Šta je novo?

Gde Android cuva sms i call log?

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Greskom sam uradio wipe pre backupa call loga i sms-a, kada sam flesovao nov rom i to je to, otislo sve. Sada mi treba jedan broj iz call log-a ili jos bolje ako bih mogao sms da povratim. Gde Android smesta call i sms? Ako je na sd karticu onda nece biti problem da se povrate podaci.

Nista od tog posla. Sledeci put budi pazljiviji ;)

Defiitivno nije na SD kartice

Da, i ja sam video. Nadao sam se da je mozda u onom Android folderu, ali izgleda da nije. Izgleda da nam sim kartici cuva.

Ja mislim da se to na internoj cuva... Jer ja kad promenim karticu, ostaje mi call log i sms...

Ima li neki program za samsung osim kies-a za skinuti i koristiti za kucanje poruka ,recimo kao sto je to za nokiu ovi ? Konkretno kada je u pianju slanje vise poruka onda e to lakse preko kompa. Hvala!

MyPhoneExplorer. Instaliras na PC-u i na telefonu.

Ima li neki program za samsung osim kies-a za skinuti i koristiti za kucanje poruka ,recimo kao sto je to za nokiu ovi ? Konkretno kada je u pianju slanje vise poruka onda e to lakse preko kompa. Hvala!

Mislim da moze i preko Airdroid-a

Greskom sam uradio wipe pre backupa call loga i sms-a, kada sam flesovao nov rom i to je to, otislo sve. Sada mi treba jedan broj iz call log-a ili jos bolje ako bih mogao sms da povratim. Gde Android smesta call i sms? Ako je na sd karticu onda nece biti problem da se povrate podaci.

Za sledeci put skini sa marketa "Sms backup+" i namesti ga da backupuje podatke recimo na svakih 24h. Sav backup se cuva na tvom gmail nalogu.

Sms i call baze se cuvaju u /data/data/com.android.providers.telephony/databases

Hmm - tek sad primetih da Root Browser nista ne pokazuje u /data (rootovan je phone)

Posle flešovanja i ja izgubih call logs dok sam sms vratio sa sms backup tool. Imam sve backupovano(nandroid itd) samo gde da nadjem taj log od pre flešovanja i gde da ga prebacim onda u koji folder?

Posle flešovanja i ja izgubih call logs dok sam sms vratio sa sms backup tool. Imam sve backupovano(nandroid itd) samo gde da nadjem taj log od pre flešovanja i gde da ga prebacim onda u koji folder?

Pa Stormbay ti je napisao gde da prebacis. Samo pitanje je dali ce raditi.

Hmm - tek sad primetih da Root Browser nista ne pokazuje u /data (rootovan je phone)

Probaj ES File Explorer:

3ete3aza.jpg

Zavisi cime si radio bekap. CWM pravi image na SD kartici (obicno u ClockworkMod folderu bese). Ali to moras da kopiras na racunar pa nekim alatima izvuces te fajlove iz image-a.

Sa cwm. Ok znači može se naći u nekom od milion foldera:)

A zasto lepo ne odradis restore tog bekapa i nadjes ono sto trazis?

edit: tek sad videh da je ovo staro par dana. Bez obzira, ako si nasao resenje, bilo bi lepo da podelis to sa ostalima

Poslednja izmena:
Pa uradjen je restore ako mene pitas samo mi nije vratio Call logs a sve ostalo jeste.

Ako se radi o istom romu tj istoj aplikaciji "rucno vracanje" radi, medjutim ako hoces da vratis poruke koje si pravio sa stock mms aplikacijom na cm7 rom onda nece raditi, cisto da znas da ne bi ostao bez poruka i ostalog.

Bio sam na stocku i prešao na custom. Ceo restore je ok prošao sem call logs što je čudno malo.

Nazad
Vrh Dno