Šta je novo?

Gde je Uzelac, sram ga bilo

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Zeleo bih da pohvalim test GF4Ti naseg clana foruma Sase Uzelca u Svetu Kontej...pardon, Kompjutera. (Ko bi rekao da cu ja ikada pohvaliti nesto u vezi sa tim casopisom :D) Posebno mi se dopada jedan realistican pristup, bez preteranog gusenja opisima novina i tehnologija koje GF4 donosi, vec izlaganje istih u kratkim crtama a potom predocavanje kako to trenutno funkcionise u realnosti...cime je izbegnuto ono sto ja zovem "demanti stvarnosti" :) tj. recimo kada se pricaju bajke o nekakvim pixelovertexnim gigapikselnotekselnim shaderima (uf, ovo dobro zvuci :D) da bi se u narednoj generaciji saznalo da i ne postoje (npr. za GF2 se to tvrdilo a kad je dosao GF3 obrnuta pesma) ili pak da su nedovoljno dobro implementirani tako da novi endzini nece moci da te osobine dovoljno koriste i kartica ce davati jedva 20 fps. (GF3 u U2, npr.)
Jedina zamerka bi mozda bila da se ubaci poneki grafikon vise u test.
Puno pozdrava i samo napred !
P.S. kad ce ta Parphelia moci da se review-ira, tj. kad ce definitivno da izadje na trziste ? (Magick ? Gde si kad nam trebas...?)

Ako Sasa Uzelac gleda ovo neka prihvati ovu sugestiju za grafikone i neka napise u svakom testu koju je konfiguraciju koristio,OS i drajvere da bi i mi citaoci mogli da uporedimo rezultate.Inace SK se dosta popravlja(zahvaljujuci i Sasi).Jedino onaj ludak Kuzma ali mozda bi bilo i dosadno bez njega!

Turbe je napisao(la):
Ako Sasa Uzelac gleda ovo neka prihvati ovu sugestiju za grafikone i neka napise u svakom testu koju je konfiguraciju koristio,OS i drajvere da bi i mi citaoci mogli da uporedimo rezultate.Inace SK se dosta popravlja(zahvaljujuci i Sasi).Jedino onaj ludak Kuzma ali mozda bi bilo i dosadno bez njega!

Kuzma je OK ali samo za igre...kad krene da lupeta o hardveru u koji se manje razume nego 99,99999% nas ovde to je strasno...
A da se potpuno raspametimo od srece, podsetimo se da on uredjuje rubriku sa pitanjima citalaca o hardveru...:D
Sto se konfiguracije tice, nisam siguran...naime njihovi testovi uvek poprilicno zakasne za drugima, a nisam ni pobornik uporedjivanja svakog poena u 3d marku...A jasno je da su test masine od XP1600+ ili [email protected] ghz pa navise...Osim toga ima toliko testova po netu i u drugim casopisima da mi uopste nije ni palo na pamet da nije data konfiguracija...
Mada je pitanje i prostora...ne zaboravimo da uzasno mnogo odlazi na oglase a da je politika redakcije takva da prednost moraju dobiti clanci neretko i na 3-4 strane tipa "palm racunari i buducnost" :mad: A osim toga interesantno je da je isti prostor posvecen testu GF3 ili 4 i neke Shuttle ili Acorp ploce...:Dctp;

Kuzma je legenda SK-a, bar ja tako mislim iako ne kupujem taj casopis, vec ga prelistam jednom u pola godine. Ali ako se na forumu ne govori o Digital-u ne vidim razloga zasto bi se pricalo o SK-u.

filipenko je napisao(la):
A jasno je da su test masine od XP1600+ ili [email protected] ghz pa navise...

Pa ne znam bas da li je tako... Mislim, uveren sam da su im masine prilicno jake, sa procesorima u tom rangu koji si naveo, a opet, prilikom testiranja GF3 Ti200 kartica (testirani su Gainward i MSI), rezultati postignuti u 3DMark2001 na default su bili nizi nego kod mene, sa mojim GF3T2. A s obzirom da sam ja na Morganu od gigahertza, nesto mi je tu cudno...

Test masina se nikada ne navodi jer je uvek drugacija.
Iz tog razloga stalno ponovo testiram druge kartice na tadasnjoj test masini.

Nego, ne kapiram da jos niko nije pitao da li je test masina ona ploca i procesor koji su opisani u tom broju.
Dakle da je GF4 proban na MSI KT3Ultra-ARU i XP1600+ (valjda je to navedeno u testu te ploce).
Odgovor je potvradn, jeste :)

Dakle, test masina je u 99% slucajeva najbrza ploca+CPU sa testa iz tog broja. Ako bas ocete da znate ;)
OS je uvek Win98, nista drugo ne trpi tolike izmene hardvera koliko je meni potrebno, a driveri, dobro, to bi moglo da se navede ali obzirom na vrlo male razlike medju njima, ne kapiram ih toliko bitnim.

E i poslednje, Filipenko je svojim postom rekao i poentu zasto su testovi ovakvi.
Gotovo nikada nismo prvi sa testom, a i novine smo, kad se moj tekst objavi na netu postoji minimum 100 grafika performansi.

Hvala za pohvale.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Test masina se nikada ne navodi jer je uvek drugacija.

Hvala za pohvale.

Pozdrav!

OK, ako je tako...
Pozdrav i za tebe i prenesi Kuzmanovicu pozdrave od C.E.O.-a VIA Technologies-a :D

Sasa je napisao(la):
E i poslednje, Filipenko je svojim postom rekao i poentu zasto su testovi ovakvi.
Gotovo nikada nismo prvi sa testom, a i novine smo, kad se moj tekst objavi na netu postoji minimum 100 grafika performansi.

Hvala za pohvale.

Pozdrav!

Ma nema na cemu i samo tako nastavi...
I reci Kuzmi da Atloni pozdravljaju Intela i to sa par stotina megaherca manjka :D

Amon_Ra je napisao(la):
Kuzma je legenda SK-a, bar ja tako mislim iako ne kupujem taj casopis, vec ga prelistam jednom u pola godine. Ali ako se na forumu ne govori o Digital-u ne vidim razloga zasto bi se pricalo o SK-u.

Pa u slucaju Digitala ne mozemo biti nepristrasni a ja npr. ne mogu da govorim o njemu jer nikad nijedan broj nisam procitao...jednom sam jedan prelistao ali ne i procitao...:(
A glupo mi je da pricam o necemu sto ne znam...
Jedno vreme sam uzimao PC Stres ali sam posle nekog vremena i to prestao...
Jos samo izlistam SK ali ga ne kupujem vec ga redovno uzmem od ortaka kome sam se vec smucio ;)

Amon_Ra je napisao(la):
Ali ako se na forumu ne govori o Digital-u ne vidim razloga zasto bi se pricalo o SK-u.

What the hell ovo treba da znaci???

Nazad
Vrh Dno