Šta je novo?

gde ima da se kupi plexi?

• Začetnik teme Začetnik teme XLR8R
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

XLR8R

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2005
Poena
301
Gde ima u Beogradu da se kupi plexi i koliko kosta?
Pitam jer kod mene u gradu nema nigde a prilicno sam iseckao kuciste....

Ima jedno dugme. Jako korisno dzgme. Super dugme. Retko pritiskano dugme. A to dugme je: Search. Ako nisam tri puta napisao gde ima plexi...

Ima u prodavnici "Galenika" - oni ga i proizvode,
ima u nekoliko boja i debljina, jedino je cena relativno visoka..
To je u Pasterovoj ulici, malo ispod RUSA, prekoputa bolnickog centra..

Sto je mnogo, puno je.
Da li moze da se kupi manje od m2 ? Sta ce mi toliko.

M-tech je napisao(la):
Sto je mnogo, puno je.
Da li moze da se kupi manje od m2 ? Sta ce mi toliko.
Naravno da moze.
Jedino prave problem kod jedne dimenzije, posto imaju table odredjene sirine i onda ih mrzi da seckaju i po sirini.

To je valjda cena onog od 3 mm, tanji od 2 mm se skoro nikada ne moze naci, a deblji od 4,5,6 ili 8 milimetara su dosta skuplji.

Ja sam ovde kod mene parce od 80x50 cini mi se (ne znam tacno, ali bilo je dovoljno za dve providne strane kucista standardne velicine) platio cak 100 dinara 😉

Potrazi kad odes da kupis tako neko parce, sigurno imaju, pa vidi koje ti odgovara, proci ces mnogo jeftinije...

Ti kvalitetni (veci) restlovi nekim cudom zavrse u Sitologici i slicnim mestima, pa se onda prodaju po astronomskim cenama. Restlovi se inace prodaju "na kilo" i ispadne bas jeftino. U svakom slucaju je bolji izbor u Zemunu, ali treba naleteti u pravom trenutku...

Meni su ovi iz galenike rekli, pocetkom ove godine, da 1m^2 kosta 1200din... Mislim da sam pitao za 3mm tj 99% sam siguran...

Ima jedna mala radnja u Cvijicevoj preko puta Computer Dream-a.Oni oce
i da seckaju i po duzini i po sirini.Uzeo 3 ploce clear 3mm za bocnu stranicu
Kobiana i napaltili mi 700 dinara,jeftino zar ne ?

Koliko je udaljena od TC-a (ako nisam pobrkao ulice) i kolike su ti ploce u m^2 ?

Koliko kostaju oni od 6, 8 i 10mm... treba mi za poklopac vodenog bloka koji pravim 😉

zmajns je napisao(la):
Koliko kostaju oni od 6, 8 i 10mm... treba mi za poklopac vodenog bloka koji pravim 😉
Kada sam u galenici kupovao (krajem prosle godine) 6mm je bio 2000din/m2
To ti je sasvim pristojna debljina. Ne treba ti deblji od 6mm.

E koliko treba da bude debeo plexi recimo za stranicu kucishta, da se ne s*ebe lako!
Da li moze ovaj od 3mm!
BTW, poslali su mi ovi iz galenike cenovnik i tamo ima KLIRIT i LEXAN! Koja je razlika izmedju ovih ploca osim u ceni (LEXAN je d00plo skooplji)

Da li bi ti bio problem da okacis cenovnik ovde ?

Valjda KLIRIT bi trebalo da bude providan (Engleski clear) a LEXAN plexi glas u boji .....

noki je napisao(la):
Valjda KLIRIT bi trebalo da bude providan (Engleski clear) a LEXAN plexi glas u boji .....

Od Lexana se prave, izmedju ostalog, prozori za avione, pa sad ti vidi...🙂

Vocko je napisao(la):
Da li bi ti bio problem da okacis cenovnik ovde ?
OK eve ga! 😀
Znaci moze klirit 6mm za providnu stranicu bez problema, tj. nece da pukne ako se malo igram po njemu sa "dremel-om" :smash: :-devil-:

Prilozi

• Cenovnik1.webp
    Cenovnik1.webp
    228.8 KB · Pregleda: 279
Od 6mm. je debelo,ako ti je ram metalni 3mm.sasvim dovoljno a stedis i lovu. Sa Dremelom nece ali sa ubodnom pazljivo.Klirit se kod nas zove a eng.Plexi.Ovi iz Galenike ljute se kad kazes Plexi.

Nazad
Vrh Dno