Rešili smo ove godine da idemo na Majorku 10ak dana. Uzeli smo avionske karte, s tim što nisam ništa bukirao još za smeštaj. Gde je najbolje ići, koja mesta? Kontam da uzmemo kola dole pa da obilazimo, tako da pucajte preporuke ko je bio
Био једном пре пар година, смештени у Can Pastilla близу Палме. Не бих знао рећи где је најбоље да будеш стациониран, али ако већ планираш да ренташ (препорука), онда има смисла да будеш у неком од ових места на обали близу Палме, али не у самој Палми.
Ми смо прошли острво уздуж и попреко, путеви су им врхунски. Мени се плаже нису нешто нарочито свиделе иако су пешчане јер су углавном у градовима или близу њих. Из тог разлога су и мале, а гужва је поприлична. Рецимо плажа Illetes, она је (ваљда?) по неком рангирању друга најлепша у Европи, мени је мех.
Да не набрајам редом, поменуо бих само још плажу Formentor на самом северу острва. Ок, лепа плажа, али сећам се да су на њој две лежаљке и сунцобран биле нешто типа 60, 70 евра. Паркинг за цео дан нешто око 20 евра. Шишање. На другим плажама је регуларно, али ова је нешто издвојена, а сматра се за врхунску. Генерално, на свим плажама можеш да забодеш свој сунцобран, наравно ако нађеш место.
Мени се из неког разлога свидела плажа у Магалуфу, иако је место познато као "немачко" одмаралиште. Знам да се гомила наших жалила на пијане Немце и буку. Ми то овамо у Can Pastilla нисмо имали. Можда Магалуф треба избећи. Иначе, сећам се од два одласка на плажу у самој Can Pastilla да је оба пута дувао јак ветар, непријатно због песка.
Оно што бих препоручио, али нису плаже, је одлазак у пећину Drach. Пећина к'о пећина, али је фазон што је у дну језеро, где довесла чамац са оркестром и одржава се концерт класичне музике. Мени се прилично свидело. И под обавезно ми је одлазак у село Valldemossa, прелепо место.
Ако неко воли тенис, у Манакору је Надалов музеј са виртуелном туром. Није лоше.