Šta je novo?

Gasenje racunara mobilnim

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Desava mi se da se racunar ugasi kada mobilni koji je desetak santimetara udaljen od njega prima poruku ili poziv. Upali svaki put. Probao sam 5-6 puta i radi bez greske. Naravno, u pitanju je "nasilno" gasenje racunara. Da li je iko imao slicno iskustvo?

Moja pretpostavka je da se neka "nepozeljna" struja indukuje negde koja izaziva smetnje koje ploca pokusava da spreci gasenjem. Taman mi je dobro islo u doti, kad ono paf. Crn ekran!

Poslednja izmena:
genijalno eto daljinca za gasenje kompa sa daljine
mobilni na pijaci za 500din+kartica od 200din
naravno broj kartice samo vlasnik zna

Poslednja izmena:

Ja pomislio da se radi o nekom remote pristupu sa moba...

Poslednja izmena:
^
pa dodje mu slicno!

Meni se isto desavalo dosta puta ali samo kada mi je skinuta stranica kucista ....

Meni telefon konstantno stoji tik uz kucishte kada sam kuci, i nikada nisam imao nikakve smetnje ,a kamoli gashenje racunara... Jedino shto sam primetio je da mi mish po**zdi kada je telefon pored njega i prima/shalje poruku ili poziv :) (bezicni mish je u pitanju naravno)

@pnjaf
I meni je bila skinuta stranica.
Probao sam u firmi na koleginom racunaru, i nista :).

Meni telefon konstantno stoji tik uz kucishte kada sam kuci, i nikada nisam imao nikakve smetnje ,a kamoli gashenje racunara... Jedino shto sam primetio je da mi mish po**zdi kada je telefon pored njega i prima/shalje poruku ili poziv :) (bezicni mish je u pitanju naravno)

Zaboravih da napomenem... obe stranice su mi skinute sa kucishta konstantno...

Moja pretpostavka je da se neka "nepozeljna" struja indukuje negde koja izaziva smetnje koje ploca pokusava da spreci gasenjem. Taman mi je dobro islo u doti, kad ono paf. Crn ekran!

Vrlo lako da si u pravu,
a predpostavljam da bi genijalno resenje iz prepiske za gasenje kompa sa daljine,
bi moglo da izazove neki kvar na hard disku. :smoke:

Nazad
Vrh Dno