Šta je novo?

Gde je 1280 x 960 !?

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
Ubacio sam u masinu Radeon 9000 Pro (Gigabyte) i instalirao odmah Catalyst 3.2 drajvere i Control Panel sa ATi sajta (iz sekcije Built By Ati). Medjutim, nemam vise rezoluciju 1280x960, vec samo 1280 x 768 i 1280 x 1024.
Na svim kartama koje sam poslednjih mesec dana imao u masini (GF2MX, Hercules Prohpet GF2Ti, Matrox G450...) sam imao tu rezoluciju samo na Ati ju - nemam :(

Jel moze nekako da se "ukljuci" ova rezolucija, posto me 1280 x 1024 smara, jer slike izgledaju razvuceno, a gledam i PCTV na racunaru...

PS: Ne mogu da verujem sto je dobar 2D na ovoj kartici - prezadovoljan sam! Ali hocu 1280 x 960 :)

delimir je napisao(la):
Ubacio sam u masinu Radeon 9000 Pro (Gigabyte) i instalirao odmah Catalyst 3.2 drajvere i Control Panel sa ATi sajta (iz sekcije Built By Ati). Medjutim, nemam vise rezoluciju 1280x960, vec samo 1280 x 768 i 1280 x 1024.
Na svim kartama koje sam poslednjih mesec dana imao u masini (GF2MX, Hercules Prohpet GF2Ti, Matrox G450...) sam imao tu rezoluciju samo na Ati ju - nemam :(

Jel moze nekako da se "ukljuci" ova rezolucija, posto me 1280 x 1024 smara, jer slike izgledaju razvuceno, a gledam i PCTV na racunaru...

PS: Ne mogu da verujem sto je dobar 2D na ovoj kartici - prezadovoljan sam! Ali hocu 1280 x 960 :)

Ili skini najnovije OMEGA drajvere (preporuka), koji dolaze sa Refreshforce-om ili ga skini posebno (okacio bi ga ja ali je 164 kb zipovan). Mozes da odredjujes sam rezolucije i osvezavanja. Trebalo bi da ti zavrsi posao.

A isto ce da odradi i RageTweaker ...

Re: Re: Gde je 1280 x 960 !?

Santa je napisao(la):
Ili skini najnovije OMEGA drajvere (preporuka), koji dolaze sa Refreshforce-om ili ga skini posebno (okacio bi ga ja ali je 164 kb zipovan). Mozes da odredjujes sam rezolucije i osvezavanja. Trebalo bi da ti zavrsi posao.

Koliko sam viedeo refresh rate override postoji i u ovim Catalistima 3.2, sada cu da probam Rage3D Tweaker...Ne instaliraju mi se Omega drajveri sada jer moram da radim "nesto" na racunaru i moraju biti zvanicni drajveri instalirani :)

Hvala na sugestijama :)

delimir je napisao(la):

Kod Nvidie i skupih ATI-ja:p

Re: Re: Re: Gde je 1280 x 960 !?

delimir je napisao(la):
Ukljucio sam, ne sekiraj se...

ma ne sekiram se , salio sam :) se JER drugar ima mislim radeta 7000 i nema tu rezoluciju koja mu bas odgovara za 19` zbog web dizajna isl. stvari.Ako znas kako se sredjuje javi da mu pomognem.
Poz.

Re: Re: Re: Re: Gde je 1280 x 960 !?

Milan je napisao(la):
ma ne sekiram se , salio sam :) se JER drugar ima mislim radeta 7000 i nema tu rezoluciju koja mu bas odgovara za 19` zbog web dizajna isl. stvari.Ako znas kako se sredjuje javi da mu pomognem.
Poz.

Pa Maxovo resenje sa Rage3D Tweaker-om je pomoglo...

Nikako drugacije? Mene nerviraju svi ti dodatni programi... jel moze nekako bez tih pomocnih stvarcica?

Amon_Ra je napisao(la):
Nikako drugacije? Mene nerviraju svi ti dodatni programi... jel moze nekako bez tih pomocnih stvarcica?

Pa refresh force ti stize sa omega drajverima i valjda ne prcka nista po sistemu, jednom ga podesis i cao. Cak ga nema ni u Task Manageru.

Amon_Ra je napisao(la):

"Pomocna stvarcica" samo otkljuca neke pomocne stvarcice u drajverima :)
Neko je iz Ati-ja mislio da je dobra ideja da se ukine rezolucija 1280 x 960 (slican problem je bio i na R7500) pa je jednostavno disableovao (u R3DTweakeru pise "Inactive"). Kada je enable-ujes ti mozes i da unload-ujes Rage3D Tweaker i opet ces imati tu rezoluciju na raspolaganju. Znaci samo se promeni vrednost u registry bazi vezana za raspolozive rezolucije i to je to. A i sam Tweaker ne zauzima ne-znam-koliko memorije - svega 4-5 mega...

Vrh Dno