Šta je novo?

Garmin 5.00.20 - prslo rutiranje!!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
NAime od kada sam ubacio novu verziju nece da mi radi rutiranje na mobilnom. Redovno vidi mapu, moju poziciju, ali kad zadam rutu on prakticno samo iscrta ravnu liniju od moje trenutne pozicije do tog mesta i nista, cuti ko zaliven. IMa li neko resenje ili da se patim sa instalacijom skroz iznova?!

Da nije mozda nesto do mapa sto sam ubacivao ili je vise do programa?!

Meni je pravio slican problem 5.00.00 jer je drzao Preference rute na van ceste i ako mu ja kazem brze vreme ili manja udaljenost. Resio sam problem reinstalacijom garmina.

Meni se dešava da čujem glas za navođenje samo na prvom skretanju, posle ućuti. Da li tako treba ili da reinstaliram sve?

Ubacio sam mape Adria route na karticu gde je već bio SCG Route i sad mi je prikaz za Srbiju ala Adria way, ne SCG R....kako to podesiti?

^Moras preko MapSource da izbacis scg iz adria route i sve ce biti u redu.

Dobro je, ponovo sam ubacio SCG Route 1.8 i pregazio je Adriu, ionako mi sad nije neophodna.

sto se tice SCG Route 1.8...pisao sam o tome, najnovija verzija jeste azurirana, ali je izbagovana posebno po pitanju rutiranja...ljudi se masovno zale na to...preporuka...vrati se na 1.7... :)

Kako da imam i adriu i scg a da se prilikom instalacije ne pregaze?

sto se tice SCG Route 1.8...pisao sam o tome, najnovija verzija jeste azurirana, ali je izbagovana posebno po pitanju rutiranja...ljudi se masovno zale na to...preporuka...vrati se na 1.7... :)

Jel imaju problema kao ja ili je nesto drugo u pitanju?!

ne znam tacno gde sam postovao, ali ljudi se 90% zale na rutiranje...sto jednosmerne ulice, sto blanko podrucja...sto pogresno racunanje rute...strasno...msm sto se tice baze podataka, 1.8 je def azurirana, ali je i mnogo izbagovana...svi koji su probali rekli su: bolje se vrati na 1.7 i sacekaj jos apr meseci da porpave bagove :) imas na googlu dooosta prasine oko toga.

E kad se sad nisam slogirao. Uradim sve lepo iz pocetka na novom n95, jos stavim pored garmina 5.00.10 i scg route 1.7 i opet dobijem isto. Znaci samo mi povuce crti ud pocetne do krajnje tacke bez ikakve rute (tj kao da je radio rutu za helikopter sto kaze moj prijatelj; bas smo i gledali da nema tako nesto u opcijama)! Napominjem ovo se desava uvek osim ako neidem na rucno podesavanje rute...znaci odaberi pocetnu tacku, krajnju tacku, medjustanice i brzi put ili krace vreme. Ukoliko uradim rutu na taj nacin sve radi bez ikakvih problema. E sad ja sam navikao na scg 1.5 da samo kliknem na mapu i stisnem go, on je odma crtao rutu. Moze li mi reci iko da li je i kod njega ovako sa ovom verzijom da znam sta je po sredi (da li da se vracam na 1.5 ili da radim o5 sve ispocetka)?!

Inace sam kvalitet ugradjenog gps-a je prilicno iza navigatora (stoje mi jedan porred drugoga i 6110 full signal, a n95 8gb 3-4 crtice varira)!!!

pff...znam da 1.7 nema bagova ( koristio i poredio sa 1.8 a i gledao sam kod drugih ljudi... )...probaj mozda da menjas verziju Garmina? recimo da se vratis na 5.00.00...

Posle zavrsetka procedure potrebno je samo uraditi restore to defoults i sve se namesti i radi besprekorno. Zahvaljujem EMRAXu na pomoći i savetu!!! :wave:

Posle zavrsetka procedure potrebno je samo uraditi restore to defoults i sve se namesti i radi besprekorno. Zahvaljujem EMRAXu na pomoći i savetu!!! :wave:
Nema na cemu...:d

Hteo bih samo da napomenem nekim ljudima da ne pisu napamet neke stvari i da govore koje mape imaju ili nemaju bug-ove ..Posetite lepo forum koji je prvenstveno namenjen GPS djakonijama pa se lepo informisite i diskutujte sa ljudima koji su jednim delom profesionalno orjentisani ka GPS svetu...

www.GPS-Srbija.com forum

Da li je moguce instalirati i koristiti Garmin na Nokia 6120. Bratu sam instalirao na 6220 i radi odlicno. Da li 6120 ima GPS? Ili imate neki drugi softver kao preporuku za ovaj tel.

moze se koristiti software ali samo uz odgovarajuci bluetooth gps prijemnik jer 6120c nema ugradjen gps modul u sebi kao sto je to slucaj recimo kod 6220

Ja sam imao neku 4-ku kao zadnju verziju, kada sam instalirao najnoviju, nece da mi pokrene aplikaciju... U pitanju je Nokia N79 :(

sorry zaoff topic imam ovu verziju i poludecu

imam nokiu e71 i instalirao sam verziju 5.0.2 zajedno sa base mapom i supporting fajlovima.
ubacen je scgr 1.8
ne vidim mape cak ni base mapu
pise samo garminEurope i nista se ne vidi.
uvek je u overzoomu i ne mogu da odzumiram.
u aboutu pise da je instalirana i base i scgr mapa.
Zna li neko u cemu je problem?

nekim cudom je proradilo ALI

ne mogu da odzumiram
znaci maximalno je zumirana mapa i - + ne radi:mad:

Prvo pretisni dvaput donje levo dugme:type::p;)

ahahahhah

to kralju hvala ti
mnogo je komplikovan ovaj simbian i ovaj mobilni
*** znas koji mi je sok sa 6300 na e71

ako jos negde zaglupim cimacu Vas Hvala

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kako temu da instaliram
odem skinem i krene da instalira i kaze expired certificate

sta sad?

Kakve to ima veze sa garminom?

"expired"- vratis datum na 2006/07.

Nazad