Šta je novo?

Gde smestiti SSD

vddutina

Cenjen
Učlanjen(a)
31.10.2013
Poena
170
E ovako.Sastavljam sestricima jedan elitebook 6930p.Dosta sam ja tu skrpio i sad je super kakav je bio.Pisao sam vec u win 10 temi o zezanju sa ndis.sys i zvukom.Tu mi nisu pomogli nikakvi driveri,na kraju sam iskljucio wifi adapter i ubacio neki netisov preko usb.Uglavnom video sam po forumima da dosta hp-ova ima problem sa latencijama na windows 8 i windows 10.7mica nema problema ali ja se zadrzavam na 10ki definitivno tako da drugo nista nije dolazilo u obzir.Sta ko god mislio o 10ki prosto ona je buducnost i klinci kad uce neka uce na njoj.Onda sam se i zezao sa biosom,bio je zakljucan a kod elitebookova vadjenje baterije ne pomaze nista,pa sam nasao neki dos program i otkljucao bios,ne deluje jednostavno ali jeste kad se malo prostudira.Uglavnom dosta sam ga utegao za njihove potrebe a danas sam i nasao jedan ssd od 60gb za male pare pa reko da probam i to da ubacim.Na taj ssd bi isao os a na hdd ostalo.E sad,narucio sam i caddy za ssd da ubacim na mesto dvd roma.Buni me da li da taj ssd ubacim u taj caddy a hdd da ostane na svom mestu ili obrnuto da hdd ide u caddy a ssd na njegovo mesto.Posto to sto bude u caddyju je pretpostavljam izlozenije fizickim uticajima.Nije da oni ne cuvaju stvari,ovaj stariji cuva,mladji isto ali se mladji nekad otrgne kontroli.:)Verujem da ce se desiti da laptop mozda ispadne ili nesto slicno.:)Vidim da ima neki HP 3D Driveguard koji parkira glave ako laptop padne pa kao sacuva hdd sta li vec.Koliko shvatam taj 3D Driveguard ne funkcionise na mestu dvd roma nego samo tamo gde je hdd.Sta mi je ciniti onda da ostavljam, hdd tu gde jeste a ssd u caddy?I generalno sta lakse strada hdd ili ssd?

Ssd u hdd slot, hdd u slot dvd-a.

Ako laptop ispadne ikome, hdd može da bude najmanji problem u toj priči.

Poslednja izmena:
Da, najlogičnije. :) A nadam se da neće ispadati, možda dobije koji udarac prilikom borbe oko prava vlasništva ali će preživeti. :)Hteo sam samo da čujem nečije mišljenje ko je više u materiji. Hvala!

Tako će i biti definitivno. Verovatno ću i da uradim clean install a ne migraciju.

Kad smo već tu, što se tiče podešavanja u biosu samo prebacim raid na ahci? I to je to?

Nazad
Vrh Dno