Šta je novo?

Gde sa audio kablom?

ciradina

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2004
Poena
301
Dobio sam sa DVDRW audio kabel kojeg neznam gde da montiram.Čemu on u stvari služi i koliko je neophodan.Sa jedne strane kabla ima dva utikača(račva se kabel) sa druge jedan.

Nije ti potreban.

Elem, da dopunim:

Ti audio kablici su se ranije koristili (doba Win98 i ranije), jedan kraj se zabode u CD ROM, drugi u CD-IN na zvucnoj kartici (ili maticnoj ploci, zavisi da l' je integrisana). Od Win98 SE (cini mi se, nisam 100% siguran) se signal digitalno prenosi IDE kablom, tako da je audio-kabl prestao da bude neophodan.

Koliko ja znam, preko tog audio kabla si mogao direktno da prikljucis sluske u CD-Rom (ako je imao konektor) i da slusas mjuzu...

Dorry je napisao(la):
Koliko ja znam, preko tog audio kabla si mogao direktno da prikljucis sluske u CD-Rom (ako je imao konektor) i da slusas mjuzu...
Za takvu operaciju ti je bio suvisan...sluske si mogao da bocnes direktno u CD-rom i slusas mjuzu cak i bez comp-a...samo ti je bilo potrebno napajanje +5 i +12V....Znam ljude koji su budzili tako nesto umesto Audio CD-playera...

MickeyS je napisao(la):
Za takvu operaciju ti je bio suvisan...sluske si mogao da bocnes direktno u CD-rom i slusas mjuzu cak i bez comp-a...samo ti je bilo potrebno napajanje +5 i +12V....Znam ljude koji su budzili tako nesto umesto Audio CD-playera...

samo cd mora da ima i dodatni play taster
(pored onog za open/close)

gsimon je napisao(la):
samo cd mora da ima i dodatni play taster
(pored onog za open/close)
Da Da...naravno...to se podrazumeva...TNX Gsimon....mozda nekoga i podstaknemo na neku samogradnju ;)

Weird. Imao sam Pioneer 119s DVD-Rom drajv i NIJE imao play taster, a imao je prikljucak za sluske (3'5).

Dorry je napisao(la):
Weird. Imao sam Pioneer 119s DVD-Rom drajv i NIJE imao play taster, a imao je prikljucak za sluske (3'5).
Pa...? :D
Ono sto je gsimon rekao se samo odnosilo na Mikijev komentar da su neki ljudi to koristili kao audio player-e za sta im je bio neophodan play/skip taster ;)

Vrh Dno