Šta je novo?

Gde da kupim bateriju za notebook??

flyche

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2004
Poena
304
Vlasnik sam Dell Latitude C600 sa baterijom koja bash i nije u divnom stanju,tako da sam odluchio da je menjam. Bio bih zahvalan ukoliko neko zna gde bi to moglo da se nadje,a da nije ovlashceni distributer (Informatika) kod njih koshta 120e.

Hvala

V.

probaj da pronadjes kompatibilnu bateriju preko TRIAX-a h**p://www.triax.co.yu/

pozdrav

direktan link za sajt za baterije ti je ovde - triax pod-sajt
h**p://www.svebaterije.net/

Poslednja izmena od urednika:
Taj TRIAX ne da dere nego razbija, nego ako imas kuciste od baterije ti probaj da uzmes samo celije, i onda ih zameni.Tako ces proci puno jeftinije.

moje iskustvo sa njima je ok - kupio sam za 20eur li-ion bateriju za foto aparat (sony) jeste baterija kineska ali opet radi posao i kapacitet je sasvim ok
u svakom slucaju ima izbor pa nek izabere sta mu je povoljnije originalna ili kineska zamena

veske - mozda si mogao da malo pojasnis to sa zamenom celija posto i je i to zanimljivo resenje - kako to ide kolko bi kostalo itd ...

thanks

ok thanks za link pogledao sam
mozda se i oprobam sa ovim posto imam staru bateriju pa sta bude

Pa probaj, pa nam javi kako si prosao.Sa srecmo.

Imam Amilo L 6820.Baterijia mi je otisla skroz na skroz.Da li zna neko ko je distributer za fujitsu-siemens,ili treba da trazim isti tip baterije,bez obzira na racunar koji imam?

Sometimes je napisao(la):
Imam Amilo L 6820.Baterijia mi je otisla skroz na skroz.Da li zna neko ko je distributer za fujitsu-siemens,ili treba da trazim isti tip baterije,bez obzira na racunar koji imam?

Hm. Da li ovo FSC generalno ima problema sa baterijama ili su postali toliko zastupljeni pa se i kvar baterije češće primeti?

Kako ti je otišla baterija? Meni je notebook jedno vreme (6 meseci) radio kao čist desktop replacment, odnosno bio je nonstop uključen u struju. Kada sa ga prvi put otkačio i poneo na put, baterija koja je pokazivala da je 75% puna je gasila komp posle nekih 45minuta rada. Posle još 2-3 meseca otišla je skroz.

Ja sam proveravao cenu preko jednog dilera (ne znam koga je on zvao) i dobio ponudu na 130€+PDV, što mi je bilo previše. Istu bateriju sam našao na ebay.com za 65$ + 10$ S&H, ali sam za USA i Canadu.

Upustam se u pravljenje baterije.To je prava stvar!!!Dopao mi se clanak o tome,i naravno u OSVAJANJE!!!!!!!!!!!!!

Sometimes je napisao(la):
Upustam se u pravljenje baterije.To je prava stvar!!!Dopao mi se clanak o tome,i naravno u OSVAJANJE!!!!!!!!!!!!!

Evo ovi

DS PROCESOR
Karadjordjeva 65, 11 000 Beograd, Tel: 011/3282-322, 011/2-626-052,011/2-626-053,064/329-11-66

se reklamiraju da rade reparaciju (tj. zamenu ćelija) notebook baterija.

Pa uzmu lepo 80 eura, nego gde da nadjemo celije?Meni jedan lik nudi po ceni od 7 eura, a to mi je malo mnogo.

Nexus je napisao(la):
probaj da pronadjes kompatibilnu bateriju preko TRIAX-a h**p://www.triax.co.yu/

pozdrav

direktan link za sajt za baterije ti je ovde - triax pod-sajt
h**p://www.svebaterije.net/

Na sajtu je za moj laptop (FSC Amilo A7620) data skroz pogrešna baterija kao odgovarajuća.

Ma za moj lapto odgovaraju baterije amilo serije A, ali opet nigde baterije za neku pristupacnu kintu.Zar da dam 150 eura za bateriju ako ni laptop nevredi puno vise.Pozdrav

Ja sam na EBayu našao za 65$ + 10$ S&H.

Da nisam prodao notebook, našao bi od ženine strine ujninu decu iz prvog braka :p da to prime i prvom varijantom proslede za BG.

Reparacija baterija ne kosta 80e vec 60e.
Ja sam reparirao moju bateriju za FS notebook i zadovoljan sam.
Jedina mana ovog procesa je ta da u 85% slucajeva baterija, zbog reseta elektronike pri zameni izgubi mogucnost da valjano obavestava i oznacava stanje baterije sto dalje znaci da ces odokativnom metodom morati da nagadjas koliko je jos struje preostalo u bateriji...
Ako te jos nesto dodatno zanima u vezi reparacije baterije slobodno pitaj.

Gledaj ako strucno sredis elektroniku ne sme da bude problema.Aj pa uzdravlje

evo nasao sam pravi topic o tome sto mi treba ,pa bih da se nadovezem.
takodje imam problem sa baterijom od lap top-a (hp compaq nx9005) koja je toliko slaba da nema snage da upali windows (nema valjda dovoljno jak napon,nego kod onih "loading" crtica komp zablokira),a ako se komp upali preko ispravljacha i onda se iskljuchi,onda mozda 20 minuta izdrzi.pa sam mislio da je jeftinija varijanta zamjena celija u staroj bateriji,nego kupovina nove,koja kosta oko 130 eura za ovaj lap top.
e sad,
1.kako ja da znam koliko celija imam u bateriji,i koja je prosjecna cijena KVALITETNE celije?
2.ocu li ustedjeti koliko ako baterije budem mijenjao sam ili ako dam dam bateriju na reparaciju?
3..koliko je komplikovano da sam mijenjam celije (ili mi to moze zavrsiti bilo koji serviser,samo da mu donesem bateriju i celije?)
4.na samoj bateriji imam indikator sa led-icama koliko je baterije ostalo,komplikuje li to proces zamjene celija?

Hvala!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno