Šta je novo?

Gasenje harda

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
NE, nisam krenuo da vam se jadam o mojim problemima sa hardom - dosta ih je bilo :D . Ortakov 'ard je u pitanju. Prvobitno je hard bio namesten kao secondary slave, pa onda kao primary master. Problem se javlja od kada je na primary master-u. Kada sistem krene da se dize[Win 2k] hard se na nekoliko sekundi ugasi - jasno se cuje kako se brzina smanjuje i na kraju gasi. To se dogadja dva puta u toku dizanja sistema, ali se i pored toga Win podigne, sa naravno malim zakasnjenjem. U cemu je problem, ima li neko ideju?
Hard je Maxtor 30GB ATA 133.

moguce je da neki od servica koji se podize zajedno sa w2k to prouzrokuje - mislim da je to uobicajno za w2k...

meni se slicno desavalo kod xp-a (restartovao mi se ceo racunar, a pri dizanju cuo bi se hard kako se ponovo pali sto se uopste ne desava kad na primer sam uradis hard reset) , reinstalacija mi je resila problem :(

austine da nisi slucajno instalirao neke druge sisteme na taj hard. Jer ortak planira da predje na Win 98 [mentol] - samo Boga molim da se ovaj problem ne ponovi :D

tada mi je bio samo XP, a sada imam win2000 SP2.
ma verovatno se samo zaglupeo sistem , ... valjda...:p

Meni se isto desavalo, sa slicnim diskom (20GB), nikakve reinstalacije win2k nisu menjale stvar (ntfs particija), inace ne verujem da ce imati takvih problema sa win98. Ono sto je vrlo vazno a zaboravio si da napomenes, koja je ploca u pitanju, jer sve ovo se desavalo na plocama sa SiS730 chipsetom, mada sam istu stvar video i na drugim plocama i drugim diskovima ... Nista maligno neka ti se drug opusti ...

p.s. ako ima int. LAN neka je iskljuci u BIOS-u ...

Znam da je bitno napomenuti koja je ploca u pitanju - ali to ne znam. Procesor je Duron 600Mhz, bas cu ovih dana da mu instaliram 98, pa cemo videti.

Proveri i napajanje. Imao sam slucaj da sve radi super, samo se u toku rada iz cista mira ugasi hard. A cak su i igrice isle super(GF2 vuce dosta struje inace).
Novo napajanje je resilo problem.

Hvala na predlogu boki, ali se ovaj trip dogadja samo pri dizanju sistema i to kada sam promenio mesto harda[kao sto sam i napisao], znaci napajanje sigurno nije.

Nazad
Vrh Dno