Šta je novo?

Garancija za mrtve pixele TFT-a startuje od 10%!!!???

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
U domacoj BG komp. firmi mi rekoshe da na TFT LG 1510s daju garanciju na "mrtve pixele" tek ako njihov broj premashi 10%!!!??? i to moraju biti zajedno tj. u grozdu ili liniji ili na bilo koji drugi nachin jedan uz drugi!!!!!!!! Pitanje sam ponovio tri puta i trazio slikovit odgovor i nije doshlo do zabune... Da, potrebno je da 10% pixela ne radi da bi dobili garanciju za njega, koliko je to, izrachunajte sami.
Prosto ne mogu da verujem da tako neshto postoji jer ostali uvazavaju od 3 do 6 pixela za taj isti model.
Mozda su uvezli neki shkart i sl. Firma je L... !

Dobro je, znači 78644 mrtvih pixela i možeš da se pozoveš na garanciju :D, ovo još nisam čuo :)...

Sta si ocekivao od firme u kojoj se izvlaci slamka ko ce danas da bude serviser i da prica price musterijama. A i zanimljivo je sta ako imas npr 9%? Ja kad sam prvi put video TFT sa jednim mrtvim pixelom, to toliko bode oci, a kamoli 9% pa to je fleketina na ekranu. Kakav li je stav ERC-a po tom pitanju ? (mada vec znam) Bogami bio bi vrlo nervozan da dam 500e za monitor koji ocigledno nije ispravan i da mi onda neko kaze "znas, ali to nije nista, kad ti ne bude funkcionisalo pola ekrana javi se , pa da ga menjamo". Omlatio bi mu ga o glavu (ili jos bolje neku CRT 19-icu) dok se ne pojavi odgovarajuci broj mrtvih pixela.

Ovi su extremni, ail zanimljivo je da bilo gde da sam postavio to pitanje niko nije odmah odgovorio, svi se neshto snebivaju, kao "hmm, sachekajte da pitam i sl.", mislim da obichnom kupcu niko ne bi ni rekao za tako neshto, a jedna je pochela da me uverava " kako su ti pixeli veoma sitni i da je jedan kupac uzeo TFT sa 14 rupica jer mu nije smetalo"...
Daleko smo mi od fair-play-a, ***** te cheka iza svakog ugla...

mislim da bi javno trebalo objavljivati ovde imena firmi koje odvale takve gluposti ili sa kojima korisnici imaju problema, ne vidim sto bi se snebivali.

verovatno je neko u firmi pogresno protumacio skracenicu( 10p.=10%)...kakvi moronci...hehe

Floyd je napisao(la):
verovatno je neko u firmi pogresno protumacio skracenicu( 10p.=10%)...kakvi moronci...hehe

Ako su imalo kompetentni ukapirali bi da neshto nije u redu i proverili bi, jer je 10% kao rupa od magnuma 357 :)

septimus je napisao(la):
Ako su imalo kompetentni ukapirali bi da neshto nije u redu i proverili bi, jer je 10% kao rupa od magnuma 357 :)

Mislim da ovaj magnum ipak ostavlja malo vecu rupu :)

I gde/kako kupiti TFT, a da budes siguran da nece imati mrtve pixele? :(

PJ je napisao(la):
I gde/kako kupiti TFT, a da budes siguran da nece imati mrtve pixele? :(
ako si veliki (ili imas velikog druga :D) mislim da bi bio dovoljan usmeni dogovor - ako nadjem jedan, vracam. inace ovo 10% je budalastina! to uopste nije tako jednostavno. proizvodjaci mrtve piksele definisu na nivou sub piksela. dakle nije isto ako je ceo piksel mrtav ili samo jedan ili dva sub-a. nesto mi se javlja da ce ova domaca firma imati prilicnu frku na ovu temu u bliskoj buducnosti...

Ja bih lepo stavio gun da se vidi (dakle tetejac u farmerke) i rekao "Raspakujte mi monitor", pa bih ga prikljuchio, pa onda lepo bela pozadina na desktop pa da bleje dok im oci ne ispadnu. Salim se ali je stvarno strasno da se bilo ko tako ispaljuje... Ma pro flat zakon...

Ma FLAT je ql, ali kada naviknes na TFT nema vise flata koji moze da ga zameni. Naravno, ima oblasti u kojima TFT nije bas najprimenljiviji, ali za mene je zakon...
Evo sada gledam onaj S81....mnogo para, ali deluje da je majka :)

Ja sam jednom za drugara instalirao neku mashinu, i secam se da je na TFT-u bio mrtav 1 (slovima: jedan :)) pixel i da su mi zamenili monitor bez ikakvih problema... necu da govorim koja je firma da ne bih pravio reklamu, ali samo hocu da kazem da ima i ok firmi kod nas...

Nazad
Vrh Dno