Šta je novo?

Gde ima firmware...

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Gde moze da se nadje firmware 1.01 za LG GCE-8520B, ako je izasao, i jos nesto jel neko probao da overklokuje GCE-8480B ili GCE-8481B na GCE-8520B cuo sam da moze ali me interesuje jel neko to uradio ovde.

Ja sam Fleshovao LG sa 48x na 52x i evo utisaka!

Fleshovanje je proslo bez problema, kotistio sam mtkflash 5.5 naravno u cistom DOS-u. Potrebno je jedino obratiti paznju da se koristi opcija multi-bank posto se u suprotnom moze desiti da stane sa flashovanjem posle napunjene 1. banke (0-bank). Kada sam restartovao komp. prvo sam u biosu pogledao I.D. i pisalo je: ... GCE-8520B. Win 2K je bez problema prihvatio i poceo sam odmah da testiram uredjaj. Imao sam, na zalost, samo jednu vrstu diskova kod sebe, ali rezao sam pre i posle fleshovanja na istim brzinama i evo rezultata:
Na svim brzinama (16x, 24x, 32x, 40x, 48x) sa novijim firmverom citanje diskova je bolje, ne mnogo, ali je ipak bolje. Gresaka nije bilo, a kriva citanja u NERO CD TEST je pravilnija i na kraju stvarno dostize punih 48x! Citanje sam vrsio i na LGCDRW (tj. na istom uredjaju koji ih je narezao) i na Pionirovom DVD 114. Oba uredjaja su pokaza da su diskovi rezani sa novim firmverom bolji, mada je razlika primetnija kod LG (razlika u brzini citanja celog diska je oko +x2 puta, znaci sa starijim firmverom je oko 30-32x prosecna brzina celog diska, a sa novim je oko 34-35x)! Na 52x nisam hteo da rezem tako da za to nemam nikakvih rezultata. Moji utisci su sasvim pozitivni i svakom bi preporucio da to uradi! Jedina je mana sto je LG postao malko bucniji kada cita diskove, ali je zato kao rezac postao jos bolji. Kome ovo odgovara neka izvoli. Inace fleshovao sam ga pre 20 dana i do sada sam narezao oko 50 diskova. Sve je u najboljem redu, diskovi su citljivi na svim machinama... Ma odlicna stvar.

Pozdravs

Nazad
Vrh Dno