Šta je novo?

Gde ste poslednji put bili na odmoru i kada ?

k1z4

Poštovan
Učlanjen(a)
15.09.2015
Poruke
637
Poena
70
Nisam do sada naisao na ovakvu temu te sam stoga odlucio da bi bilo zanimljivo i korisno imati je i cuti od drugih clanova kao sto i sam naslov teme kaze gde ste poslednji put bili na odmoru, dati mozda neku preporuku sta posetiti gde otici nebitno dal' je more, planina, banja ili nesto pak drugo samo da ste Vi bili zadovoljni samim odmoristem i mestom koje ste posetili.
Pocetkom Septembra sam planirao neku putesestviju za Grcku, Lefkadu, tako da ovo moze posluziti kao "Slagvort"(Sto bi gospoda novinari rekli) ako ima nekog ko je vec bio, ne bi bilo lose da napise koja je sva mesta posetio, koje plaze preporucije, smestaj, kako se krecu cene, neke slike da se okace itd... :)
 
Sitonija na slepo jun 2015, kuca na divljoj sljunak-pesak plazi gde nema zive duse a ni ostalih kuca 5km okolo, mozda najbolji odmor do sada.
Kupao se go uvece, preko dana sa klincima i zenom ronio skoljke, uvece do sela na klopu ili sa gazdom na rakijanje.
A ponelo se i hedova puna teglica, tako da je bilo bas do jaja!
 
Pefkohori jul 2015. Meni se dopalo bez obzira sto ima dosta nasih. Pogotovo mi je bila lepa plaza nekih 300m levo od doka odakle krecu brodovi za krstarenje.
 
Ako budes imao vremena, svrati do Metsova. Zanimljivo seoce uz autoput prema Ioanini. U povratku mozes da skrenes i posetis i Meteore, ako nisi bio.
Na Lefkadi plaže na zapadnoj obali su vredne paznje, ali do njih ima dosta da se vozi. Ima i par plaza na jugu i jugoistoku, ostalo i nije nesto vredno pomena.
Pozdrav
 
Tasos. Ali iskljucivo autom, i iskljucivo divlje plaze bez milion cecena.
 
Svaki dan bi išo na more.
 
Zadnje 4 godine samo kampujemo i to u Thalatta kampu pored Kalamitsija.. po mesec dana. Prvih nekoliko dana se izležavamo u kampu, a posle tražimo male plaže.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
Ja živim u Grčkoj i odem možda dva puta godišnje na plažu, uopšte mi nije interesantno. Na odmor odem daleko od mora, negde gde mogu da gledam interesantu arhitekturu i dobre ribe.
 
More i gužve očima ne mogu da vidim... Izgleda da je samo meni planina odmor. :D
 
More i gužve očima ne mogu da vidim... Izgleda da je samo meni planina odmor. :D

Takodje, ne mogu da zamislim da moram placam da bi neko preskakao preko mene na plazi, da pijem tudj urin i kanalizaciju, uf.
Kada se setim Budve i Becica i guranje na to malo mesta najezim se, pogotovo u vreme kada se odrzava nastavak Exit zurke na moru.

Samo neka mirnija i manje posecenija morska mesta ili planina i netaknute reke i jezera.
 
Poslednja izmena:
Grcka, ostrvo Kefalonija. Jedna rec je dovoljna, fanstasticno.
Plaza ima za svaciji ukus i one koje su u ili blizu naseljenog mesta a i one koje do kojih se mora ici prevozom.
Cene ko i svugde u Grckoj ali nema rentiranja lezaljke uz pice ko na Halkidikiju. Komplet je 6-8e. Na vecini plaza koje sam posetio postoji tus (mozda nekome znaci ova informacija).
 
Za mene je Grcka zakon. Paralia mi je super destinacija, zato sto ja volim uvece da idem po gradu i da kupujem, a tamo su uvek sve jeftinije nego kod nas. Volim guzvu i nocni zivot. Blizu mi je i Katarina i Solun. Sve to obidjem busom. 2015-e godine nije bila bas najcistija voda pa je devojka naravno imala primedbe. Onda smo otisli na Skiatos 3 dana. Voda vrhunski cista, super nemam reci bio sam odusevljen. Ali nervirali su me borovi na plazi, od jelki ima dosta onih boca, mada ciste to oni ali eto meni je smetalo. Iz hotela smo isli busom na plazu, i tamo provedes skoro ceo dan sa samo jednim vc-om i dva mesta gde mozes da kupis da jedes ili popijes nesto. Samo 3 tusa su bila na celoj plazi... Za tako skupo mesto po meni nedopustivo. Ali zato je voda bil vrhunska. Slike pod vodom su odlicno ispale :)
Ove godine ne znam gde cu, zeleo bih neko mesto gde je cista voda a da ima i zivota, ne volim vuko****ne i da moram da se krsim kilometrima do plaze. Zato mi je Paralia extra samo da je voda cistija.
 
Samo neko mesto gde nema previse guzve da mogu da se odmorim kao covek. Muka mi je od guzve i ljudi preko godine pa bar tih 10 dana da se odmorim kako dolikuje. Igalo 2014, vrhunski odmor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tasos. Ali iskljucivo autom, i iskljucivo divlje plaze bez milion cecena.

Prošle godine Tasos. Moja preporuka je otići autom ali tamo ga parkirati i iznajmiti neki džip / skuter pošto sam svoj auto ogrebao i navukao donji trap jureći divlje plaže.
I ako nemate decu idealno je tako neka pustolovina inače planiranje "svaki dan druga plaža" je daleko kompleksnije sa mladim naraštajima.
Ostrvo ima 40+ plaža i za svačiji ukus ima po nešto. Tri dana pred put smo našli smeštaj gde smo realno samo noću spavali, ostalo vreme smo istraživali.
Jedan od najlepših odmora do sada ali na kojem se, na žalost, nisam ni pošteno odmorio zbog vožnji. Preporuka za mlade parove.


More i gužve očima ne mogu da vidim... Izgleda da je samo meni planina odmor. :D

Ja bih menjao more za planinu uvek ali ja sam samo 1/4 porodice u uvek bivam nadglasavan :D
 
Prosle godine, Spanija... Najljepsih 12 dana odmora do sada.
 
Zadnje 4 godine samo kampujemo i to u Thalatta kampu pored Kalamitsija.. po mesec dana. Prvih nekoliko dana se izležavamo u kampu, a posle tražimo male plaže.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Koji smestaj uzimas u Thalatti? Zena ga merka vec godinama, ali posto nikad ranije nije kampovala, plasim se da se ne razocara.

Pozdrav
 
Prosle godine na Skijatosu. Ako idete kolima spremite 250 EUR za povratnu kartu za 1 auto do 4m i 2 osobe ako idete jutarnjim trajektom u 7, tj. oko 170 EUR ako uhvatite onaj oko 12 po lokalnom vremenu. Inace fenomenalno ostrvo, bas sam se lepo odmorio.

Ove godine idem da testiram Pargu.
 
Prosli august, Crna Gora, smestaj u Radovicima, plaza Plavi Horizonti. Obisli smo sa porodicom i Tivat i Kotor. Ja imam lepe uspomene iz CG jedino me put smara, i to zesce.
Ove godine je u planu Slovenija. Jos ne znam tacno kad idemo.
Sto se mene tice ja bih za promenu na neko planinarenje ali to porodicno nije moguce.
 
Rovinj 2012 :(
Od 1986 idem tamo (osim onih njesra godina od 1992-2002). Ove godine je Rovinj (i uopšte more) samo u planu iako imam plac tamo, na nekih 900m od plaže, pored auto-kampa Veštar. Mir, tišina... možeš da biraš hoćeš li na peskovitoj, šljunkovitoj, kamenitoj ili stenovitoj plaži.
 
Pre destak dana Sokobanja, planirano nedelju dana, ali skraceno malo zbog loseg vremena. Prelepa priroda, odlicno za one koji vole aktivan odmor i pesacenje.
Ove godine nista od letovanja, ocekujemo prinovu za cca dva meseca. Inace unazad par godina samo Grcka...Lefkada x2, Skijatos, Parga...
 
Ko voli more i aktivan odmor, a ne insisitra na luskuznom all-inclusive smeštaju, apsolutna preporuka je da nađete dobro društvo i jedrilicu sa iskusnim skiperom, i obiđete Grčka ostrva. Bili smo žena i ja svuda kolima i avionom, Sicilija, Malta, Italija, Grčka (apartmani/hoteli), bio sam poslom na Azurnoj obali, obišli smo gomilu evropskih ne morskih destinacija (Holandija, Austrija, Slovenija, Mađarska, Nemačka, Francuska), ali dve nedelje jedrilicom po Kikladima je bilo neda'ebivo. To nam je postao apsolutni reper letnjeg odmora sa kojim poredimo sve ostalo.

Obiđete Kea, Paros, Ios, Mikonos, Naxos, Santorini, Folegandros, već zaboravih imena svih mesta gde smo bili, a to su sve lokacije koje su vrlo teško dostupne nama ne-baš-previše-lovarnim. Ako skiper zna "tajne lokacije" (a naš je znao), sve vreme ste na zaturenim plažama, gde na svakoj trećoj sretnete 2-3 osobe (ostale su skroz prazne), u zavučenim pećinama, prelepim uvalama, zabačenim iskopinama iz anatičkog perioda, na vrhu podvodnog vulkana, ili u malim naseljenim mestima sa 5-6 taverni, plažom i ukupno 50 turista. O čistoći vode ne vredi pričati. To ne postoji pri kopnu. Na pučini vas često prate delfini. Ako je toplo a na po puta ste do sledeće plaže ili ostrva, samo stanete te se osvežite u moru, dok na dubinomeru piše 450m.

Jedino smo na Santoriniju ostali dva dana, jer ima šta da se vidi i obiđe. Rent-a-car Panda je bila jeftina, a potrebna je da sve obiđete u ta dva dana.

Poenta naše rute je bila da ne želimo ekstremni sailing (to odmah naglasite), već da se lagano obiđe ono najlepše. Nismo nikada plovili više od 2-3 sata u kontinuitetu. Spava se u marinama (ne oseti se ljuljanje broda, struja i voda prikačeni na brod, ima i WiFi ko baš hoće), odmah tu je mestašce sa tavernama, prodavnicom, šetalištem. Posle noćenja, doručak na brodu iz frižidera, te onda jedrenje (ili motorom ako nema vetra) do plaža i uvala, zadržavanje po želji... do pred veče, sledeće ostrvo, sledeća marina. Večera, dal' ćete u tavernu, dal' neki fast food giros, dal' u market pa nešto iz frižidera, vaš je izbor. Pivo/Uzo/Feta/Masline/Voće kupujte u marketima tipa Lidl koji ima u svakoj marini.

Brod je bio Benetau 440, nešto tipa ovakvog, doduše, stariji model. 4 kabine sa dvostrukim ležajem, dva kupatila i komplet opremljena kuhinja jeste sve što treba za vas i društvo. Uslovi jesu ponešto spartanski/kamperski, ali rekoh, nije to luksuzni hotel. Svakako ste ili u vodi, ili na palubi, ili na obližnjoj plaži. Naravno da imate i zaduženja, digni/spusti jedro, povuci/otpusti boom, spusti/digni sidro, ali sve to je deo zabave. Daje vam skiper i da držite kormilo. Ne, ne morate da ribate palubu i perete WC. Skiper nam je bio Beograđanin, vrhunsko društvo i poznavalac Grčkih ostrva.

Bla.bla.bla. možda zvučim k'o PR neke agencije, ali ovakav odmor jeste jedino što zaista liči na marketinški PR. Teško mi je da dovoljno kvalitetno podelim svoje oduševljenje ovakvim vidom odmora. Ne samo moje, već celog društva koje je bilo tada na brodu.

Cena uopšte nije visoka koliko se misli. Jeste viša od early booking apartmana u Pefkohoriju, ali i znatno niža od aranžmana na Santoriniju.

Možda poslepodne zakačim i neke slike.
 
Poslednja izmena:
Da vam malo pravim zazubice i da zalim sto necu moci i ove godine da ponovim slicno :d na temu prenatrpanih plaza, prosla godina, tajland, jul-avgust, van sezone, tamo je sezona decembar i januar
IMG_20150802_142944.jpg
 
Koliko si platio to zadovoljstvo ako nije tajna? :D
Kontam da ipak to nije za nas smrtnike.. :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
NSHappy @ Ovo mi zvuči ko najbolji odmor,totalno u avanturi,to bi ja uzeo da mogu :)

Inače živim na moru,i rađe gledam prema brdima/planinama nek na more

Ove godine rečunam da od kupanja neče bit ništa,ovako vreme smo imali 2014 i za tri meseca 1 smo bili na kupanju,i taj jednom je bilo 23 stepena more

Mixer92 mogli bi na biru onda :p
 
Poslednja izmena:
@NSHappy jel moze malo vise detalja oko cena?
@baha CG ili SLO?
 
Poslednja izmena:
Југ Сардиније јул 2014.
Не зна се која је плажа била лепша.
Мада ја ипак између мора и скијања увек бирам ово друго макар трајало два дана.
 
Koji smestaj uzimas u Thalatti? Zena ga merka vec godinama, ali posto nikad ranije nije kampovala, plasim se da se ne razocara.

Pozdrav

Pa uzimamo plac za sator. Imamo veliki sator, i celu kamp opremu mozemo da smestimo u Thule na krovu + neke sitnice u gepek. Dnevno nas u piku sezone izadje oko 32-34 eur. Kamp je izuzetno dobro opremljen, ima struja na svakom placu, moguce je iznajmiti i frizider (kome treba). Saobracaja praktocno i nema (povremeno prodje neki auto samo da ljudi istovare stvari), uglavnom deca jurcaju na biciklama. Ima nekoliko mokrih cvorova (wc, tusevi, sudopere, ves masine), higijena je sasvim solidna. Problem je vikendom kada dodje gomila mladih grka koji se napiju pa ostave usran wc, ali tetkice to brzo rese.
U kampu ima mini-market (skup), express resoran, kafana, pekara i poslasticarnica, bazen, teniski teren, odbojka na plazi, bar na plazi, plaza je ogromna. Bezbednost je na nivou, nikada nam nista nije nestalo, stvari (suncobran, gume, maske, ...) ostavimo na plazi prvi dan i pokupimo zadnji dan.
Jedini minus je problem sa tehnickom vodom. Nije za pice, ali nije nimalo zdrava za organizam... redovno se desava da ljudi navuku neki stomacni grip, koji traje dan-sva uz sve sto ide uz to.
 
Nazad
Vrh Dno