Šta je novo?

Gde kupiti 4" mid-range?

• Začetnik teme Začetnik teme OCz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
440
Imam kutije sa donjih slika, mid-range je produvao i treba mi neka adekvatna zamena. Ne znam tacnu specifikaciju zvucnika, jedino sto znam je da je 4" i 8ohm.

Gde bi mogao da kupim nesto za zamenu ? Gledao sam po oglasima ali u principu nisam nista nasao ..

P.S

Ovo su starije kutije koje sam nedavno uposlio. Tweeteri uopste ne sviraju - kada sam ih skinuo izgledali su u redu :trust:. Kada pustim frequency sweep od npr. 20Hz-20kHz, srednji su svirali do kraja tj. ispada do 20kHz ...any idea ?

Ti mi nesto i ne izgledaju "adekvatno" :trust:, cena dovoljno i govori ? Mislim, ni nemam neku tacnu predstavu koliko bi neki solidan mid-range kostao. Ali oni mi izgledaju dosta ..."jeftino" za Hi-Fi kutije, ili mozda gresim ? Takodje raspon frekvencije 300 - 6000 Hz, ne bi odgovarao. Ili oni i sviraju preko 6k Hz samo sa -X dB ?
Ovi moji mid-range sviraju od nekih 200-250Hz pa do 19kHz. Cini mi se da tek od nekih 14kHz pa na dalje sviraju sa -X dB, mozda do nekih -6dB, ne vise...po meni :trust:

Poslednja izmena:
a sto ne premotash te tvoje i reshish problem, ipak ce oni najbolje da ti zvuce u paru sa tim ostalima.

Samo bih da javim ishod cele situacije ..

Raspitao sam se malo i naisao na coveka u Zemunu koji servisira zvucnike. Okrenuo coveka, par dana kasnije odneo zvucnik (neka sreda bese) i platio 1000din. za nove/premotavanje kalemova. Vec u petak sam otisao po zvucnik i zaista se odusevio kada sam ga vratio u kutiju. Sada on zvuci cujno cistije od starog, jednostavno svira vise tonove u odnosu na stari, originalni !

Ako neko ima slican problem, ili mu zatreba ovakva usluga, servis se nalazi u Prvomajskoj 119 u Zemunu - lako se nadje. Kontakt telefon nemam ..

Nazad
Vrh Dno