Šta je novo?

Gde Kupiti neko fanless napajanje?

zmajns

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2001
Poena
650
Ili ako neko misli da postoji neka alternativa nek kaze :)

Corsair HX620 je necujno. Od fanless sam cuo samo za Antec 350w i kostalo je oko 120e.

Ili uzmi neko normalno napajanje sa 12kom i smanji je na 5v, ako je budes cuo, spajdermen ti mora bit rodjak...

Ili uzmi neko normalno napajanje sa 12kom i smanji je na 5v, ako je budes cuo, spajdermen ti mora bit rodjak...

upravo tako, ili zameni 12icu nekom silent, pa ga jos zakaci na neki konektor na ploci i igraj se po potrebi, ja tako radim, i apsolutno se nista ne cuje, a velika sam "pitzajzla" po tom pitanju.

Dovuces neku sondu i citas temperature. :d
Mada ako mislis da ce ti se napajanje pregrejati, mozes da izvedes test.
Ostavis kompjuter u idle-u na 2-3 sata a ventilator podesis na minimum. Posle tog perioda ukoliko komp i dalje radi, a iz napajanja ne izlazi preterano vruc vazduh, racunaj da si uspeo... Kada krenes da se igras, ili kako vec przis masinu, odvrnes ventilator do maximuma i to je to.

Poslednja izmena:
Stvarno ne znam ko i zasto uzima fanless :D
Bolje je valjda za tih 150e uzeti neko od 1000w i opteretiti ga sa 20% pa ce se ventilator paliti po potrebi...

zmaj nije dete, ako je covek pitao za fanless zna zasto je pitao...

evo ja imam 500w otpereceno na <20% i defintiivno ne gasi ventilator nikad...
znam da generalno tek ta napajanja od 1000w uopste ne prave da budu tiha, pa ni na 1%...

mada je ovo moje definitivno vrlo tiho (najtise od svih koja sam imao prilike da oslusnem), opet nekad uhvati ritam, verovatno upade u rezonancu sa hardom ili ventialotorm na vrhu kucista, pa pocne da mi trese i vibrira celo kuciste (kuciste bas nije idealno postavljeno, pa iako je ono samo izolovano i tesko, ima kad me jako jako iznervira)... ni taj veliki ventilator na krovu bas nije skroz tih, ali posto on fakticki hladi celu masinu (12cm pozadi je za ukras u odnosu na njega), ukljucujuci i passivni cpu, neka ga...

Poslednja izmena:
Prošle godine sam tražio fanless kod nas i pošto sam zakasnio za Antec phantom modele, jednostavno nije bilo moguće kupiti ih ovde.

Onda sam se odlučio da probam TT QFan (nisam siguran tačne oznake, mislim da je 550W, nikada ga nisam opteretio sa više od 150W, sem prilikom pokretanja) i kod mene u mašini je njegova 14ica tiša od 12ice koja hladi HDD-ove, a ta 12ica je tiša od 3 HDD-a koje hladi. CPU je sa pasivnim hlađenjem. Kada zaustavim 12icu, otkačim HDD-ove, ventilator na napajanju se tek onda čuje, ali je sa udaljenosti od 1m, taj zvuk koji proizvodi ima veći značaj zbog vibracije koju proizvodi, nego šum vazduha koji stvar. Stvarno je tiho. Nisam pokušao njega da zaustavim, da vidim razliku. Nisam se pokajao što sam kupio to napajanje.

Krenuo da đubrim po BenchHouse novostima s pitanjima, sad tek vidim ovaj thread - taj NightJar od 400W po johnyguru je zver od napajanja, ali i cena je zverska. :S: Pošto se pomenula i alternativa, čekam da vidim kakav je Scythe Stronger Plug-in.

Nazad
Vrh Dno