Uplatio konacno Krit 7 dana, Hotel Eltina, Rethymno, ima li neko da je slucajno odsedao tu ili blizini da podeli iskustva? 😊
E sad, nemam puno dana za obilaske celog ostrva, prvi i poslednji dan su mi otpisano maltene (stizemo kasno, putujemo rano), planirao sam da rentiram auto ali buduci da kratko ostajemo, da li mislite da je bolje da se uplate ekskurzije do plaza i mesta koje su kolege gore predlagale (Elafonisi, Balos, Knosos palata) ili je ipak bolje auto i u svojoj reziji?
I sta biste jos predlozili da je obavezno posetiti osim ova tri mesta koja sam naveo?
Jako si blizu hotela gde sam ja bio.
Ovde sam iznajmio auto, bili su apsolutno korektni, a vidim da i sada imaju odličnu google maps ocenu
https://maps.app.goo.gl/9tmRqs8xYdUVr7MZ7
Posto nemaš puno dana, ono sto ti si spomenuo i dodao
@nikolapfc89, to ti je okvirno to, mozda jos nesto sitno.
Plaza imaš milion, pogotovo na jugu i ako bih morao jednu južnu da izdvojim (posetio sam jedno 4-5), mislim da bi to bila ova.
https://maps.app.goo.gl/8kdqpsHTjB6E5e5D7. Mozes da ocekujes guzvu, mada mislim da nije bilo preterano. Parking smo resili uz pomoc nekog poluimprovizovanog parkinga u blizini. Deo gde smo se parkirali je bio ispod nekog drveca, nista nije bilo asfaltirano. Mislim da se nesto sitno placalo, ali se stvarno ne secam.
Sto se tice plaza koje si spomenuo, Balos imaj u vidu da je tesko pristupacan kolima i mnogi rent a car-ovi zabranjuju da se ide tamo, a ako te navataju mogu i kaznu da ti naplate posto je poslednji deo puta bas los ka tamo. Cak i kad stignes kolima na odrediste, moze lako da se desi da nema mesta na parkingu i onda ljudi pocnu da parkiraju na putu, a sa jedne strane provalija. Cak i da nadjes mesto na parkingu, posle imas da pesacis nizbrdo dok ne dodjes do plaze. Jedini plus tu je sto imas odlican pogled ka plazi i mozes da odradis zaista odlicne slike. Takodje, cuo sam da gore (na parkingu) bude nekih kozica, pa se cak desavalo ljudima da im skoce na kola
Ono sto mozes, malo je falilo da ja odradim, je da dodjes kolima do luke i da tamo uzmes trajekt koji ce te voziti do Balosa i okolo, ali sam ipak odlucio da platim turu i ne razmisljam ni o cemu jer mi je tako osigurano da nece biti problema, tipa nema karata za trajekt, pa cekam sledeci ili onaj tamo, plus sam imao osecaj da bih bacio jedan dan iznejmljenog automobila, a da ne bih dobio nesto spec u odnosu na organizovan prevoz busom. Iste one slike sa visine mozes i ako dodjes trajektom, samo onda moras da se pentras.
Sve u svemu, ako za jednu stvar treba uzeti turu, mislim da je to Balos.
Falasarna mislim da je obavezna za obici i biti bar 4-5 sati tamo (sto vise, to bolje), a onda u povratku svratite do Hanje i onda nazad u Retimno. Nama je to bio ceo jedan dan.
Malo mi je krivo sto nisam otisao na bar jednu onu plazu na onom "poluostrvu" pored Hanje, ali boze moj.
Elafonisi je ok, mada ja nisam pao u nesvest. Najveca fora je kao taj crveni pesak, ali iskreno nista spec. Na slikama sve to deluje dosta bolje nego uzivo. Ja sam to takodje uplatio da se ne bih smarao sa voznjom 5-6 sati u oba smera, to mi fakticki bude pola dana u voznji.
Sto se samog Retimna tice, iskoristite bar jedno popodne da obidjete stari grad i ako se budete kupali na toj plazi, ako planirate da iznajmite lezaljke, slobodno obidjite malo vise i cenjkajte se ako treba. Mislim da smo mi nasli cak i dz lezaljke i suncobran, jedini uslov je bio da se naruci pice i miran si ceo dan.
Izvinjavam se na malo duzem postu, j**** me Balos.