- Učlanjen(a)
- 16.12.2001
- Poena
- 1,020
Zeleo bih da pohvalim test GF4Ti naseg clana foruma Sase Uzelca u Svetu Kontej...pardon, Kompjutera. (Ko bi rekao da cu ja ikada pohvaliti nesto u vezi sa tim casopisom
) Posebno mi se dopada jedan realistican pristup, bez preteranog gusenja opisima novina i tehnologija koje GF4 donosi, vec izlaganje istih u kratkim crtama a potom predocavanje kako to trenutno funkcionise u realnosti...cime je izbegnuto ono sto ja zovem "demanti stvarnosti"
tj. recimo kada se pricaju bajke o nekakvim pixelovertexnim gigapikselnotekselnim shaderima (uf, ovo dobro zvuci
) da bi se u narednoj generaciji saznalo da i ne postoje (npr. za GF2 se to tvrdilo a kad je dosao GF3 obrnuta pesma) ili pak da su nedovoljno dobro implementirani tako da novi endzini nece moci da te osobine dovoljno koriste i kartica ce davati jedva 20 fps. (GF3 u U2, npr.)
Jedina zamerka bi mozda bila da se ubaci poneki grafikon vise u test.
Puno pozdrava i samo napred !
P.S. kad ce ta Parphelia moci da se review-ira, tj. kad ce definitivno da izadje na trziste ? (Magick ? Gde si kad nam trebas...?)
Jedina zamerka bi mozda bila da se ubaci poneki grafikon vise u test.
Puno pozdrava i samo napred !
P.S. kad ce ta Parphelia moci da se review-ira, tj. kad ce definitivno da izadje na trziste ? (Magick ? Gde si kad nam trebas...?)