Šta je novo?

gde da kupim PocketPC?

ocu_ppc

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2004
Poena
304
novi ili polovni. preferiram dell, asus, fujicu-siemens i toshibu. treba mi model ne ispod 300mhz, windowsmobile2003, sa bluetooth-om, za wi-fi ne znam ni sam :d

link cije ime sve govori: www.pocketpcfreewares.com/en/index.php

imam puno software-a za PocketPC, ko hoce da se menja... :-devil-:

Imas u Comtraneu (npr predstavnistvo Veru)
HP

2210 je oko 330e ima SD i CF slotove i ugradjen BT! :)
ako ti zatreba WiFi imas ga u CF varijanti, kao i pravi modem i FM radio karticu (pre neki dan kupio i odusevljen sam!)
svaka preporuka za ovaj model

jox je napisao(la):
trebalo bi da Informatika ima Dell Pocket PC-eve

Yup! :D
Samo...dell-ovi Axim-i su previse fancy i skupi,mnogo bolja kupovina bi npr. bila ASUS MyPal-a A620BT koji je jednom recju fantastican!!!!
Ima gomilu build-inova kao narimer kameru,WLAN,56K,FM....sjajno,ali tu je i fantasticni HP.

Asus 620BT se priblizava ceni hp2210 i zato po meni nije idealna kupovina
imam oba (Asus je kod caleta hp moj) i mogu ti rece da je da Asus ima jos prilicno da prevali dok ne dodje na HP kvalitet

hvala ljudi na odgovorima. Dell-ovi su skupi samo kod nas (informatika), ali u svetu su medju nejjeftinijima. naov AXIM X30 624mhz u nemackoj je 343e, i to sa porezom!

recite mi za wi-fi: treba li mi? moze li sa njim direktno da ze 'kaci' na nase wireless mreze?

sta mislite o FSC Pocket LOOX 610 BTWL, 64/128MB WinMobile2003? imaju ga ovde kod mene u nisu, skup je(430e), ali to je zbog 3 godine garancije.

hvala jos jednom, ovo je sjajan forum, kom treba software ili igre, nek mi "sapne".

Xex, "skup je zbog 3 godine garancije"... Kakvi su naši trgovci prevaranti, to je strašno... Pa bre u svetu je sasvim uobičajeno da se daje tolika garancija na ovu robu i to ne povećava cenu, a ovde... Srbija bajo...

Što se tiče Wifi-ja, mnogo zavisi od standarda (b ili g) i blizine AP-a... Kapiram da antenica ugrađena u njega nije baš velikog dometa, tj. trebalo bi da dobro radi u kancelarijskim uslovima.

Nisi bas u pravu
hp daje 1g garancije i ako hoces3 placas do 100$ Care pack
ali sa njim ako otprilike ogrebes ekran zpakujes iPAQ u kutiju i za jedan biznis dan ti stize novi

inace 3g garancije za Pocket uredjaje vredi vise platiti ali da li bas 430???

Ima li neko predlog za izbor PDA ili je čuo da skoro nešto izlazi ovakvo:

Obavezno:
- PocketPC 2003SE Windows (što ume da okreće u landscape)
- GSM/GPRS (dakle s mobilnim), WiFi, BlueTooth, SD sa I/O, min.64MB, CPU Intel min.400 MHz (poželjno 500+)

Poželjno:
- 640x480 ekran ili ako je 320x240 onda bar 2.8" umesto 3.5" da ne nosim ciglu
- tastaturica, bilo ugradjena bilo na izvlačenje bilo na priključivanje.
- kamerica 1.3 Mpx sa iole jasnom slikom...

Čekao sam Motorola MPX(300) ali će imati samo 32MB pa otpada. HP iPAQ h6315 ne izgleda loše osim sporog TI procesora i T-Mobile locka. Novi HTC XDA III isto mi nije baš po volji, šuška se o HTC XDA IIs. Stiže i BenQ P50, Samsung se ili uspavao ili sprema neki boom...

Čekao sam Motorola MPX(300) zat ovo nije SmartPhone a ne PPC?

sto se tastaturice tice ja sam u Comtradeu kupio raslopicu (izvlaci se sa strane 2 dela a treci podigne sirine 90% normalne kada se rasklopi
jesi mislio na ovako nesto ili thumbs tastaturu

bukum je napisao(la):
Bio bi savršen da nije dve falinke:

- nema tastaturicu (sporo bockanje olovkom po dnu ekrana čini mail neupotrebljivim) verovatno bi mogla da se probere neka opciona.

- nema mobilni, jeste da ima SD (za memorijsko proširenje) i CF koji ostaje za GPRS modul ali s tim imam loša iskustva (obično ti moduli troše dosta struje, rade data prenos ali nepraktično ili nikako voice, imaju posebne slušalice, slaba integracija sa ostatkom sistema...), radije bih u CF ubacio GPS modul.

Pogledaj najavljeni asus 505, to je otprilike to što tražiš. Ne bih ipak preporučio ppc sa gsm-om, smučilo mi se na P800 da me 'cimaju' dok radim ili se igram. Kakva su vam iskustva sa wi-fijem, još se kolebam... :cigar:

Poslednja izmena:
dzaba vama ta pric kad kod nas nema da se nabavi asus 505 i HP iPAQ hx4700
Zar ne ?????

Ako moze jedno pitanje za vlasnike ili poznavaoce: Da li su programi za mobilne telefoni sa Windows Mobile OS (npr. Motorola Mpx220) kompatibilni sa Pocket Pc-jem (isto sa Windows Mobile ali za telefone). Neki postovi na forumima su me dosta zbunili oko ovoga, pa me zanima da li je trziste softwera ujedinjeno i za SmartPhone i za PockePC. Pretpostavljam da ce se prikaz programa razlikovati zbog rezolucije, i da Windows za mobilne ima neke specificne funkcije, ali da li se moze sa web-a skinuti neki program i pokrenuti i na mobilnom i pocket pc-ju sa windows mobile os.

Nisam nikada imao SmartPhone, ali sumnjam...

Čak ni programi za PocketPC ne rade na svakom modelu. Npr. program (beše Skype) za automatsko prebacivanje voice poziva sa (skupog i sporog) GSMa na (džabe) VoIP preko WiFi veze čim se 'nanjuši' u blizini - radi na PPCima sa Intel XScale procesorima a ne radi sa TI procesorima. Zato sam batalio HP 6315.

Inače, neki manager Microsofta je izjavio: SmartPhone je OS koji se koristi jednom rukom, PocketPC je OS za 2 ruke (jednom držiš drugom bockaš olovkom), a WindowsCE za one sa tastaturicom.

Radi se o posebnim operativnim sistemima, znaci programi nisu kompatibilni. Kog interesuje moze da vidi na Microsoftovom sajtu i da dovnloaduje sdk-ove. Inace, ni za ppc programi nisu kompatiblni, i to po vise osnova: procesor (arm, sh, mips) ili os-a (wm2002, wm2003, vm2003se), sa/bez GSM-a itd. Cak neki nisu kompatiblni zavisno od proizvodjaca ppc-a(?)

Ajd, recite mi za wireless please: jel neko od vas uspeo da koristi wirelless direktno sa ppc-om preko domacih provajdera? Kljucno mi je samo to za odluku o kupovini :D

skinuo sam SDK za Visual Studio i compact .net framework. Kada zelim da testiram program u emulatoru, moram da odaberem tip emulatora i to je to. Dakle, mogu isti program da testiram na vise emulatora (uredjaja). Sada neznam, da li je to zasluga .net framework-a koji stapa te razlike u hardveru ili os-u, ili su zaista kompatibilni (bar verzije 2003 OS-a)

ZorMi je napisao(la):
Ima li neko predlog za izbor PDA ili je čuo da skoro nešto izlazi ovakvo:

Obavezno:
- PocketPC 2003SE Windows (što ume da okreće u landscape)
- GSM/GPRS (dakle s mobilnim), WiFi, BlueTooth, SD sa I/O, min.64MB, CPU Intel min.400 MHz (poželjno 500+)

Poželjno:
- 640x480 ekran ili ako je 320x240 onda bar 2.8" umesto 3.5" da ne nosim ciglu
- tastaturica, bilo ugradjena bilo na izvlačenje bilo na priključivanje.
- kamerica 1.3 Mpx sa iole jasnom slikom...

Čekao sam Motorola MPX(300) ali će imati samo 32MB pa otpada. HP iPAQ h6315 ne izgleda loše osim sporog TI procesora i T-Mobile locka. Novi HTC XDA III isto mi nije baš po volji, šuška se o HTC XDA IIs. Stiže i BenQ P50, Samsung se ili uspavao ili sprema neki boom...
to shto ti trazish ne postoji :)
hx4700/05 je odlichan,kao i npr fs pocketloox720 ili onaj asus ne mogu da mu se setim oznake,koji je isti fs720,samo ima i 1.3mpx kameru
tastaturu mozes da dokupish kao dodatnu opremu,kao i gsm/gprs cf karticu
kupovina 6315 xda III itd je po meni bacanje para,a MPx ce biti kad izadje preko 1000 dolara (www.tekntoys.com sada prodaje mpx engineering sample po 1200 dolara..)

Poslednja izmena:
Highl1 je napisao(la):
to shto ti trazish ne postoji :)
Ne postoji još. To sam i ja zaključio a dosta pratim oblast jer mi je mobilni za otpis. Ali možda sam nešto prevideo ili ima najava...

Kad saberem, najbolje me je poslužio HP LX200 u svoje vreme (1995. plaćen 990dm, isplatio se višestruko). :type:

Inače je trend za najavljene modele upravo to: 640x480 TFT (ili manji a više mobile-like u 320x240), CPU 500-600MHz, 64/128MB, SD I/O za dodatni smeštaj multimedije, integrisan i mobilni/GPRS i WiFi (uz automatsko prebacivanje na VoIP u blizini hot-spotova) i BT (za hands-free i PC sinhronizaciju), tastaturica (makar opciona) zbog maila, kamerica bar 1Mpx (priča se o 3Mpx modelima)... to je minimum za lični informaciono-zabavni džepno-prenosni komunikacioni centar sve-u-jednom. S tim što će kad ojačaju baterije i smanje se chipovi još ugurati unutra i GPS (korisno) i TV tuner (nepotrebno).

sve je to manje-vise s***e.

kamerica je naj-glupost koju forsiraju proizvodjaci opreme za 3G mreze. imao sam p800, koji sam prodao i za iste pare kupio pravu 3,2MP kameru, n-gage i 2 velika mmc-a :-devil-:

640x480 na 3,5", pa za to treba mikroskop.

GSM, ne hvala, da mi ppc zvoni u facu.

Jedino sto vredi od novotarija je WM2003SE landscape mod i novi tip procesora sa multimedijalnim instrukcijama :banana:

ocu_ppc je napisao(la):
640x480 na 3,5", pa za to treba mikroskop.
Mislim da se prave u 3.7" i u 4.0". Excel i IExplorer su skoro neupotrebljivi u 320x240. Što se tiče kamerice, digitalni foto aparat je retko pri ruci kad zatreba nešto zabeležiti (i poslati na mail nekome da pogleda, izabere...), a mobilni je uvek tu.

3.6 stariji i noviji 4.0

Video sam neki Dell x30 od 600 MHz sakrco je sve

ne bih bash rekao da je taj dell neshto dobro proshao u odnosu na hx4700/fs720.. :)
a nema chak ni svugde u evropi da se kupe novi ipaq ppc-evi a kamoli kod nas,ako kod nas dodje do januara/februara bice dobro

Cena dell je oko 350 dolara !!!!a hx4700, fs720 ????
Mislim da on ima najbolji odnos kvalitet/cena

hx4700 je 650 dolara ali je i toliko bolji, izesh ti procesor
dell ima stariji ekran, loshije kucishte, stariji sistem itd.. nije procesor sve
fs720 nije josh izashao,ali kapiram da ce njemu cena biti oko 450-500 dolara,shto je opet opravdano, jer i 720 i hx4700 imaju vga rezoluciju ekrana, wm2003se i josh da ne nabrajam

Kolika je razlika izmedju hx4700 i hx4705 ?

Nazad
Vrh Dno