Šta je novo?

Gde i na čemu držite subwoofer?

Pocrkale ribice u akvarijumu, a ? :D

Stevs je napisao(la):
Interesuje me koje je najbolje mesto za postavljanje subwoofer-a i na kojoj je podlozi najbolje držati subwoofer?

Na tepihu, bilo gde u sobi. :p

Na parketu.

Na podu,u cosku sobe,a ako ima bas-reflex rupu,nju okrenuti prema cosku ukoliko je sa druge strane zvucnik.Time se dobija pojacanje i produbljivanje basa,ali ljudsko uho ne razlikuje pravac dopiranja zvuka ispod 400hz,tako da je sve jedno gde ce se okrenuti woofer u sobi.

Na stomaku, dobro je za probavu! :D

Mx je napisao(la):
Na podu,u cosku sobe,a ako ima bas-reflex rupu,nju okrenuti prema cosku ukoliko je sa druge strane zvucnik.Time se dobija pojacanje i produbljivanje basa,...

Pre ce biti da dobijas izoblicenja, a to normalno ne zelis da dobijes!

Stevs je napisao(la):
A šta mislite o podlozi? Da li "valja" držati ga na parketu ili naći neku odgovarajuću podlogu?

Treba ga drzati na kartonskoj kutiji napunjenoj finim sitnim peskom. To daje shmek zvuku:))

ma držiš ga gde imaš mesta za njega:D moj stoji ispod stola na tepihu i pazi kad radi lepo:D :D :D

Stevs je napisao(la):
A šta mislite o podlozi? Da li "valja" držati ga na parketu ili naći neku odgovarajuću podlogu?

Pa zavisi valjda kakvo "dno" ima kutija; ako ima one gumene podloske, vozi i na parketu; ako je ravna (planirana za montiranje na "ko-zna-sta", onda ganjaj tepich.

Notax bi se sigurno rado ukljucio u ovu diskusiju :p
woofer moze da se stavi bilo gde u sobi, znaci sve jedno je da li je u centru sobe ili u cosku.
ps
ako imas akvarijum u sobi, hm ... prebaci ga u drugu sobu ctp;

Najlogičnije rešenje je na čvrstoj podlozi, tako da ne bi trebalo da bude diskusije oko toga. Ako bi da pojačaš bass najbolje je da kupiš jače :) Zyšto mi uvek moramo da izmišljamo toplu vodu? :) cheers

U soški pored AP 7,62mm ili kod devojke u sobi, odlučite sami :)))) Pozdrav

Ovde ,koliko sam shvatio ,se prica o subwooferu a ne obicnom wooferu.Znaci o frkvencijama ispod 200-300 Hz.Efekat basa se pojacava stavljanjem subwoofera u ugao sobe i to vam moze reci bilo ko ko se iole bavi teorijom zvuka i pritom ne dolazi do nepozeljnih izoblicenja jer je takva priroda tih frekvencija.

Nazad
Vrh Dno