Šta je novo?

Gde naci coolermaster pasivac za chipset

Dekara

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2003
Poena
649
Rec je o cuvenom coolermaster plavom pasivnom chipset cooleru.
Ako neko zna gde ga sigurno ima nek vice, u desku nema.

:wave:

Ono sto provereno ima to je daleko cuveniji plavi Zalman ZM-NB47J = 500 din u malim oglasima na Berzi.U slucaju da ti ne pase,mogu da mu se iskrive finovi ili u najgorem slucaju njih odseci.Srecno sa modding-om.

Prilozi

• zm_nb47j_01.jpg
    zm_nb47j_01.jpg
    71.5 KB · Pregleda: 89
Ma znam za zalmana naravno ali mi ne odgovara zato sto nije ravan odozgo tj. ne mogu da zasrafim ventilator na njega, ili mozda i mogu sa dugackim srafovima :trust:.

Ma kapnes brate malo super lepka i nema vent nigde da makne.Ili sa strane kacis vent pomocu kaiseva.

Ma kapnes brate malo super lepka i nema vent nigde da makne.Ili sa strane kacis vent pomocu kaiseva.

Ma znam ja kako sve moze vent da se pricvrsti, ali je resenje sa coolermasterom i sraficima najbolje, a zalman ostaje za varijantu B :d .

Brate,Zalman ne moze nikad da bude B varijanta;)
Priznaj da si spreman da za 150 kinti razlike u ceni ,okrenes 50 firmi da se sam uveris da niko nista nema i da kao navodno ocekuju da im stigne svasta nesto.Samo na telefonske impulse ima da potrosis tih 150 kinti,da ne pricam o zivcima,koji po meni nemaju cenu.:crash:

Priznaj da si spreman da za 150 kinti razlike u ceni ,okrenes 50 firmi da se sam uveris da niko nista nema i da kao navodno ocekuju da im stigne svasta nesto.Samo na telefonske impulse ima da potrosis tih 150 kinti,da ne pricam o zivcima,koji po meni nemaju cenu.:crash:

Nemoj da se zamaras, covek zavrsio posao. Mozda kod velikih firmi nema, ali kod nas sto volimo HW moze svasta da se nadje. :wave:

dekara: druze dovoljan je i jedan sraf (samo dobro stegnut) da drzi tog zalmana kako treba!

pole: nevidim razlog zasto nebi bilo kad covek radi sa tim.

Eh sad, bolje da se ne prozivamo, nema potrebe ;) , vozio sam ja tog zalmana jos na nf7-s a bogami i ovog cm-a i apsolutno znam o cemu pricam. Za ono sto meni treba coolermaster je bolje resenje, nisam trazio savet nego info gde ima.
Ende.

dekara: druze dovoljan je i jedan sraf (samo dobro stegnut) da drzi tog zalmana kako treba!

pole: nevidim razlog zasto nebi bilo kad covek radi sa tim.

Ma znam ja to sve, ali je resenje sa cm bolje.

@djolez OK je da ljudima nudis robu ali da ih ubeđuješ šta je bolje je krajnje ružno. I još da se svađaš sa njima. Zato si i banovan par puta na Bench-u/gašen ti je nalog. Stvarno bi mogao malo da se uzdržiš. Ceo Bench zna da držiš na PCBerzi Zalmana a najviše mušterija ti dolazi odavde. Take it easy!

Poslednja izmena:
Sorry, ako sam nekog uvredio,nije mi to bila prvobitna namera,nego stvarno nije u redu da neko pokusava da ubedi sve kako je Jugic (gl. CM) bolji od Jaguara (gl. Zalman).Zalman je za mene pojam ozbiljne firme i zato se ponekad zanesem (Zalmanija).
@Chuck norris
Brate, pratim tvoje korake i sve mi je jasno zasto takva reakcija,ali ja ne samo da ne drzim Zalmana,nego nemam Z od Zalmana za prodaju.Voleo bih da pocnem da radim Zalmana ali vec ima onih koji njega rade dugo dugo (Noki,Hgspot),nisam tebe ubrajao jer vidim da ti ne ide bas.Umesto da nekima odgovara to sto upucujem ljude ka Berzi ortaku (Nokiju)
da rese svoj problem,vidim da se neki drugi bune zbog poznatih razloga (konkurencija).Zbog svega toga necu vise da spominjem ni Berzu ni Noki-ja,radicu samo za mene,briga me za ostale.

Sorry, ako sam nekog uvredio,nije mi to bila prvobitna namera,nego stvarno nije u redu da neko pokusava da ubedi sve kako je Jugic (gl. CM) bolji od Jaguara (gl. Zalman).Zalman je za mene pojam ozbiljne firme i zato se ponekad zanesem (Zalmanija).

Eto ti ga sad, o cemu ti pricas :trust: ?
Nisam uporedjivao cm-a i zalmana, niti sam rekao da je bolji jedan ili drugi, a ponajmanje sam se "uvredio", samo sam pitao gde ima cm-a i nista vise.
Tebi hvala na savetu i rekao sam vec zbog cega mi je zalman varijanta B.

Ma znam za zalmana naravno ali mi ne odgovara zato sto nije ravan odozgo tj. ne mogu da zasrafim ventilator na njega, ili mozda i mogu sa dugackim srafovima :trust:.
Dekara, tebi onda treba ZM-NB32J ;)

@Chuck norris
Brate, pratim tvoje korake i sve mi je jasno zasto takva reakcija,ali ja ne samo da ne drzim Zalmana,nego nemam Z od Zalmana za prodaju.Voleo bih da pocnem da radim Zalmana ali vec ima onih koji njega rade dugo dugo (Noki,Hgspot),nisam tebe ubrajao jer vidim da ti ne ide bas.Umesto da nekima odgovara to sto upucujem ljude ka Berzi ortaku (Nokiju)
da rese svoj problem,vidim da se neki drugi bune zbog poznatih razloga (konkurencija).Zbog svega toga necu vise da spominjem ni Berzu ni Noki-ja,radicu samo za mene,briga me za ostale.

Slusaj da ti objasnim nešto. Briga me u kom ste odnosu ti i Noki, i briga me šta i kako valjaš. Ja veoma retko odem preko, ponudim ljudima šta bih mogao da donesem od preko a da mi se čini interesantno (uvek nešto donesem i sebi) i toliko se smešno ugradim da mi to pokrije eventualno vizu od 35 evra. Pazi eventualno! Tako da se uzdržiš od lupetanja i malo uozbiljiš. Kakva crna konkurencija. Nemam ja vremena da se zaluđujem sa donošenjem drangulija. Benzin do onde ide čisto na moj trošak...tek da se informišeš. Ako je neko bio nezadovoljan uslugom, tretmanom i cenom neka okači post slobodno.

Poslednja izmena:
Ima li u Desk-u tih CM nb hladnjaka? Uzeo bih par komada.

Poslednja izmena:
Imam ja 3 komada u silver varijanti, ali bi mi trebala jos 3 komada.
Ako neko zna gde se mogu nabaviti molio bih neka mi javi.

Mada vec imam iskoriscena 4 komada na nekoj metalnoj plocici. Mogao bih da probam da ih skinem odatle. Ne znam samo koliko jako se drze onom lepljivom trakom za podlogu, kao i superlepak koji sam koristio po ivicama podnozja oko te trake. I have a feeling I'm about to find out. :D

Montirao Zalman ZM-NB47J i zacutao onu ASUS zujalicu forever... hehe
Topla preporuka...

jer moze neko da mi kaze gde ga ima(Zalman ZM-NB47J) i posto je

Ej,imam ja jedan ZM-NB47J,kupio ga da mi se nadje u slucaju da zatreba,moze da bude tvoj za 500 RSD.I da nije koriscen.

Ej,imam ja jedan ZM-NB47J,kupio ga da mi se nadje u slucaju da zatreba,moze da bude tvoj za 500 RSD.I da nije koriscen.

Da te pitam kao iskusnog :D, nije *******cija ;), ima li razlike u performansama između ZM-NB47J i ZM-NBF47?
Znači, jesi li probao na nekom nF4 npr. i ima li razlike u temperaturama?

Ja ne smatram sebe kao iskusnog,iako mogu da razlikujem sta valja i sta ne.Nisam u fazonu testiranja.Sto ne kupis lepo oba kulera i napravis mali test, pa onda da objavis ovde na forumu ili u nekim novinama.

Sto ne kupis lepo oba kulera i napravis mali test, pa onda da objavis ovde na forumu ili u nekim novinama.

:d

To vidi sa Pecom, ako hoće da me isfinansira, vrlo rado ću ih uporediti... ;)

Nazad
Vrh Dno