Šta je novo?

Gde se gubi memorija?

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Nije mi jasno gde može da se potroši tolika memorija. Koristim WinME, 256 Mb RAM-a i nedavno sam instalirao interesantan programčić- Freememo professional- koji u određenom kritičkom trenutku oslobađa izvesnu količinu, negde zarobljene, memorije. Sa malo pokrenutih aplikacija , stalno baratam sa nekih 30-40 Mb. Gde može da mi otiče tolika snaga:) . Čudim se kako sam sve to mogao da radim sa 64 Mb donedavno, i to ne mnogo sporije.
Trenutno mi je aktivan samo KAV, ZAPro, brojač impulsa, IE i modem a programče mi pokazuje slobodnih samo 24 Mb. Kako to može da se tumači?
Pozdrav!!!

E nemam pojma to se i meni desava,pokrenem par programa nista znacajno i javlja mi da nema dovoljno memorije,a imam Athlon na 1,2 Ghz i 256 DDR

Nemoguce ja da ti javi da nema memorije i to josh DDR koja je brza od SDRAMa. Koristim isti program, imam 256 rama, ali ne ide ispod 128, sa ukljucenim explorerom, winampom, media playerom i ACDSee-m

Preporucujem "Cacheman", ima simpaticnih opcija.

Win, ladno, koristi ceo RAM kao cache za disk i uglavnom NE oslobadja nista, jos gore, da bi ubrzao rad, setovan je da koristi programe direktno iz cache-a. Da ga sprecis, vec pomenuti cacheman odradjuje posao (prepolovi mu kes). Mem turbo ti moze odraditi defragmentaciju ram-a koja nastaje iz prethodno opisanog win zvrka.

Podpitanje ce zvucati smesno ali...

..da li ste probali na CTRL+ALT+DEL da vidite sta Vam je stvarno ukljuceno i sta se sve pokrece pri boot-u WIN (MSCONFIG)

E nisam bas siguran ali mislim da je problem bio u Netbus Detective 5.2,otkako njega vise ne koristim nema problema sa memorijom

Vrh Dno