Šta je novo?

Gde kod nas kupiti CORSAIR DOMINATOR??

Pozdrav znaima me gde i kako u srbiji mogu da dodjem do corsair Dominator modela. i da li su i koliko one bolje on kingstona?
ako uzmem plocu maximus 5 da li cu recimo kingston hyperX (http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...mhz-kingston-hyperx-cl11-khx24c11t2k2-8x.html), moci da furam na 2400 ili moze da radi i na manjoj frekvenciji. i koja je najbolja ddr3 memorija?
Nije moje da pitam, ali moram. Sta ce ti to? Imas viska para? Vijas benchmarke? Bavis se "sportskim" (ne razumem kako je ovo sport, ali hajde, tako ga zovu) overklokom?

U realnom radu (IGRE) DDR3 1600MHz, bilo koja memorija ti zavrsava extra posao, a razlike izmedju takve memorije i neke DDR3 2400MHz je 2% fps-a u 1920x1080 i to sa pristojnom kartom u vidu 7950/GTX670.

Sto se ozbiljnog rada tice:

Bavis se renderingom, tu nema 0% razlike. Kupi bolji CPU
Bavis se obradom video materijala...hm... 0,5-1% razlike. Kupi veliki SSD disk i brz CPU.
Bavis se 3D Modeliranjem...2% razlike, ulozi pare u Quadro ili FireGL i brz CPU + SSD

Igras igrice, pa fali fps-a i sa GTX670/7950, uzmi SLI/Crossfire.

Mozda je ovo malo sarkasticno, ali zaista zadnjih 3-4 godine memorija gotovo da nema uticaja na realan rad, samo na Benchmarke, SiSoft Sandra i slicno, a to ipak nije realan zivot.
:wave:

Poslednja izmena:
covek bi samo "najbolje"... ima i one teme za plocu...

Tako je , i ova konfiguracija koju sam uzeo pre pet godina, cini mi se da pise u preofilu sta imam. do dana danasnjeg mi je sve moje zavrsavala u fulu, dok nije pocela da odumire. prvo me memorija zezala, odnosno ploca, i sad je grafa na izdisaju, trenutno mogu samo novine da citam. i da visim na forumima.. pa bi sada opet neki high end za dugo predstojecih godina. prvo konfiguracija a posle sam se naostrio na Dell U2410 ili neki ekvivalend sa S-Ips.. pravo da vam kazem nisam se raspitivao o hardveru pa 6 godina, osim poneke vesti koju mi bench posalje na mail. sad skupljam informacije i za metar 2 pada ljuta makina. a pre 5 god sam puko 2K evra za ceo komp sa sve periferijama. i trajao bi jos .. mada mi nije jasno da iako neklokovan ploca brlja po voltazama. podesim u biosu jednu a posle u nekom programu vidim da salje drugu i procesoru i memoriji. u pitanju je ASUS MAXIMUS FORMULA x38. imam negde post cini mi sesa problemom. tako da u sustini zeli nesto najpouzdanije sto ce najduze da mi traje. osim eto recimo grafe , to bi uzeo neki best buy, posto za njom je i najcesca potreba za menjanjem.

Ja sam sve te fancy ekskluzivne stvari nabavljao iz inostranstva,konkretno iz Nemacke..
Corsair Dominator GT je recimo bio povoljan u trenutku kada je to meni bas trebalo..
Realno kad covek pogleda u principu neke stvari za koje dajemo pare bukvalno su bacene jer razlike i ne postoje..
Uspeo sam sebe da prevaspitam tako da sam od "najbolje" presao na korisno proporcionalno ulozenom novcu a razliku za koju bih dao za neko
IME sam ostavio sebi u dzep!
Mushkin koji sad imam i koji generalno ima visoke ocene i kvalitetno je uradjen nije nista losiji od Corsair a daleko je jeftiniji..
Kao sto rece Goran,memorija danas i nema toliku primarnu ulogu u realnom radu osim u sintetici..
Stoga po mom misljenju,bolje je malo ustedeti nego ziveti za zadovoljstvo koje donosi samo ime i ako kazem ,kad bi bio u prilici a da
ne moram da se stisnem uzeo bih sta mi srce zeli jer generalno Corsair jeste kvalitetan ali je i dosta skup!

Ime ne garantuje pouzdanost u radu,kao ni kompatibilnost osim ako nema propisane specifikacije od vendora..
Sve je to danas lutrija..

Sto se tice sklapanja masine slobodno pitaj jer ce ti informacije trebati obzirom da ih na taj nacin koji sad pratis neces bas naci..
Moraces malo i net da provrtis detaljnije a i neko odavde da te uputi..

ok, zasto je recimo taj mushkin bolji od kingstona hyper x predatora kin 1866 koji isto ima cl9? ili recimo od mushkin black series?

zato sto je kingston u zadnje vreme tunjav. zato sto ta memorija jos uvek nije proverena od strane korisnika. zato sto na 1866 radi na cl8(uspeo sam i 7-icu da nategnem, ali sa opustanjem ostalih latencija). zato sto ti pase jer radi na 1.5v(a dobar deo blackline-ova je 1.65v). zato sto je cr1, sto sumnjam da kingston jeste... mislim da je dovoljno. :)

Pre svega toga Mushkin ima kvalitetnije chipove ..Ostalo je sve kako je naveo Turok..
Kingston je po meni dobar ali nije Top proizvodjac..On je vise za siru narodnu masu..

ok ubedjujete me :), asad sam provalio i neki gskill.. ima prilicno lepe modele a primecujem da i nije skup online, samo sto nemam predstavu gde kod nas moze da se kupi. a i patriot samcuo da nije los...

Ok muyskin se sve vise namece kao resenje, s obzirom da sam se odlucio za noctua cooler po mogucstvu nh c14 ili d14 ali bi imao problema sa visokim memorijama tako da kingston otpada. za plocu sam se ipak odlucio da bude sabljarka z77, procesor i7 3770K, grafa bi bila gtx 660ti, (kao nasao sam da je best buy sada, samo ne znam od kog proizvodjaca da uzmem) i mushkin redline 16giga, ssd hard jos gledam koji cu, neki sa pisanjem i citanjem preko 500 mbps od 120 mbps, verovatno corsair SSD SATA3 180GB Corsair Force GT 555/525MBs, CSSD-F180GBGT-BK. i to bi bilo to. ako se ima sta dodati ili izmeniti i sugestija da li je noctua nhc14 kompatibilna sa visokim ram memorijama.

Uf, dobro je, pročitah celu temu u jednom dahu, već sam pomislio da se znameniti ljubitelj Corsaira povampirio ovde...

On topic... zavisi koliko su visoki hladnjaci, ali u principu "kompatibilna" je.

600x614px-LL-fe863b9a_IMG_1420.jpeg

Poslednja izmena:
tooo :D, znaci definitivno c14, a ne bavim se nesto spec overclockom, tako da mi nije toliko bitno par stepeni razlike koliko da mi se lepo slaze uz plocu, a z77 sablja ko da je stvorena za brak sa noctuom nekom., definitivno bi kupio neki gskill, ali posto ih je nemoguce dobiti kod nas, a ja bi bio spreman i za neki underground fazon kupovine. onda ce biti mushkin. hvala na info. samo jos gde naci c14? mozda moze da se poruce od nekog ko vec ima noctuu u arsenalu.

Vrh Dno