Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Kontaktiraj alti ili prodavnicu gde je kupljen i vidi jel ti mogu poslati garanciju, meni su greskom dali kracu garanciju pa su mi trazili s/n ali sam svakako isao do prodavnice gde sam kupio i tu su mi izdali drugu garanciju.
Garancija na sve Samsung HDD-o-ve se ostvaruje preko Seagate-a, a ako se ne zna poreklo diska moraćeš da ostvariš direktan kontakt sa Seagate-om i da vidiš šta i kako. Ja ti samo mogu reći da je u mom slučaju procedura išla ovako:
Samsung HD204UI kupljen kod user-a JoKa (Atom), počeo da trokira zbog loših sektora, primljen na reklamaciju, poslat direktno Seagate-u, posle oko 2 nedelje sam dobio Seagate Barracuda 2 TB Refubrished koji i dalje radi, a garancija je nastavila da teče i uskoro se završava.
Ako je disk napravljen početkom 2011. velika je verovatnoća da je garancija 3 godine, pošto je to pre "velikog potopa" na Tajlandu i sada već legendarnog povećanja cene hard diskova od celih 100% i skraćenja garancije na 2 godine.
Ukucaj serijski broj na Seagate sajtu pa ćeš da vidiš koliko mu je još ostalo: http://support.seagate.com/customer/en-us/warranty_validation.jsp
Pff, prihvataju garanciju samo na disk kupljen ovde.
Kontaktiran je Seagate direktno i garancija je ostvariva ako se disk pošalje u Amsterdam, pa šalju novi nazad. Bolje i to nego crknutih 2TB.
Inače seagate chat support i vrlo su korektni.