Šta je novo?

Gde naci servisera za hard disk?

austin

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2001
Poena
619
Crkla mi je elektronika na Quantum AS-u 30GB, gde naci servisera?
Imam neke vazne podatke na njemu(muzika,filmovi,XXX :)) pa bi mi u najgorem slucaju znacilo i samo spasavanje podataka sa diska.
Ko servisira HD-ove ili spasava podatke sa njih??? Dajte molim vas telefone, ako ne moze ovde onda na [email protected]

hehe :) i meni je isti hard riknuo.nema mu spasa ctp; okaci ga na zid ;)

Nema potrebe da tražiš majstora. Bolje nađi nekoga kome je crkla mehanika na HD-u kao što je tvoj i neka ti ga proda. Zatim samo odšrafi elektroniku sa kupljenog i prišrafi je na tvoj. Operacija je vrlo jednostavna jer je disk modularan. Ja sam prodao moj HD QAS 20 GB sa pokvarenom mehanikom momku koji je sa njega preuzeo elektroniku i njegov HD sada radi bez problema. Bitno je da je isti HD, mislim da ni serija nije bitna.

Pozdrav

Kontaktiraj laxduke-a

sitl je napisao(la):
Nema potrebe da tražiš majstora. Bolje nađi nekoga kome je crkla mehanika na HD-u kao što je tvoj i neka ti ga proda. Zatim samo odšrafi elektroniku sa kupljenog i prišrafi je na tvoj. Operacija je vrlo jednostavna jer je disk modularan. Ja sam prodao moj HD QAS 20 GB sa pokvarenom mehanikom momku koji je sa njega preuzeo elektroniku i njegov HD sada radi bez problema. Bitno je da je isti HD, mislim da ni serija nije bitna.

Pozdrav

hvala na odgovorima svima.
sitl znam da j e jednostavna operacija skidanja elektronike (cak nema ni konektora kao kod IBM-a, samo 4 srafica) al je problem sto mnogo cesce crkava elektronika nego mehanika, pa ju je stoga tesko naci(zato mi treba serviser jer pretpostavljam da kod njega mogu da nadjem elektroniku). uspeo sam da nadjem drugara sa istim diskom pa cu da pozajmim od njega elektroniku cisto da skinem podatke.
inace da stvar bude smesnija, juce sam otiso do moje devojke i ladno joj je pregorelo napajanje i quantum 20GB as i to na istom mestu ko moj . Samo je i jedno i drugo pocelo da se pusi :) i sve to u istom danu (e da, juce i mom ujaku izgore monitor)

Organic je napisao(la):
hehe :) i meni je isti hard riknuo.nema mu spasa ctp; okaci ga na zid ;)

ako je tebi crkla mehanika dal bi prodao elektroniku sa harda(to je ona stampana plocica na dnu harda)

[email protected]

meni se odlomio jedan delic tj "chip" (mali crni orkugli u uglu) i nema ga vise:) ako je tebi daj "chip" ok mozda mozes da ga "prelemish" i da radi? ako mozes prodao bih ti rado :)

austin je napisao(la):
....e da, juce i mom ujaku izgore monitor)

AL me nasmeja........ znam i da nije toliko smesno kada nekome crkne komponenta ali kako si sve kvarove naveo ispada kao da ste svi vezani za istu uticnicu.....

ipin je napisao(la):
AL me nasmeja........ znam i da nije toliko smesno kada nekome crkne komponenta ali kako si sve kvarove naveo ispada kao da ste svi vezani za istu uticnicu.....

ma pusti i ja sam se upiso od smeha, verovao ili ne :D
ja radim na bulevaru, devojka je u 63-em, a ujak zivi kod skupstine u Vlajkovicevoj.

Da se oglasimu ime usera Cile sa ovog foruma, jer je on trenutnou akciji potrage za elektronikom za AS 40GB!!!
Servise postoji ovde na forumu (nije bas redovan), ali ce ti reci:"Ja nemam elektroniku. Nadji negde elektroniku i sam je presrafi, jer ako ti ja srafim uzecu ti 10DM, a to ti se ne ispalti kada mozes sam" :)

BTW moj AS40 je riknuo pre nekoliko meseci i podatke sam spasao srafljenjem elektronike sa gore pomenutog, sada riknutog diska. Svima umire onaj cip za prednaponskuzastitu...samo se naduva i bum...

:losa serija:
;-)

probo juce na devojcinom AS 20 gb elektroniku sa drugog diska (isto AS 20GB naravno) i nije ga prepoznao. Jel ima veze koja je serija u pitanju il je samo vazan model?

Da nije pak mehanika?

Nazad
Vrh Dno