Šta je novo?

Gde kupiti zamensku bateriju za HP Probook 4540s?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Notebook je prilično star, tako da ide neka zamenska baterija. Vidim da se prodaju od 3.000, pa i preko 6.000 dinara.

Većinom deklarisane na 4.400mah, jedan prodavac stavio 4.200 i jedan stavio 5.200.

Gde kupiti pouzdanu zamensku bateriju za HP notebook?

Ja sam pre par godina uzeo na ebayu, bila je ok kapaciteta, ali je crka posle 3 meseca :/

Gde kupiti pouzdanu zamensku bateriju za HP notebook?
Sveti gral u Srbiji - ko nađe odgovor na to (kvalitetne baterije za laptopove). :)

Niti smrde niti mirišu su ti Triax baterije, nisu najgori kineski krš. Negde između originala i kineza, ako bih morao da poredim.

Litico mi je prvi iskočio u pretrazi i oni su negde na sredini sa cenom, 4.320 dinara

Ebay ne mogu da čekam isporuku, a nije neki trošak, pa ne može i ušteda da bude velika.

Triax nema na sajtu taj model, ali koliko vidim, oni su pri vrhu što se cene tiče.

Taj notebook nije korišćen više od godinu dana. Sada će se krositit nekoliko meseci i verovatno će nazad na policu ili u rashod. Ako ne naiđe neka baš preporuka, najbliži sam opciji da idem na najjeftiniju koja ima garanciju. Svi daju 6 meseci, tako da tu nema neke razlike.

Nije problem da se nađe baterija, eno i po kp-u kineskih koliko hoćeš. Problem je naći kvalitetnu.

A cene za originalne baterije novih laptopova od uvoznika su još gori haos, ko ne zna. Npr. obična baterija što ide u prosečne laptopove od 50-60k (ništa spec znači), zna da košta i do 200e. Kako-zašto? Ne znam ni sam. I otprilike je priča "čeka se do 30 dana, uplata komplet sume unapred, mora ugradnja kod nas (košta toliko), garancija 3 meseca".

Itrade ima dve varijante, za 2xxx - nema na stanju i 4xxx - rok isporuke 20 dana.

Znam da je zamenska baterija nesigurna kupovina, ali notebook je toliko star, da nije opravdano kupiti original bateriju.

A opet, s obzirom na frekvenciju upotrebe, ni kupovina novog računara nije sjajno rešenje. Baterija nam je neophodna, jer vlasnica notebook-a piše neki rad, a nema naviku da stiska CTRL+S.

Temu sam otvorio sa nadom da neko ima ekstremna lična iskustva tipa tamo je provereno ili tamo ni slučajno.

Itrade ima dve varijante, za 2xxx - nema na stanju i 4xxx - rok isporuke 20 dana.

Znam da je zamenska baterija nesigurna kupovina, ali notebook je toliko star, da nije opravdano kupiti original bateriju.

A opet, s obzirom na frekvenciju upotrebe, ni kupovina novog računara nije sjajno rešenje. Baterija nam je neophodna, jer vlasnica notebook-a piše neki rad, a nema naviku da stiska CTRL+S.

Temu sam otvorio sa nadom da neko ima ekstremna lična iskustva tipa tamo je provereno ili tamo ni slučajno.
Шта би на крају са батеријом ? Шта си купио ?

Našli na KP, mislim oko 3000 dinara, odavno je bilo. Nismo uzeli najjeftiniju, jer je taj prodavac nešto tupio, ovaj rekao možete da dođete poslepodne da preuzmete. I to u komšiluku.

Ne znam koliko drži, ali dovoljno za namenu računara.

Našli na KP, mislim oko 3000 dinara, odavno je bilo. Nismo uzeli najjeftiniju, jer je taj prodavac nešto tupio, ovaj rekao možete da dođete poslepodne da preuzmete. I to u komšiluku.

Ne znam koliko drži, ali dovoljno za namenu računara.
Значи ради од јануара прошле године ? Није цркла ?

Da, bez problema, ali ponavljam, zaista ne znam koliko je držala na početku, niti koliko sada drži.

Važno je da računar može da se uključi na nekoliko minuta, da se nešto prekopira ili na brzinu pogleda.

Stara baterija je bila potpuno mrtva, nula.

Nazad
Vrh Dno