Pozdrav svima.Imam jedan problem.Kupio sam prosle godine u decembru neke komponente u benchmark shopu ali nisam dobio nikakav fiskalni racun niti papir sa garancijom?Kako doci do racuna i garancije?
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Pa otidji u shop ponesi serijske brojeve komponenti i datum kad si pazario i verujem da ce ti izaci u susret.
Meni se pre par dana desilo u radnjici u komsiluku kad sam pazario da mi naplati racun i gleda me, gledam ja nju... gledamo se dok ja nisam pitao "a racun?" A ona ce " a igrate nagradu igru"? I tek onda otkuca racun.Meni samo nije jasno kako neko moze da proda neku robu a da ne da fiskalni racun pa makar doslo i dete od 6 god da kupi nesto...ako nisu dali debelo su se oglusili od zakon, nije im radnja buvlja pijaca.
Meni samo nije jasno kako neko moze da proda neku robu a da ne da fiskalni racun pa makar doslo i dete od 6 god da kupi nesto...ako nisu dali debelo su se oglusili od zakon, nije im radnja buvlja pijaca.
To sto si dobijao ne znaci da moras.I te kako se varas, sve sto sam narucio online, dobio sam uredno fiskalni i garanciju. Mora da prodje kroz kasu prodaja.
Uredbom o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase („Sl. glasnik RS“, br. 61/2010 i 101/2010 – dalje: Uredba), određena su lica na koja se ne odnosi obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase.
U skladu sa Uredbom, lica koja obavljaju delatnost iz grupe delatnosti 47.91 (Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta) nisu dužna da promet ostvaren u okviru navedene delatnosti evidentiraju preko fiskalne kase.
Prema tome, u smislu navedenih odredbi Zakona i navedene Uredbe, kada lice obavlja delatnost 47.91 (Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta), odnosno ostvaruje promet obavljanjem navedene delatnosti, tako ostvaren promet nije u obavezi da evidentira preko fiskalne kase.
To sto si dobijao ne znaci da moras.
http://www.overa.rs/internet-prodaja-i-obaveza-posedovanja-fiskalne-kase.html
BTW, jos uvek nisam imao slucaj da mi se u radnjici prave blesave i cekaju da mi naprave racun, cak i u radnjicama gde znaju da ne uzimam uopste racune.
Samo lepo citati, ne mora imati kasu i izdavati racune za online prodaju samo ako je registrovan iskljucivo za tu delatnost, tj. tu sifru 47.91. Ako vec ima klasicnu maloprodaju, onda mora i racun kucati, zato Zemun82 dobija racune, kupuje u firmama koje se ne bave iskljucivo online trgovinom vec imaju i registrovanu maloprodajnu delatnost.
U skladu sa Uredbom, lica koja obavljaju delatnost iz grupe delatnosti 47.91 (Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta) nisu dužna da promet ostvaren u okviru navedene delatnosti evidentiraju preko fiskalne kase.
Prema tome, u smislu navedenih odredbi Zakona i navedene Uredbe, kada lice obavlja delatnost 47.91 (Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta), odnosno ostvaruje promet obavljanjem navedene delatnosti, tako ostvaren promet nije u obavezi da evidentira preko fiskalne kase.
Meni se pre par dana desilo u radnjici u komsiluku kad sam pazario da mi naplati racun i gleda me, gledam ja nju... gledamo se dok ja nisam pitao "a racun?" A ona ce " a igrate nagradu igru"? I tek onda otkuca racun.
@Astmario upravo to, al ne vredi ti nekima pricati, ovde se uhvate price kao pijan plota.
Samo lepo citati, ne mora imati kasu i izdavati racune za online prodaju samo ako je registrovan iskljucivo za tu delatnost, tj. tu sifru 47.91.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari