Šta je novo?

Gasenje kompa

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
785
Imam problem koj je od skoro poceo da se javlja... Znaci u sred rada desi mi se da se desi cudna stvar se kompom... Ugasi mi se operativini sistem tj nestane slika na ekranu stane muzika, ne radi hard disk ali kuleri i dalje rade i sve lapice gore kao da komp radi... To mi se desilo prvi put kada sam pokrenuo Winamp, jednom kada sam pokrenuo igricu a danas kad sam krenuo da rezem disk... Sto je najgore na rezacu je svetlela klapica kao da se disk reze i bas sam sacekao jedno 5-10 minuta da vidim sta ce da bude i posle uzaludnog cekanja[disk se sve vreme vrteo] resetovao sam na dugme komp... S diskom se nista nije desilo... Cudno... Posle sam ga najnormalnije narezao... Da li neko zna sta moze da bude uzork ovako cudnom desavanju? Imam Epox 8rda+, 256 ddr TwinMos, i dva maxtora jedan 80 drugi 40 giga..... Ajde kazite sta je moguci uzrok ovome... Da napomenem da mi se to desilo i pre formatiranja diska par puta[instalirao sam ponovo windows] znaci nije do OS-a...

Mmmm...

.
Ja bih za pocetak pocupao sve kablove (napajanja, ide...) i opet ih (ovaj put lepo) vratio.
Desilo mi se nesto slicno sa CD ide kablom joji je bio stavljen na pola.
A evo ti jos jedan primer sa kablovima.

Definitivno trba da probas sa prvo sa samim dzekovima (najveca verovatnica da se neki klimata) ,zatim da ispitas zice,ako su sve ok onda ti je verovatno riknula neka komponenta u napajanju (prekida kada se zagreje ili tako nesto).Znaci transformator ti je sigurno ok jer ti samo gubis neki napon...😉

Proveri cooler od napajenja. Takodje ljudi ovo hoce da se desava kod crknute video karte. Meni se to desavalo pri igranju sa Inno3D GF4 4200Ti. Devojci se sada desava isto, ali je njoj karta radila bez vetilatora jedno 2 meseca pa j malo riknula.

Ali sam video jos dva racuanra kojima se slicno desava u recimo Wordu. Proveri i kartu. probaj staviti bilo koju drugu. pa vidi oce li se isto desavati.

Nazad
Vrh Dno