Šta je novo?

Gde da kupim legalan windows xp

ralos

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2007
Poena
319
Gde da kupim legalan windows xp sa nalepnicom i da mogu dobiti gotovinski na firmu ? Citao sam da mogu kupiti 7icu i navodno da time moja nelegalna kopija win xp postaje legalna ali ne znam da li moram reinstalirati u tom slucaju i koliko je to pouzdano(ne bih se igrao sa "trebalo bi" ,"valjda" i slicno posto je u pitanju kompjuter u firmi a potencijalne kazne su milionske) .

Win XP legalno, sa nalepnicom, ne možeš da kupiš više nigde na kugli zemaljskoj, pošto je kao OS on sada van upotrebe.
Win 7 možeš, a koliko ja znam, ne moraš da reinstaliraš sistem, XP postaje automatski legalan. Ali, pošto je firma u pitanju i da se ne bi igrali, najbolje je da pozoveš kancelariju Microsofta u Srbiji i zamoliš ih da ti sve potanko objasne.

Pa zar nema u svakoj firmi koja prodaje kompjutersku opremu? I da ti naprave gotovinski i sve sto treba ;)

Zvao sam kancelariju microsofta ali su mi rekli da nije moguce vise legalizovati postojeci xp(a bilo je),znaci bukvalno bio sam spreman da im dam pare a oni meni samo papir za nesto njihovo sto vec koristim i oni nisu zainteresovani za to(verovatno racunaju tj hoce da prisile ljude da kupuju skupi a za dobar deo biznis korisnika jos uvek nepotreban win7 ili 8).Sto je najveci fazon ni kupnja legalnog win 7 mi nece resiti problem jer ne smem da menjam postojeci OS(to bi zahtevalo reinstalaciju vise racunara i komplikaciju samo takvu,trosak novca i vremena) tako da stvarno bi mi trebao winxp sa nalepnicom ako iko ima na forumu neka kaze svoju cenu.

To ti neće upaliti jer, inspektori poreske uprave koji vrše kontrolu legalnosti softvera traže fakturu na kojoj piše da si uz te računare kupio OEM verziju Windowsa, ili fakturu da si kupio Retail verziju Windowsa.
To su reči ljudi iz same poreske uprava sa seminara koji je organizovan pre nekoliko meseci.
Koliko mi je poznato čak i ovde na forumu imaš temu posvećenu tome.

Tako da ćeš na žalost ipak morati da uđeš u avanturu zvanu upgrade sistema...
Želim ti iskreno svu sreću:wave:

Cekajte bre, zar ne mozes da odes u radnju i kupis retail windows 7 professional? Kupujes na firmu dobijes faktruru i taj deo si zavrsio. Downgrade sa 7 professional je dozvoljen na Vistu ili na XP. Tebi treba na XP. To je to. Nalepnicu win7 zalepis na racunar ako te neko pita uradio si downgrade za sta imas pravo i svi srecni.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    29.2 KB · Pregleda: 190
Poslednja izmena:
Cekajte bre, zar ne mozes da odes u radnju i kupis retail windows 7 professional? Kupujes na firmu dobijes faktruru i taj deo si zavrsio. Downgrade sa 7 professional je dozvoljen na Vistu ili na XP. Tebi treba na XP. To je to. Nalepnicu win7 zalepis na racunar ako te neko pita uradio si downgrade za sta imas pravo i svi srecni.

Tacno :) Mislim da su ga slagali ovi iz Microsoft a
Edit : A postoji i ubuntu koji je besplatan :)

Poslednja izmena:

To se odnosi samo na OEM varijante a njih nije legalno instalirati na mašine starije od mesec dana (taj negde rok). Uglavnom otežali su svaku mogućnost legalizacije starog kompa sa XP sistemom a sad kako su povukli i genuine kit (bar ga ja više ne mogu naći kod dobavljača) su totalno i onemogućili. Kontam da bi tu jedna lepa tužba mogla biti pokrenuta ali nikom se ne upušta u borbu sa Golijatom.

Nema sansi da sada dobijes legalan XP. Ili win7/8 ili potrazi neko free resenje (ubuntu 12.04 ili kubuntu).
Kojim poslom se firma bavi? Da li je windows zaista potreban?

To se odnosi samo na OEM varijante a njih nije legalno instalirati na mašine starije od mesec dana (taj negde rok). Uglavnom otežali su svaku mogućnost legalizacije starog kompa sa XP sistemom a sad kako su povukli i genuine kit (bar ga ja više ne mogu naći kod dobavljača) su totalno i onemogućili. Kontam da bi tu jedna lepa tužba mogla biti pokrenuta ali nikom se ne upušta u borbu sa Golijatom.

Da, izgleda da je to SAMO za OEM, ja sam bio ubedjen da vazi i za retail, ali sam malo bolje pogledao kod mene su sve downgrade-ovane masine sa OEM. Tako da ova opcija otpada takodje.

Dakle ili novi racunari sa OEM 7-micom pro pa uradis downgrade, ili upgrade postojecih na win 7 pa ako software ne radi na 7-mici vozi XP mode (radi sasvim korektno)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno