Šta je novo?

Garmin Mobile na Nokia 6630

Probao, nije radilo. Prijavljuje nedostatak rama.

Ja probao da instaliram, prijavljuje mi 'file corupted', pa rekoh da mozda negde gresim. Znam da je bilo price da na N70 radi dobro. TomTom radi, ali je mapa nije mnogo detaljna.

Samo da javim da Garmin radi na N6630, manjak memorije se nadomescuje, tako sto se Garmin startuje odmah posle restarta, bez aktivnih programa u pozadini.
poz.

Koju verziju koristis?

ja se secam da sam cak na 6600 pokretao TomTom...Garmin moze sigurno...e sada odmah posle restarta zato sto se puni memorija tokom rada...

Ali ja se secam da kada sam kacio TomTom i slicne programe da je bilo uzasno sporo...ulazak u meni...i sl. ipak to su 104Mhz ( tzv "mono-core" ) procesori...dok sada na N73...N95 su duplo brzi ( "dual-core") i ima vise memorije...znatno... :D

Ima sam neki Garmin, pa mi je crkla kartica, i sad nikako da ubodem pravu verziju. Zato me zanima koja verzija radi. Verovatno neka 4.xx, ali koja?

Još da nam pharmacist, kaže koju verziju koristi, sve bi bilo lakše. Nikako da ubodem pravu :(

Ovako...
Skine se odavde http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=010-11034-00
ovo:
1. Garmin Mobile XT Support Files, Ver. 4.xx.xx, as of Jul 11, 2007
2. Garmin Mobile XT for Symbian S60 2nd Edition, Ver. 4.20.00, as of Jun 13, 2008
3. Garmin Mobile XT Free Basemap, Ver. 4.xx.xx, as of Apr 19, 2007

Stavi se memoriska kartica iz telefona u čitač i instalira jedno po jedno, redosledom kako sam napisao da se skine. Ubaci se kartica u N6630 i dobije se funkcionalni Garmin Mobile XT. Pokreće se klikom na ikonicu koja se pojavi čim se uđe u meni telefona. Potreban je još blutut GPS risiver, karte za zemlje koje planirate da posetite i gotovo :wave:

Poterati Garmin na 6630 je gotovo nemoguće.
Ukoliko program prijavljuje nedostatak memorije, posle n-tog restarta se zaista može pokrenuti, ali...
Kada je potrebno naći neku adresu i prikazati je na mapi, tu program blokira u 99.9% slučajeva i samo vađenje baterije rešava stvar.
Testirao sam samo sa verzijom 4.20.00

Kod mene radi. Doduse, nemam nikakve programe instalirane koji rade u pozadini, niti su mi aktivne neke teme. Nokia ima ubacen najnoviji softver. Mozda je u tome razlika, ko zna? Ranije sam koristio neku od starijih verzija i lepo je radilo.

Kod mene radi. Doduse, nemam nikakve programe instalirane koji rade u pozadini, niti su mi aktivne neke teme. Nokia ima ubacen najnoviji softver. Mozda je u tome razlika, ko zna? Ranije sam koristio neku od starijih verzija i lepo je radilo.

Da malo vratim diskusiju na ovu temu. Iako se radi o starijem Symbian telefonu, Garmin radi sasvim lepo, ako se izuzme da ga je potrebno startovati odmah po ukljucenju (ili posle restarta, kod mene sa FExplorer-om). Kod mene je vrezija 4.10.40 s60.7 sa SCG Route 1.80. Nisam primetio probleme sa rutiranjem koje su neki prijavili.
Glavni problem mi predstavlja drasticno krace trajanje baterije kad je Garmin instaliran, ali nisam jos nasao verziju sa kojom je ovo reseno.

Pogldajte malo deo foruma koji se bavi GPS navigacijama. Ima dosta o radu i problemima GPS-a na telefonima.

Nazad
Vrh Dno