Šta je novo?

gde čuvate kontakte?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
pozdrav, zanima me gde čuvate i gde je najbolje čuvati kontakte?

sim kartica, nalozi poput google, outlook, icloud i sl? sada posle dužeg vremena sam trebao da sredim duplirane kontakte, google je našao dok opciju za pronalaženje duplikata nisam našao kod outlook-a. outlook nalog sam davno kreirao zbog skype-a. mislio sam sve da stavim na outlook pa da imam samo jedan nalog ali je sve duplirao kada sam uvezao kontakte iz google-a (možda zbog skype-a). nebitno, snaći ću se već, nego me zanima kakva su vaša iskustva gde držati mnogo kontakata (preko hiljadu) a da je i najsigurnije rešenje u pogledu da ne brljavi prilikom izvoza/uvoza kontakata, deljenja sa drugim nalozima, traženja duplikata i spajanje nakon pronalaženja...?

Na Google naravno, i nikakvih problema nikad nisam imao.
Zanimljivo je da 95% korisnika androida pojma nema za to uopšte, i svi čuvaju kontakte na sim kartici ili u telefonu, pa kad izgube telefon nastane haos jer nemaju kontakte nikakve posle.. Koliko puta sam slušao ljude da se žale na to, neverovatno..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja sam nekako uspeo da lumia sada prikazuje mail adrese u imeniku (pored kontakata). kada obrišem adrese bilo iz telefona ili preko google.com/contacts, više ih nema ni na google mail-u.

...našao pod filtriranje kontakata i sada je u redu.

Exportujem kontakte i sacuvam ih na nekom cloudu ili kompu ili sdcard, ne radim sinhronizacije. Nekako nemam kontrolu nad tim sinronizacijama, vazda "povuce" neke stvari jos iz kamenog doba sto sam koristio.

Na Google-u ih čuvam i nikad nisam imala problema sa sinhronizacijom i duplikatima, ali ih i redovno ažuriram ako se nešto promeni.

Čuvam ih na telefonu. POvremeno (na svaka 2-3 meseca) exportujem ih na SD karticu, pa ih kopiram i na externi HDD.

Nisam nikada koristio nikakve sinhronizacije i slično, ne znam tačno zašto ;)

Što jednostavno kad može i komplikovano :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

pa valjda je i najlogicnije
google account

:d

PS
iskreno sam se i začudio kad sam video pitanje, meni je logicno da ko god ima G nalog tako i radi ali očito nisam u pravu :wave:

Exportujem kontakte i sacuvam ih na nekom cloudu ili kompu ili sdcard, ne radim sinhronizacije. Nekako nemam kontrolu nad tim sinronizacijama, vazda "povuce" neke stvari jos iz kamenog doba sto sam koristio.

Najpametnije. Kod svake promene uređaja mi povuče brojeve od par pokojnika više.

Kao da su pobudalili google servisi, ili je do google contacts app. Vidim sad u kontaktima bruku duplih i tako. Iskljucena sync naravno nista dirao nisam, a nesto je izgleda povukao.[emoji15] Sreca ima opcija za brisanje duplikata.

Na google-u već godinama, nikada nikakav problem nisam imao i redovno ko od mojih prijatelja/rodbine nije "preselio" kontakte na google ja im to uradim :D

Kontakti su u telefonu, ali i na kartici. Jednom nedeljno odradim sinhronizaciju sa Google acc, tako da se sve čuva i "tamo negde gore" :)
Izvinjavam se što ću iskoristiti ovu temu da postavim jedno pitanje vezano baš za kontakte:
Kako blokirati neki smarački kontakt na android 5.1?
Lako je izbrisati određeni kontakt...ali kako da ga blokiram da ne primam ni pozive ni poruke?
Nema nigde opcije za Block ili Reject...daje samo preusmeravanje na voice-mail
Hvala!

Kontakti su stalno sinhronizovani preko Google-a, ali jednom u par meseci eksportujem .csv iz Contacts, u slucaju da Google ili telefon pobrljavi, to sacuvam na kompu i na cloud-u.

Nestolex, nije na svakom ROM-u isto, jesi li probao da u listi poziva zadrzis dugo prst na nezeljenom kontaktu, pojavi li se tu opcija za blokiranje?

Kontakti su u telefonu, ali i na kartici. Jednom nedeljno odradim sinhronizaciju sa Google acc, tako da se sve čuva i "tamo negde gore" :)
Izvinjavam se što ću iskoristiti ovu temu da postavim jedno pitanje vezano baš za kontakte:
Kako blokirati neki smarački kontakt na android 5.1?
Lako je izbrisati određeni kontakt...ali kako da ga blokiram da ne primam ni pozive ni poruke?
Nema nigde opcije za Block ili Reject...daje samo preusmeravanje na voice-mail
Hvala!
Ovo i mene interesuje

Nestolex, nije na svakom ROM-u isto, jesi li probao da u listi poziva zadrzis dugo prst na nezeljenom kontaktu, pojavi li se tu opcija za blokiranje?

Jesam, druže...probao sam. Držim dugo i ništa se ne dešava, sklonim prst dobijam standardne opcije za Edit, Share contact itd...samo ne Block

Nemas mozda nesto tipa Calls/Settings/Call reject pa tu imas Unknow number i Add number to list??? Za za poruke nesto u Messages/Settings/Spam box??

Pa koji je telefon?

Da...pazi mene, zaboravio da napišem marku telefona... Cubot Note S, OS Android 5.1

Nemas mozda nesto tipa Calls/Settings/Call reject pa tu imas Unknow number i Add number to list??? Za za poruke nesto u Messages/Settings/Spam box??

Nema ništa od toga, sve sam pretražio. Išao po opcijama, pa pokušavao Edit Number (mislio da će tada da ponudi Block ili Reject), međutim...ništa.
Ili stvarno te opcije nema, ili su je jako dobro sakrili...

U Contacts app idite u Settings pa tamo ima blocked numbers.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja tih opcija nema, Lenovo Vibe K5 je u pitanju Android 5.1.1

Poslednja izmena:
6798c4b8680c481bb3654bfd2375d104.jpg

Ovako je na Nexusu sa Androidom 7.1.1

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Samo što je ovaj moj Cubot Note S...a ne Nexus :)
Ali opet...Android 5.1.1 bi trebalo da na svakom aparatu bude isti, eventualno neke male izmene u redosledu funkcija OS, međutim, da baš tolika bude razlika i da neke funkcije fale...to mi nije jasno (ovo se odnosi na sve aparate koji koriste tu vrstu OS, naravno).

Poslednja izmena:
Pogledaj u podešavanjima od phone app

Proverio si i mogucnosti u listi poziva, ne samo u imeniku?

Proverio si i mogucnosti u listi poziva, ne samo u imeniku?

Jesam druže...odem u listu poziva, izaberem broj (ili malo duže držim prst na nekom od njih), jedino mi izlaze opcije: delete number i edit number before call.

Najbolja kombinacija google i fizicki eksport. A u pravu je neko gore da 90% korisnika androida ne zna za cuvanje kroz google akaunt.

Vrh Dno