Šta je novo?

Gde ima OCZ Freeze Extreme

kizanbg123

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2008
Poena
365
Kao sto naslov kaze, da li znate gde ima da se kupi OCZ Freeze Extreme?

Ona mi je do sada odradjivala posao extra ali sam je potrosio i ne mogu da je nadjem nigde da kupim. Ako znate gde ima (u Beogradu) recite ili predlozite slicnu, bolju ali ne previse gustu (da se lako razmazuje).

Hvala unapred!

Uzmes obicnu Freeze, ili ako ne nadjes nju uzmes Noctua NT-H1. Sve ti je to manje-vise isto, ako ima i 1c razlike ..

Nijedna od te dve se ne razmazuje bas olako - ali to ni nema potrebe da radis, pritisak hladnjaka ce je sam razmazati.

Znas li gde ima obicna Freeze?

Jesi li koristio Noctua NT-H1?

Ja ne trazim nista spec samo da ne bude neko djubre od paste kao naprimer TITAN Nano Grase koje mi je nagrizlo gornju povrsinu proca (urezli se coskovi hladnjaka)

A sto se tice gustine samo da ne bude kao arctic silver 5. Imam trip da se proc bolje hladi ako se pasta lepo razmaze, nego kad se nabaci budza u centar pa se stisne hladnjakom!

Ja sam koristio obe, nemoj ocz da uzimas,
noctua je zakon, pcz mu dodje kao GOV*O, jako gusta, lose se razmazuje...
Extreme nisam probao, ali razlika siurno nije veca od 1-2C

Imam trip da se proc bolje hladi ako se pasta lepo razmaze, nego kad se nabaci budza u centar pa se stisne hladnjakom!

Svi ti mitovi kako se nanosi pasta su gluposti. Nije uopste bitno kako, bitno je da je razmazana preko cele povrsine procesora - a zapravo ni ne mora preko cele povrsine, ali je to vec dublja tematika i pametovanje tj. sviranje ....

Takodje me manite onih gluposti o zarobljenim baloncicima vazduha pri razmazivanju i slicnih gluposti koji ce uticati na temperaturu ..

Nisam u poslednje vreme vidjao Freeze da ima da se uzme, i zato sam i napisao ako je ne nadjes, imas tu Noctua pastu.

@rhher

Sta to ne valja kod Freeze paste ? Na testovima je medju najboljima i zaista dobro radi posao, to sto se tesko razmazuje mene najmanje brine ..

Koristio sam do sada Freeze, a evo zadnjih par puta sam stavljao pomenutu NT-H1 Noktu i potpuno mi je svejedno. Nema tu sigurno 2c razlike, sve te razlike su mozda do 1c i to je to - ako i toliko tj. sasvim je nebitno.

Poslednja izmena:
Kako god, ne bi ni ja u te tematike dal' i kako treba, rekla-kazala... Hvala obojici!

1-2'C mi ne znaci bas nista kolko mi znaci da se lepo nanosi i da ne unistava proc.

Poslusacu savet za Noctua-u. Drzacu je nekoliko dana pa cu videti razultate

Jos jednom hvala... :wave:

Uzmes obicnu Freeze...
Sta ti je to "obicna Freeze"?
Ja koliko znam, postoji samo Freeze Extreme - jedna jedina koja postoji ili je postojala, nikakvih obicnih verzija niti ima niti je pak bilo.

2 kizanbg123:
Tripujes se... nema sta rucno da razmazujes:
[YOUTUBE]EyXLu1Ms-q4[/YOUTUBE]

Aaaaa, ladno me je utripovao da je Freeze Extreme neka novija, ekstremnija verzija :D. Izvinjavam se onda, nisam znao da je puno ime paste OCZ Freeze Extreme ..

A na samom pakovanju i tubi ni ne pise tako ..

Pise ispod "Thermal Extreme Conductivity".

24047bcdbc2eb79d.jpg

1-2'C mi ne znaci bas nista kolko mi znaci da se lepo nanosi i da ne unistava proc.

Nikakva pasta ne moze da "unisti" procesor ili njegovu povrsinu :) ..

Aaaaa, ladno me je utripovao da je Freeze Extreme neka novija, ekstremnija verzija :D. Izvinjavam se onda, nisam znao da je puno ime paste OCZ Freeze Extreme ..

A na samom pakovanju i tubi ni ne pise tako ..
Ma znam, imam i ja par tubi i smatram da je najbolja pasta koja trenutno moze da se kupi (bar kod nas... ako moze da se nadje :p)... i isto sam svojevremeno zverao po ambalazi i tubi da mu nadjem to "Extreme" u nazivu. Mislim, znam da se tako zove, i pod tim imenom sam je i kupovao i nalazio na OCZ sajtu - ali nigde ne pise tako ni na tubi, ni na ambalazi :p
Nikakva pasta ne moze da "unisti" procesor ili njegovu povrsinu :)..
Moze ona "tecni metal" (pasta), zaboravih joj tacan naziv... ona ima takva nekakva svojstva, naneses jedared i ne skidas vise, jerbo urnise ili die procesora ili bazu hladnjaka, zaboravih vec sta bese :)

U svakom slucaju - znam da zbog toga odustah od kupovine! :D

Poslednja izmena:
Secam se davno da su bile neke paste bas bazirane na tecnom metalu, i da su govorili da moze da osteti aliminijum. Ne znam bas da je bio neki slucaj gde je nekako ostetila povrsinu procesora ili hladnjaka. U svakom slucaju, ja takve vise nisam ni vidjao da mogu da se uzmu - barem ne kod nas, sto je sasvim "normalno" :S: :D

Kad dodjem kuci okacicu slike. Tacno se vidi kako hladnjak urezao svoje coskove na proc.

sa TITAN Nano Grase pastom

Evo slika proca posle 2 meseca koriscenja TITAN Nano Grase paste. Posle toga sam koristio OCZ i vise nemam slicnih problema!

Prilozi

• Pasta.JPG
    Pasta.JPG
    77.8 KB · Pregleda: 70
Po meni pasta se lose razmazuje, kao sto se vidi na snimku koji je postavio CAR.
Mozda nekad preteram, nekad stavim malo, ko ce ga znati...:)

Nazad
Vrh Dno