Šta je novo?

Gde gresim? (overklok 1000-ti put...)

intruder

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2003
Poena
604
Ovako, imam Athlon xp 2000+ (t-bred A) na MSI K7n2 delta - l ploci i NCP memoriju (ddr 400) (znam, krs).

elem, to po def. radi na 133*12.5 sa temp. oko 44 c. Mogu da stavim na 200*8 i tada temperatura skace na oko 51c. To je sve ok, ali ne mogu nikako da ga nateram da radi preko nominalne frekvencije (1666 mhz) Ako idem dalje sa podizanjem magistrale, limit na kom radi stabilno je 207 - 209 mhz sto je i dalje oko 1666 mhz. Kad spustim magistralu na recimo 175 * 10 puca vec pri ucitavanju XP-a. Na 190 * 9 samo se upali i kad ispise 'press del to enter bios' tu se smrzne i moram dzamperom na ploci da prebacim u safe mod (magistrala 100).

Znaci, problem je u tome sto nece preko nominalne frekvencije, zanima me gde gresim? Treba li da dizem napon na procesoru ? Cuo sam da athloni sa A jezgrom bas i nisu za O/C... Sta da radim? Nemam bas puno iskustva sa O/C

ovako provo sa ncp zaboravi na fsb preko 200, drugo probaj sa podizanjem napona to bi trebalo da pomogne ali i dalje nemoj mnogo da se nadas jer zaista to niej cpu za o/c/

Vrh Dno