Šta je novo?

Gde ima da se kupi...

Ufretin

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2000
Poena
619
...po nekoj prikladnoj ceni ORIGINAL Ati radeon 7500 64mb DDR, DVI, TV out itd.
U beogradu, ili mozda NS!?
Molim vas napisite i broj telefona.
HVALA i pozdrav.

Ufretin je napisao(la):
HVALA i pozdrav.

Imam prijatelja koji zastupa ICM Computers iz Subotice i kaze da su sada dobili Ati Radeon 7500 i 8500 kartice ORIGINAL , da su vec sklapali konfiguracije sa njima i da sve radi fenomenalno , ne znam broj ICM-a , ali mislim da ces ga lako naci po casopisima ili na njihovom sajtu. Ako ne budes nista uspeo posalji mi mail pa cu te spojiti sa prijateljem iz Sombora i on ce ti ga sigurno doneti u kutiji original!

Ajde spoji i mene, posto ganjam karticu vec 2 meseca...

Pera je napisao(la):
Ajde spoji i mene, posto ganjam karticu vec 2 meseca...

Pricao sam sa covekom , i kaze da ostaje pri uskom krugu "potrosaca" , pa jedino onda kontaktirajte ICM computers iz Subotice , on radi za njih , znaci moraju da ih imaju i to ce verovatno biti jeftinije , jer nece biti puna dilerska cena! Nadam se da sam uspeo makar malo da pomognem!!
Pozdrav

Ufretin je napisao(la):
HVALA i pozdrav.

Ako se ne varam, nudi ih Marko Jokanovic 063711764, NBGD

Ljudi, imam jednu losu vest. :(
Od nedavno ATI je prestao da pravi radeon 7500, od sada samo prodaje chipsetove, znaci built by ATI ce od sada biti samo 7000 i 8500! tako da treba iskoristiti priliku, dok jos tu i tamo ima na lageru! Ili sacekati da se 8500 spusti na neku humanu cenu....
Pozdrav.
Inace puno hvala svima na informacijama, nadam se da cu se dokopati jedne!:wave;

Ufretin je napisao(la):
Ljudi, imam jednu losu vest. :(
Od nedavno ATI je prestao da pravi radeon 7500, od sada samo prodaje chipsetove, znaci built by ATI ce od sada biti samo 7000 i 8500! tako da treba iskoristiti priliku, dok jos tu i tamo ima na lageru! Ili sacekati da se 8500 spusti na neku humanu cenu....
Pozdrav.
Inace puno hvala svima na informacijama, nadam se da cu se dokopati jedne!:wave;

Ako neko nudi Hercules Radeon 7500, prihvatam i to... :)

U NS-u u Pin Computers-u ili u njihovoj maloprodaji Milenium imas Club3D Ati karte, svih vrsta od 7000 do 8500, za cenu ne znam, moraces njih da zoves.

Alexandar je napisao(la):
U NS-u u Pin Computers-u ili u njihovoj maloprodaji Milenium imas Club3D Ati karte, svih vrsta od 7000 do 8500, za cenu ne znam, moraces njih da zoves.

chovek je pitao za Built BY ATI kartice...a usput taj Club3d je g*ovno neopevano....

intel je napisao(la):
chovek je pitao za Built BY ATI kartice...a usput taj Club3d je g*ovno neopevano....
Sasvim se slazem! Pre neki dan sam vratio jedan club 3d 7500 tv-out, jer nikako nisam mogao da izvucem nesto korektno iz te kartice! Nemojte to uzimati, to je bacanje novca! Slika je fenomenalna, kao pravi ATI, ali inace blago receno, ocajno radi! Bruka i za sam chipset! To ti je bukvalno kao da kupis ficu sa mercedes motorom.
Cuo sam da Manli pravi najbolje powered kartice sa radeon 7500, ali kao sto sam rekao "cuo sam...".
Pozdrav

Ufretin je napisao(la):
Sasvim se slazem! Pre neki dan sam vratio jedan club 3d 7500 tv-out, jer nikako nisam mogao da izvucem nesto korektno iz te kartice! Nemojte to uzimati, to je bacanje novca! Slika je fenomenalna, kao pravi ATI, ali inace blago receno, ocajno radi! Bruka i za sam chipset! To ti je bukvalno kao da kupis ficu sa mercedes motorom.
Cuo sam da Manli pravi najbolje powered kartice sa radeon 7500, ali kao sto sam rekao "cuo sam...".
Pozdrav

U kom smislu mislis ocajno radi ?????

MUSTANG je napisao(la):
U kom smislu mislis ocajno radi ?????

Po mom misljenju, to je kartica, koja verovatno hardverski nije usavrsena, posto ima razne greske. Recimo najveci problem je sto posle pola sata igranja, ili 3dmark-a totalno zezne sliku, pojavi se nesto kao neka mreza na ekranu, i mora se masina restartovati. Jedino u xp-u sam uspeo da da postignem neki zadovoljavajuci razultat u 3dmark 2000 (6400), u win2k uopste ne radi korektno, ni sa jednim drajverom, u 3dmark-u postize rezultate kao mx400, oko 5100 3dmarka 1024x768 16bit-a. Kad se i minimalno overclockuje(+20/20mhz), izbacuje toliko sarenih tackica, da to nije normalno, ko da si sarao flomasterom, ponekad cak i na standardnom clock-u! Znaci, da ne pravi onu mrezu na monitoru, jos bi i mogla proci, ali naravno samo ako bi trazili barem 50% manje para za nju.
Koristio sam i razne tweak-ere, bezuspesno, jer za club 3d nema pomoci! Jos nisam ni pomenuo da ni tv-out nista ne valja, uopste ne podrzava ona extra podesavanja, koja bi trebalo, znaci daje neku sliku na tv i to je to, nema podesavanja rezolucija, refresh-a, pored ovog je nvidia twin view 10 puta bolji!
Ima jos par stvari, ali mislim da je i ovo sasvim dovoljno.

ICM subotica

Pricao sam sa covekom iz ICM-a, i kaze da moze da naruci original ati radeon 7500 za 110 eura!!! Za danas je rekao de ce da proveri, pa cu vam javiti.
Inace sumnjam da ce ista biti od toga, jer je rekao da nabavlja iz beograda...
Pozdrav

HOCU I JA JEDAN!!!

Moze li se ikako sada naruciti?
Hvala.

PS. Koja je razlika izmedju Club3d 7500 i 7500XT verzije?

indy je napisao(la):
HOCU I JA JEDAN!!!

Moze li se ikako sada naruciti?
Hvala.

PS. Koja je razlika izmedju Club3d 7500 i 7500XT verzije?

U svakom slucaju uzmi XT verziju, i gpu i memorija rade na vecoj frekvenciji (290/430MHz)! Club 3D ima u pinsoftu (NS), ali ne znam cenu ni da li imaju xt verziju.

Ufretin je napisao(la):
U svakom slucaju uzmi XT verziju, i gpu i memorija rade na vecoj frekvenciji (290/430MHz)! Club 3D ima u pinsoftu (NS), ali ne znam cenu ni da li imaju xt verziju.

Gde si dosao do tih podataka? Prekopao sam citav net, ali ni na zvanicnom sajtu Club3D nema nista o doticnoj kartici. Samo slika...

Jos jedno pitanje za sve. Kako je lakse naci iglu u plastu sena, nego built by ATI Radeon 7500 karticu u Srbiji, koji powered by ATI model preporucujete?

Meni se svidja ovaj C3D XT, malo je (po slici) vece od referentnog ATIja, ali trebalo bi da sljaka stvar.

Inace, nasao sam na ebay-u pravi, mnogo jak ATI, za nekih $69, ali tesko se to narucuje u zemlju srbiju...

Pa procitao sam na njihovom sajtu, kad je to bilo na pocetnoj strani, kao sada gf4 ti 4400. Pisalo je sve u detalje, i da ce za koju nedelju biti izbacena na trziste. To je bilo pre 2 meseca. Pisalo je, da ce biti 2 nove verzije, jedna sasvim obicna (jeftina), bez tv-out-a i sa slabom memorijom, a ova druga, xt, ce biti full opremljena kao sto si i video na slici.
A u vezi built by 7500 nemoj ni da trazis, i ja sam tragao nedeljama zahvaljujuci nekom pametnjakovicu, koji je rekao da ima sigurno, samo tesko je naci. Fazon je u tome da je ati prestao da pravi 7500, samo prodaje chipove drugim proizvodjacima. Mozda nadjes polovnu po oglasima. Original mozes jedino naci 7000 i 8500. Ako bas zelis uzeti 7500 onda uzmi Club 3D ili gigabyte, samo kod gigabyte-a gledaj da je sa ddr-om jer ima i sdram 64MB. A mozes i da sacekas malo, jer kad izadje najnoviji 9000/9700, sigurno ce spustiti cenu 8500.
Ako si iz NS ili blizu, mogu da ti nabavim nesto po dobroj ceni.

PS:Inace club 3d nesto ne podrzava 7500, jer vec 3 meseca nema nove drivere, a ATI je od tada izdao 3 nove verzije, koje sa c3d rade samo u win9x, 2k i xp ne rade sa njima.

Vrh Dno