaorao debelo na jednom sektoru i nije uspeo da ga izvice. Izbaci FAIL.

Poslednja izmena:
Disk sam realocira bed sektore i nadoknađuje manjak iz "rezervnog fonda". Kada se svi rezervni sektori istroše kapacitet diska počinje da se smanjuje... Naravno disk je za smeće mnogo pre nego što dođe do konkretnijeg smanjenja kapaciteta.

Samo ga preformatiraj. Ako to ne pomogne disk je za bacanje.

Ja sam u slicnoj situaciji prosto krenuo da reinstaliram win i pritom sam napravio c particiju od 10 giga koju sam ostavio praznu i vise je nisam koristio. Disk je proradio i radi normalno vec skoro godinu dana.

Uzmi program HDD Regenerator i sa njime odradi disk, sve bad sektore ce da relocira i upise u tabelu diska njihove pozicije pa vise nece ni pokusati pisati po njima, i nece biti vidljivi u progamima za skeniranje HDD Tune i sl, odradio dva seagate od 500GB vise od godinu rade odlicno.

Samo da posle kad uradim chkdsk :? /r /f gde je ? slovo na kome je hdd izbaci ponovo lose sektore.
Ne evo sad cu da probam sa njim da vidim sta ce da kaze.

Vrh Dno