Šta je novo?

Gde mogu da nabavim uredjaj...

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Zanima me da li se negde u BG moze kupiti (naravno ne mislim na prodavnicu) uredjaj za dekodiranje
mobilnih telefona.Nemam nameru da ga koristim za zaradu (sto ipak ne znaci da ako mi naleti prilika
da je necu iskoristiti).Razlog za nabavku je sto je cale skoro kupio karticu a mobilni tel.mu je
doneo komsija koji radi u Nemacnoj.Komsija mu je taj tel. poklonio (bio je Nokia) ali mu je baterija
bila skroz ******a.Da neki ne bi sad rekli da mu je zato i poklonio,e pa nije.On je to kupio na nekom
buvljaku u Nemacnoj za cini mi se 10-ak eur.Model nisam zapamtio ali znam da je bila neka cigla.
U medjuvremenu je komsija dovukao jos krseva.Prvo Motorolu M 3888 (koja mi se ne svidja) a zatim
je doneo neki (valjda francuski) Trio (model ne znam posto je trenutno vracen komsiji).E sad u cemu je
problem? Pa svaki tel.koji komsija donese mora da se dekodira da bi radio sa nasom mrezom.Svaki put po
300 din.Pa rekoh caletu:"Ti ako ovako nastavis isplatices mu ceo taj uredjaj za dekodiranje".I cale mi
onda dade zadatak da se raspitam da li se to moze naci kod nas i za koliko para.Ja sam video da je tip
dekodirao sa nekim uredjajem (cini mi se) "Net 2000" ili slicno.Znam da su na njemu bila neka Kineska
slova i da je imao otprilike 10-15 razlicitih krajeva kablova.Na jednom kraju su se svi zavrsavali
"kockicom" kao kod fiksnog tel.kabla (ili onog koji ide u modem ,a na drugom kraju su bili krajevi kao
kod punjaca za kola.Ja sam gledao na netu i nasao sam da ti uredjaji kostaju 25-30 dolara,pa je cale rekao:
"Dobro ako je do 70-80 DM dacu ti lovu pa kupi".Sad posto se ja u dekodiranje ma u opste ne razumem
pretpostavljam da mi je potrebna pored uredjaja i mrezna kartica i software za dekodiranje odredjenog
telefona.Ali cini mi se da software nece biti problem naci na netu (bar za ove krseve koje komsija stalno
donosi).
Takodje me zanima hocu li to dekodiranje moci da obavim (i da to ne traje dugo) sa mojom super brzom masinom:
Celeron 300 A
128 mb ram
LX plocom

Molim da mi saljete ozbiljne odgovore bez sala na racun masine i sl. po mogucstvu onih koji vec poseduju
sl. uredjaj posto mi se cini da takvih na Bench-u ima.Hvala!

ajte ljudi, nemojte samo da gledate :) kad znam da medju vama ima i onih koji bi mogli nesto i da napisu (a da mi to pomogne)

Starije modele motorola (<=1998) mozes da dekodiras i pomocu goldwafer kartice - najjeftinija varijanta.
Pored tog "uredjaja" tj univerzalnog interfejsa ti trebaju i odgovarajuci konektori i softver.
Softver naravno mozes pronaci na internetu, ali je pitanje da li i kako radi. Mnogi su se "opekli" na proverenom softveru na 2,3...7 cd-a:)
Moci ces da obavis na toj masini sve sto ti treba.
Ja znam nekoliko ljudi koji to prodaju ali ne po toj ceni.
Moja ti je preporuka da to batalis i okrenes se necemu tebi korisnijem.

stojkov je napisao(la):
Starije modele motorola (<=1998) mozes da dekodiras i pomocu goldwafer kartice - najjeftinija varijanta.
Pored tog "uredjaja" tj univerzalnog interfejsa ti trebaju i odgovarajuci konektori i softver.
Softver naravno mozes pronaci na internetu, ali je pitanje da li i kako radi. Mnogi su se "opekli" na proverenom softveru na 2,3...7 cd-a:)
Moci ces da obavis na toj masini sve sto ti treba.
Ja znam nekoliko ljudi koji to prodaju ali ne po toj ceni.
Moja ti je preporuka da to batalis i okrenes se necemu tebi korisnijem.

ajde bar napisi cenu po kojoj oni prodaju da znam koliko se krece.Ja nisam ni imao nameru da se time bavim da bih zaradio ali sam na pocetku teksta napisao da bih iskoristio priliku ako bi neko zatrazio da mu ja dekodiram cisto da neki ne bi rekli "ma on nama prica kako to hoce za sebe a mi kao ne znamo da hoce time da zaradjuje".Ja sam pricao sa caletom i on je raspolozen da da onoliko koliko sam napisao.Nisam imao nameru da se time bavim zarad zarade vec me nekako privlace stvari koje omogucavaju da se upadne na mesta gde to po prirodi stvari nije dozvoljeno.Sta cu,verovatno se suvise lozim:) ,ali ovde je bilo u pitanju da caletu omogucim da ne placa za svaki krs po 10-15 dm a sa druge strane da se ja malo zezam (kao provaljujem sifru i te fore :D :D :D ).

Orijentaciono:
Univerzalni interfejs, kabl i trafo 30 - 40 evra
Konektori 5-6 evra po komadu.
Nokia fleser - 30 - 50 , konektori 5.
Za motorole, emmi box 80?

Moram da ti napomenem da je softver u tome najbitniji.
Jednostavnije je dati oglas da kupujes, imaju ljudi viska, tako da ce neko prodati i ispod cene.

Sad sam se setio. Bilo je neko vreme kineskih uredjaja, uni interfejs sa nokia fleserom zajedno, za 50 evra. Cena ukljucuje desetak konektora.
Pokusaj ovo da pronadjes preko oglasa.

Vrh Dno