Šta je novo?

Gde ima cirilicna tastatura?

Tesko da ces to negde da nadjes jedino polovna ali i to je ja mislim izumrlo. A sta ce ti bas cirilica zar nemozes da prilikom kucanja promenis font u cirilicu. Pozdrav

Ne verujem da i tako nesto postoji. :zgran:

p.s. Mozda u Rusiji... :D

Da, ja imam takvu i na ruskom je :)

Далеко je Русија :smash: Да појасним:Треба ми тастатура на којој је написан распоред тастера кад пребацим на ћирилицу. ;)

A da se igras sa nalepnicama? Nije lepo, al' kad ti vec toliko treba...

Viđao sam takve tastature, bilo ih je, ali daaavno. Čisto sumnjam da još negde imaju da se nađu. Puno sreće u potrazi ali mislim da ćeš na kraju ipak morati da se zadovoljiš sa latiničnom koja ima "naša slova". Slično onome što je luka-d napisao, jedino su dvoznaci (lj, nj, i dž) neobeleženi, sve drugo je na svom mestu.

Delija je napisao(la):
Ne verujem da i tako nesto postoji.

p.s. Mozda u Rusiji...

zerbah je napisao(la):
Da, ja imam takvu i na ruskom je :)

e sa njom bi se bas usrecio, pocev od ruskih bukvi do njihovog rasporeda koji nema ama bas nikakve veze sa bilo kojom drugom tastaturom tako da bi verovatno morao da cupa tastere i da im menja mesta da bi koliko toliko napravio upotrebljivom.

latinicna sa nasim slovima je odlicna ako onaj ko kuca zna latinicu :wave:

Poslednja izmena:
Mislim da je Genius ili tako neki proizvođač imao neku seriju tastatura koje su na tasterima imale ispisana latinična slova crnom bojom i ćirilična crvenom bojom. Znači samo ako naletiš na polovnu.
Druga varijanta je da sačekaš da se u prodaji pojavi ona tastatura sa lcd-ima na svakom tasteru :)
Ako budeš odvajao po par evra dnevno, taman ćeš imati vremena da nakupiš dovoljno.

ovo je moj neo - "jovo nanovo" model, tj kad izbrises alkoholom onda ponovo flomaster.
padalo je i meni napamet da kupim tu sto je imala crvenim slovima cirilicu, nisam ni imao pojma da je nema u prodaji.

Prilozi

• cirkoni.jpg
    cirkoni.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 301
Nasao sam IBM-ovu tastaturu sa nasim slovima u firmi Mikro racunari(Kneza Milosa 11),ALI to je najobicnija tastatura(kao one od 500 dinara(ama ni jedan dodatni taster)),a kosta
1046dinara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :zgran: :S:

imas one chicony tastature, obicne, bilo ih je u platou i ostalim njihovim radnjama. jeftine su a odlicne. cak ih je bilo vise cirilicnih u ponudi nego obicnih.

Jedna od najboljih je Focus FK-5200, win tastatura, ćirilica, ima drugar...

Ima li promena po ovom pitanju? Da li su se pojavile negde ćirilične tastature?

Hvala

Ruske ćirilične tastature imaju poseban raspored tastera (nema nikakve veze sa QWERTY), tako da nikako ne mogu da posluže kao zamena za naše ćirilične tastature.

Cini mi se da sam video u Metro-u neke SIGMA tastature sa latinicom+cirilicom na sebi (i jedno i drugo ima na dugmicima).

Ne izgledaju uopste lose a i jeftine su. Mislim da je bila cak i bezicna kombinacija. ;)

Poslednja izmena:
Mislim da je Genius ili tako neki proizvođač imao neku seriju tastatura koje su na tasterima imale ispisana latinična slova crnom bojom i ćirilična crvenom bojom.

Imam tu tastaturu, ali Chicony, vec 15-ak godina, upravo kucam preko nje, nezamenjiva :)

Hej ovi stickeri su odlična stvar, kad nauči latinicu može da ih skine...

Meni su ovi stikeri odlično rešenje

http://www.stik.in.rs/

posle tri meseca su isti kao i prvi dan...

Ja sam poslao poruku ovima da sam zainteresovan za njihove usluge. I oni mi rekli da će poslati besplatno jedan primjerak jer sam prvi koji se javio. Usput poslaće mi i u Bosnu, čak, jer tu živim.

EDIT~(Jer sam koji se prvi javio, a da je iz Bosne, da ne bude zabune).

Poslednja izmena:
Ja sam im pisala da pitam da li imaju mađarsku varijantu, odgovorili su u roku od nekoliko minuta da će napraviti čim rasprodaju ovu turu ćirilične :)

Hej ovi stickeri su odlična stvar, kad nauči latinicu može da ih skine...

Нема шансе да их скине... мислим, могу они да се одлепе кад зажелим али ја нема шансе да их скинем... можда једино ако ми тастатура рикне - па их прелепим на нову!

:type:

Vrh Dno