Šta je novo?

Gde nestadoše gigabajti?

goran.a

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2006
Poena
379
Bacih pogled na prostor na D particiji i imam šta da vidim:mad:.Fali 20 giga:d.Pojma nemam kako ali evo slike:wall:

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    47.8 KB · Pregleda: 97
Pogledaj kako ti je podešen system restore za taj drajv. Verovatno ti je on pojeo prostor, a TC ne može da pristupi System Volume Information folderu zato što ga sistem zaključa.

ides CONTROL PANEL -> SYSTEM -> SYSTEM RESTORE tab - > settings

tamo podesis koliko zelis da ti system restore zauzme mesta.

Potrebno je uraditi i Clean Up SYSTEM RESTORE-a:

START - > All Programs - > Accesories - > System Tools - > Disk Cleanup

Izaberi sistemski disk (C:) ...Nakon strukturnog kalkulisanja zauzetog prostora na disku, dobices izbor pojedinih sektora diska koje mozes osloboditi. Za ovu opciju ne sumnjam da znas.

U Disk Cleanup prozoru imas 2 taba, klikni na "More Options" pa "clean up" na System Restore.

Pogledaj samo koliko gigabajta ti je "pojedeno" ...ako imas i dalje pojedenog prostora, onda je mozda do Compressed Old Files. Ajd pogledaj

Odradio sma sve ovo i isto je.

Ajde malo detaljnije: koji disk, kako su podeljene particije... da li ima nesto neparticionisano, na kojoj particiji fali?
Baci pogled u Disk Management ;)
Ukljuci prikazivanje skrivenih i sistemskih fajlova ako vec nisi, pa proveri iz Explorer-a koliko zauzima System Volume Information...

Ajde malo detaljnije: koji disk, kako su podeljene particije... da li ima nesto neparticionisano, na kojoj particiji fali?
Baci pogled u Disk Management ;)
Ukljuci prikazivanje skrivenih i sistemskih fajlova ako vec nisi, pa proveri iz Explorer-a koliko zauzima System Volume Information...

Seagate 160GB (ako si na to mislio:D),particije ima 2,dakle pored ove još jedna sistemska na kojoj je 60 giga i tamo je sve u redu.Nema ništa neparticionisano.Fali na D,vidi se na slici;).Uključio sam prikazivanje svih tih fajlova i opet isto.

Koliko ti zauzimaju COMPRESSED OLD FILES. ?

Ništa

Poslednja izmena:
Seagate 160GB (ako si na to mislio:D),particije ima 2,dakle pored ove još jedna sistemska na kojoj je 60 giga i tamo je sve u redu.Nema ništa neparticionisano.Fali na D,vidi se na slici;).Uključio sam prikazivanje svih tih fajlova i opet isto.
Pokreni neki scan disk (chkdsk ili NDD)... Moguce je da pogresno prijavljuje slobodan prostor na disku.
Druga varijanta je da na toj particiji ima gomila sitnih fajlova posto TC prijavljuje kolika je duzina fajlova, a ne koliko su zauzeli na disku ;)
To mozes da vidis iz Explorer-a tako sto selektujes sve fajlove i direktorijume, pa desni klik->Properties, pa obrati paznju na Size on disk.

Poslednja izmena:
To mozes da vidis iz Explorer-a tako sto selektujes sve fajlove i direktorijume, pa desni klik->Properties, pa obrati paznju na Size on disk.

Kada u exploreru selektujem sve fajlove stoji size on disk - 34,8 giga.To i jeste toliko. Međutim kad kliknem pored, pa properties used space stoji - 53,4 giga?:trust:

Probaj program : TreeSize Professional
Možda uspeš da vidiš sve te gigabajte (ako su u pitanju fajlovi).

ili sa tuneup utilities modul tuneup disk space explorer

a da probas da iskljucis system restore na d particiji

Pokrenuo sam i to.Ko zna šta je bilo:(.Prebacio sam sve na C: jer tamo imam mesta i formatirao ovu particiju:S:.Jako me mrzelo da se patim.

Hvala svima na pomoći,hteo sam da nađem neko pametnije rešenje za ubuduće ali sam se iznervirao posle i odradio ovako,na najgluplji način.Ali efikasan:d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno