Šta je novo?

Gde postaviti sajt?

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Pristup internetu
  1. Optički internet
1. Dakle narode - koji server? Planiram da postavim svoj prvi sajt i treba mi dobra lokacija. Ne zelim da me puno kosta, ne zelim da mi sajt bude zatrpan reklamama (par banera je u redu, ali nikakav pop-up i sl.). Pozeljno bi bilo da dobijem malo vise mesta i da protok bude solidan posto ce mozda biti i nekih stvari za download (slike, mozda neki mpeg insert ili programcic).
2. Kako ide procedura u vezi registrovanja domena?
3. Jedan lik mi rece da sajt nikako ne radim u Wordu. Ima li nekog dobrog razloga za to?
Ako bi neko znao da mi odgovori na ova pitanja i da mi da par saveta posto prvi put ovo radim bio bih mu jako zahvalan.
cheers

WORD? Nikako...Sajt se radi ili u FrontPage-u ili u Dreamwevaer MX-u... (ili nekoj verziji Dreamweavera). Word nije za to - on je TEXT procesor i nije namenjen pravljenju web stranica.
Sto se tice domena ima ih dosta koji su free - recimo cjb.net (www.cjb.net, www.tk ako se ne varam tako ide adresa i sl.). Free prostor je nocna mora, obicno uvek bude neki banner, prozor...
Postavi kriterijume i trazi na http://www.hostsearch.com/

Mislim da je, sto se tice prostora, najpovoljnija ponuda Verata. Moj sajt je hostovan kod njih i veoma sam zadovoljan.

Za 1200 din. godisnje dobijas 100MB prostora, 50GB mesecnog protoka, registraciju YU (SiCG :)) domena, PHP3, PHP4, CGI script, FTP nalog 24/7 pristup bez ograničenja, jedan POP3 E-mail nalog, pet E-mail forwardinga na neku adresu, statistiku poseta (pogledaj kako to izgleda ovde), tehničku podršku...

Što se tiče registracije domena, moraš da imaš firmu, kao fizičko lice ne možeš da registruješ .co.yu domen :( Nađi nekog prijatelja koji ima trafiku ili butik, pa mu mazni papire :)

Word odma batali,Dreamweawer ti je najbolje resenje,a mislim da nije potrebno da kupujes domen,www.dzaba.com-nas sajt,besplatan hosting,20megabajta prostora,a sajt bi ti isao ovako,www.ime.dzaba.com,pa ako ti to dzaba ne smeta...

outlaw je napisao(la):
Nađi nekog prijatelja koji ima trafiku... pa mu mazni papire :)
Kad si pomenuo trafiku imam jedno pitanje koje je vise pravnog karaktera. Da li onaj ko ima trafiku tj. STR moze da registruje domen na osnovu papira koje ima. Koliko sam shvatio domen mogu da registruju samo pravna lica (oni koji imaju firmu), a ne preduzetnici (oni koji imaju STR). Ovako bi trebalo da je u teoriji, ali ne znam kako je u praksi. Da li neko ima iskustva sa ovim ili jos bolje da li je neko uspeo da registruje domen na STR?

Pravno lice su i preduzeća (što ti kažeš - firma) i preduzetnici (STR, agencije i sl.). Dakle, i sa kioskom možeš imati sajt.

Danilo je napisao(la):
Pravno lice su i preduzeća (što ti kažeš - firma) i preduzetnici (STR, agencije i sl.). Dakle, i sa kioskom možeš imati sajt.

Hehe, online prodaja cigareta i Izzy zvaka :D :D :D

Danilo je napisao(la):
Nadam se da si u pravu. Ja vec neko vreme planiram da uzmem neki simbolican hosting, ali i da sa njim obavezno uzmem co.yu domen. Medjutim kako nisam pravno lice to mi nije omoguceno. Ali zato ortak ima trafiku pa bih od njega uzeo papire. Medjutim prilikom zahteva za registraciju domena potrebna je fotokopija resenja o registraciji iz sudskog registra, dok je svaki STR registrovan u opstini. Tu je "kvaka", pa nisam siguran da li bi mi prihvatili papire od STR-a. Kao sto rekoh nadam se da si u pravu, a ako neko moze ovo da potvrdi (iz iskustva) bio bih mu zahvalan. Pozdrav.

Моја препорука за хостовање сајта (ако желиш јефтин, а добар) је http://www.hosting.co.yu за PHP/MySQL и http://www.routo.co.yu за ASP (имају одличну статистику, а сервер је у Лондону)
Наравно, преко њих можеш да региструјеш и домен.

Поздрав

Hosting solution #1: verat.net (za 1K din imas sve potrebno ukljucujuci 50 GB mesecni protok, ali bez MySQL baze)
#2: hosting.co.yu
#3: neki od mnogobrojnih stranih maltene besplatnih host servisa...

dajte neki dzabe server gde bi mogla da se okaci prezentacija ... do 5mb recimo znaci ne treba mnogo mesta :)

geocites i te kombinacije su mi nekako shit

Azda' je napisao(la):
dajte neki dzabe server gde bi mogla da se okaci prezentacija ... do 5mb recimo znaci ne treba mnogo mesta :)

geocites i te kombinacije su mi nekako shit
moj je predlog: Drenik.Net (pristup Netu ti ionako treba, pa onda iskoristi njihovih 10MB sa licnu prezentaciju (pogotovu se isplati u kombinaciji sa njihovim @free satima - duplo jeftiniji od standardnih, full sati!)

ZoNi je napisao(la):
...

moj je predlog: Drenik.Net (pristup Netu ti ionako treba, pa onda iskoristi njihovih 10MB sa licnu prezentaciju (pogotovu se isplati u kombinaciji sa njihovim @free satima - duplo jeftiniji od standardnih, full sati!)

Bas tako, nikad ne istice, a free je. Samo sto jedino sa drenikovih pristupnih linija moze da se pristupa FTP-u - dakle da se azurira sajt, meni je to malo budjavo...

ZoNi je napisao(la):
...

Da, ali "kol'ko platis - tol'ko klatis!" Ima li negde kilaviji link? Mislim, treba ljudi i da posete taj sajt, zar ne?

Nemoj da prichas, Drenik ima dobar uptime. Barem dok sam se ja cimao sa sajtom na free user serveru, bilo je sve OK. Imao sam nekih minornih problema sa FTP-ovanjem ali sa uptime nikada.

Ima sanse da je bilo i do mene nesto... ali... imam negativna iskustva sa njima i ista iznosim... nije nista licno...

Kamo lepe srece da su svi provajderi OK i da samo recimo - udaljenost od tvoje kuce do njihovih vrata utice na nas izbor... :rolleyes:

izlupetah se sad... :)

jel ima neki sajt dostupan u @lite (svi sto ste naveli (sem verata) su samo @full...)

Lucas je napisao(la):
jel ima neki sajt dostupan u @lite (svi sto ste naveli (sem verata) su samo @full...)
Nema. Verat nije @lite! To je moglo sa starim serverima i starim IP opsegom. Sve novije prezenaticje se kace na nove, brze servere koji su na novom IP opsegu pa se ne vide iz @lite rezima (ni jednog naseg).

Vrh Dno