Šta je novo?

Gasi se LapTop. u čemu je problem?

The Stig

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
470
Laptop je acer iz potpisa i počeo je vrlo često da se gasi. Odjadnom prvo se ugasi muzika pa se sve zaledi pa se ugasi. Kad pokušam odmah da ga upalim on se poslije par sekundi opet ugasi. Kad se oladi par minuta onda se upali normalno.

kontam da hard nije u redu. odma poslije ponovnog paljenja se pojavi windowsov chkdsk.

ima li neki program da nekako poravim ovo???

:mad:

windowsov chkdsk se javlja jer je se ugasio "na silu". Ja ne verujem da je hard. Ocigledno da se nesto pregrijava. E sad, dal procesor ili.. Mozda da otvoris i pogledas cooler na procesor.

Moguće da se pregrijava, par minuta poslije paljena Lap-a se baš jako čuje cooler. Otvarao sam ga, nema ništa čudno. Glupo mi da ga šaljem na servis i čekam 40 dana (tako mi rekoše da se obično čeka). Ne znam šta bi moglo da bude. I ako se pregrijava, šta bi to trebalo da znači? da mjenjam vent ili komplet hlađenje, ili šta?

Pregrevanje je sigurno. Verovatno si u Xp-u gde verovatno ne radi program ePower ili tako nešto se zove, koji reguliše hladjenje. To je česta pojava kod tih modela.

jedini problem je sto ti epower utility zauzimaju dosta mesta i pokrecu dosta nepotrebnih servisa, koliko se secam u slucaju kada je instaliran epower hyberfile.sys zauzima 2gb i nemoze da se iskljuci. skini lepo zadnji bios, uflash-uj i bice sve u redu i bez tog sxita.

Shaddow, imash mozda tacno link za taj drajver za CPU, ali za vistu 32 bit ?

nemam, imam na cd-u, al mora biti na sajtu.

btw: sad sam ga bash ugasio, prilikom pokushaja flashovanja, pokrenem win aplikaciju za flash, i pita da izaberem koji cu bios, i kaze da je preporuchljivo da bude ukljucen punjac, a ja koji sam konj ajd reko da stavim i bateriju nek se nadje (ne znam sto mi to pade na pamet) i tad se ugasio display i zaledio se komp. poslije restarta se vise nije mogao upaliti. poslao sam g na servis (ponavljam da nisam pokrenuo flash, pa chak ni izabrao bios)

strasno.

Pa dobro, kako se tacno zove drajver, da znam sta da trazim ?

Vrh Dno