Šta je novo?

Gde se dedose gigabajti?!

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Stvari stoje ovako>HDD je 80GB IDE i podeljen je na 2 particije 20GB c: i 60GB d:.
Problem je sledeci: Na d: disku trenuto je slobodno 16gb a ukupno je zauzeto 32gb(oznacim sve preko TC i kliknem properties i on mi izbaci koliko su teski folderi sa sve fajlovima.
Pa gde se dedose preostalih 12GB. Lopovi!!:wall: :wall: :p
Jel ima neko neku ideju kako da vratim svojih 12GB i o cemu se tu radi.

U TC
Configuration -> Options -> Display -> Show hidden/system files
Probaj ponovo da proveriš koliko je zauzeto.

Uradi check disk.

Imas ono free programce CCleaner i HDCleaner, nesto oko 1Mb sa neta skini i preskenira, na golimi makina sam sa njima "povratio" silne Gb prostora, ili rucno trazi po kompu i brisi,hehe sala naravno, pre par nedelja pri kopiranju DVD diska mi je nestala struja, posle starta u winu mi je bilo zauzeto 4.5Gb tj image dvd-ja, tako da pregledaj sve coskove sistema i naci ces sve.
Pozz

Imas ono free programce CCleaner i HDCleaner, nesto oko 1Mb sa neta skini i preskenira, na golimi makina sam sa njima "povratio" silne Gb prostora, ili rucno trazi po kompu i brisi,hehe sala naravno, pre par nedelja pri kopiranju DVD diska mi je nestala struja, posle starta u winu mi je bilo zauzeto 4.5Gb tj image dvd-ja, tako da pregledaj sve coskove sistema i naci ces sve.
Pozz

Probacu sa tim programom nego u hiden file-ovima nema nista sto bi zauzimalo prostor nego prosto fale 12gb

Preporuka za program Tree Size Professional, lako mozes da vidis gde su nestali gigabajti. ;)

To je folder koji koristi System Restore :).U njega se nagomilavaju informacije.Obicno bi trebalo da se automatski isprazne kada iskljucis System Restore, barem je tako kod mene.

Viđao sam da neke ostanu i posle pražnjenja System Restore. Valjda pogubi evidenciju o sopstvenim restore tačkama, možda pri resetu...

I meni se desavalo da System volume information zauzme par gigabajta...

Ali samo kad kopiram neki 4GB fajl pa ga ( ***** ) prekinem na 80% a win ga smesti u volume information...

i uključena hibernacija 'oće da bude alava

hm, kad se vec pomenu taj folder System volume information, kako da vidim s'a ima u njemu?Kad pokusam da ga otvorim iz komandera cujem samo ono win-ovo BUMP....i nista.restore mi je iskljucen, kao i hibernacija i sl za8ebancije....jel mi za to treba unlocker ili nesto slicno?
opa....ladno nisam uopste obracao paznju na zauzece na d particiji...izgleda da su se i meni pogubili gigabajti....dakle, kako da vidim sadrzaj tog foldera, tj kako da brisem stuff unutra?

Poslednja izmena:
hm, kad se vec pomenu taj folder System volume information, kako da vidim s'a ima u njemu?Kad pokusam da ga otvorim iz komandera cujem samo ono win-ovo BUMP....i nista.restore mi je iskljucen, kao i hibernacija i sl za8ebancije....jel mi za to treba unlocker ili nesto slicno?
opa....ladno nisam uopste obracao paznju na zauzece na d particiji...izgleda da su se i meni pogubili gigabajti....dakle, kako da vidim sadrzaj tog foldera, tj kako da brisem stuff unutra?

Preporuka za program Tree Size Professional ja sam sa njime oslobodio 12gb prostora,
Kada startujes program on ce ti izlistati sve sto imas na hdd i iz njega brisi.:type:

Ne mozete da vidite sta ima y System Volume Information?Cudno, ja sam svojevremeno mogao da vidim, ali mislim da sam to radio iz Total Commandera.

Hmmm... Vidiš, zaintrigiralo me je pa sam probao iz TCa. Izgledalo je da je prazno. Ali onda sam proverio Security tab i vidim da samo System ima pravo pristupa. Dodao sam Administrators grupu da ima sva prava i kada sam to uradio mogao sam da uđem u direktorijum i vidim da tu u stvari imam 1.1GB.

Fino je znati...

e bezobraznog li foldera :D ...unlocker mu ladno nije mogao nista, al sam onda potegao na decheck "simple file sharing" i konacno sam uspeo da dobijem "security" tab na desni klik.U folderu sam nasao MountPointManagerRemoteDatabase file od 0kb.....fantasticno :D

Pre neki dan nađoh u system volume information neki čudan folder (nije restore) prepun svačega. Obrisao ga i oslobodio 300-400 MB na disku, ali nemam pojma šta je to, ne sećam se da sam ranije video nešto slično.

auu... 9GB ukupno na disku od 200GB :D
sto bi rekli - ne znas da si corav dok ne probas naocari.
dobar programcic.

izgleda da ako uradite reinstalaciju windowsa, ali samo format c: bez diranja ostalih particija, da onda zaostaje sve i svasta.

Uzeo sam racunar za firmu, u njemu su 2 Seagate HDD-a od po 320 GB, SATA2. Prvo ukljucivanje racunara i pokretanje instalacije Win 2003 servera mi prijvaljuje da jedan ima 280 GB a drugi 300GB. Kako da to sredim? Znaci nista na njima nije instalirano, potpuno novi.Hvala

Meni se desilo da mi je Nod32 pojeo oko 9GB na HDD-u, ispostavilo se da je kreirao neke fajlove (imali su u nazivu nod32 ako se dobro secam) u C:/windows/temp folederu od kojih su neki bili i po 2-3GB veliki, pa pripazite i na ovo.

Poslednja izmena:
U system Volume information se nalaze sys restore fajlovi, i treba da se iskljuci na D, E, F... particijama odmah po instalaciji sistema! Za brisanje sadrzine ne mora se koristiti program, dovoljno je iskljuciti simple file sharing, i u kartici security se doda vas username!

ExplorerXP - Fajl menadžer, prikazuje sve skrivene fajlove i foldere (između ostalog i System Volume Information).

Ja sam probao sa Folder Sizes 4. Daje kompletan pregled sadrzaja foldera. I to pregledno :)
Steta sto je trial verzija

Vrh Dno